Hurtig nem og enkel opskrift på porretærte med skinke, som lige kan laves i farten, hvis der ikke er så meget tid til madlavning, uden at det går ud over smagen.
Tærter kan laves i mange i mange varianter. Tærter er nemme at lave og meget velsmagende. Her mikser vi porre med skinke. Skinke giver porrerne en mere fyldig smag.
Prøv også Porretærte med hjemmelavet tærtebund
Gå til
Ingredienser til porretærte
Færdig tærtedej: Du kan købe færdiglavet tærtedej i mange dagligvarebutikker. De ligger i ruller på køl. Den færdiglavede tærtedej, er ikke samme høje kvalitet, som de hjemmelavede, men kan gå an, hvis tiden er knap.
Æg: Vi bruger store æg af god kvalitet som vi pisker sammen med mælken.
Mælk: Vi bruger Sødmælk, da den giver en dejlig smag også giver en konsistens. Der kan også bruges fløde.
Porre: Vi elsker de dejlig danske porrer, som giver denne tærte sin gode smag. Husk at skylle porren grundigt for jord inden brug. Jorden kan sidde langt inde i bladene, og må ikke komme med i maden.
Skinke: Der skal bruges en god kogt skinke, da det er en vigtig ingrediens. Du kan enten koge og lave din egen skinke, eller du kan købe skinkestrimler færdiglavet.
Feta: Den græske fetaost, med den helt fantastiske lækre smag og konsistens, kan ikke undværes i denne opskrift. Du kan erstatte feta med salatost (salattern), som også fås i de fleste dagligvarebutikker.
Salt og peber: Salt og lidt friskkværnet peber af god kvalitet kan selvfølgelig heller ikke undværes.
5 gode grunde til, at lave porretærte
- Kan laves på ca. 30 minutter.
- Nem opskrift, som kan laves af de fleste, som er uden den store erfaring med madlavning.
- Du kan lave porretærten med gode og sunde råvarer.
- Laves af enkle råvarer, som kan købes i alle dagligvarebutikker.
- De fleste kan lide ingredienserne der er brugt i opskriften.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 stk. tærtedej
- 3 stk. æg
- 1 dl mælk (eller fløde)
- 1 stk. porre
- 250 g skinke (strimlet)
- 100 g feta
- 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tærtedejen bages først i ovnen ved 200 grader, imens blandes resten af ingredienserne sammen.
Se anvisningen på pakningen. Husk at prikke bunden hist og her, med en gaffel. - Kom evt. bagepapir eller folie rundt om tærtekanten de første 10 minutter af bagningen, så kanten ikke bliver for mørk.
- Æggene piskes sammen med mælken.
- Den strimlede porre, feta i tern og skinken lægges på tærtedejen og æggemassen hældes over.
- Krydres med salt og peber og sættes i ovnen 20-25 min ved 200 grader.
Servering
Serveres straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til porretærte med skinke:
Kom evt. en ¼ tsk. revet muskatnød i æggemassen.
Tilsæt halve løgringe.
Opskrift med noter
Porretærte med skinke
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- 1 Tærtefad
Ingredienser
Sådan gør du
- Tærtedejen forbages i ovnen ved 200 grader, imens blandes resten af ingredienserne sammen. Se anvisningen på pakningen. Husk at prikke bunden hist og her, med en gaffel.
- Kom evt. bagepapir eller folie rundt om tærtekanten de første 10 minutter af bagningen, så kanten ikke bliver for mørk.
- Æggene piskes sammen med mælken.
- Den strimlede porre, feta i tern og skinken lægges på tærtedejen og æggemassen hældes over.
- Krydres med salt og peber og sættes i ovnen 20-25 min ved 200 grader.
Servering
- Serveres straks.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer