• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Aftensmad

Pirogger med oksekød og skinke

Af Bjørn Nielsen Opdateret 1 år siden

Pirogger anrettet med salat

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total18
  • 18
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

I gamle dage tog man en pirog med på tur og spise den når man var blevet sulten. Det gør man ikke i dag, da udvalget af snack er blevet så meget større. Men det er rigtig en skam, da pirogger faktisk er rigtig lækre og minder lidt om små indbagte pizzaer. Pirogger med oksekød kan varieres og fyldes op med dit ynglings fyld.

Pirogger anrettet med salat
Pirogger anrettet med salat
Pirogger med skinke, bacon og oksefyld
Pirogger med skinke, bacon og oksefyld
Pirogger drysset med sesam
Pirogger drysset med sesam
Pirog med oksekød delt midtover
Pirog med oksekød delt midtover
Gå til
  • Ekstra ingredienser
  • Tag piroggerne med
  • 📖 Opskrift
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • Kan retten fryses ned ?
  • Hvad kan forberedes ?
  • Mest populære tilbehør

Ekstra ingredienser

Vi har lavet en liste med ekstra ingredienser pirogger, så du kan finde mere inspiration til piroggerne. Så du ikke skal nøjes med at have pirogger med oksekød i alle sammen.

Tag piroggerne med

Har du adgang til f.eks. en ovn eller mikroovn, er piroggerne et godt valg til middagsmaden på arbejdet, på turen, studiet eller på skolen. Når du spiser dem, kan du prikke et par huller i dem og komme lidt frisklavet hvidløgsolie ned til fyldet. Uhmmm, det smager skønt.

Prøv også indbagt pizza calzone

📖 Opskrift

Pirogger anrettet med salat

Opskrift på pirogger med oksekød og, skinke.

Opskrift på pirogger med oksekød, skinke, gulerødder og ærter.
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 10 min
Tilberedningstid 12 min
Hviletid 1 t
Samlet tid 1 t 22 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 10 stk.
Kalorier 37 %

Ingredienser
  

Dej

  • 400 g Hvedemel (Tipo 0)
  • 100 g Durummel
  • 50 g Smør (Blødt)
  • 3 dl Vand (Lunt)
  • 25 g Gær
  • 1 tsk. Rørsukker
  • 1 tsk. Salt
  • 1 stk. Æg (Pensling)
  • 2 spsk. Sesamfrø (Pynt)

Fyld

  • 300 g Oksekød (Hakket)
  • 75 g Bacon
  • 1 stk. Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 spsk. Koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Basilikum (Tørret eller friskhakket)
  • 1 tsk. Kanel
  • 1 tsk. Spidskommen (Stødt)
  • 1 tsk. Oregano (Tørret)
  • ½ tsk. Chili (Frisk eller tørret)
  • 100 g Gulerødder
  • 100 g Ærter (Frosne eller friske)
  • 1 knivspids Cayennepeber
  • 1 tsk. Salt og knivspids peber
  • ½ spsk. Vineddike

Ekstra ingredienser

  • 100 g Skinke
  • 50 g Ost (Revet)
  • 1 pk Champignons
  • 1 pk Kebab
  • 1 pk Peberfrugt
  • 1 pk Pølser
  • 1 pk Majs
  • 1 pk Kylling
  • 1 pk Ananas
  • 1 pk Oliven
  • 1 pk Artiskok
  • 1 pk Rejer
  • 1 pk Muslinger
  • 1 pk Cocktailpølser

Sådan gør du
 

Dej

  • Rør gæren ud i det lune vand i en stor skål. Bland mel sammen og kom det i skålen. Tilsæt, smør salt og sukker og rør det sammen til en tynd dej. Dejen skal være næsten flydende. Kom film over skålen og sæt den til hævning i mindst 12 timer eller dagen før. (Se noter).

Oksekødsfyld

  • Kom lidt olivenolie i en gryde og svits bacon gyldent og sprødt. Tag bacon op og kom oksekødet i gryden. Tilsæt evt. lidt ekstra olivenolie. Svits oksekødet.
  • Imens pilles og hakkes løg og hvidløg. Kom det ned til oksekødet og rør rundt. Tilsæt nu alle krydderier og tomatpuré. Svits det hele i ca. 1 minut under omrøring.
  • Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern. Kom det op i gryden sammen med ærter og vend det forsigtig rundt. Lad det hele simre under låg i et par minutter. Smag det hele til med vineddike, salt og peber.
  • Vend revne gulerødder og ærter i oksekødet. Læg låg på gryden, lad oksekødsfyldet småkoge i 5 minutter, og smag til med salt og peber.

Pirogger

  • Drys mel på køkkenbordet og hæld dejen ud. Rul den forsigtigt indtil den er aflang, Del dejen i 10 lige store kugler.
  • Form og rul hvert stykke til cirkler på ca. 15 cm. Brug evt. en kagerulle eller pizzarulle.
  • Læg nu fyld på den ene halvdel af cirklen. Hold fyldet ca. 1 cm fra kanten. Fold den anden halvdel over fyldet og tryk dej kanter sammen med en gaffel. Læg derefter piroggen på en smurt bageplade efterhånden de bliver færdig. (Se noter). Læg et fugtigt rent viskestykke over.

Variation af pirogger

  • For ikke at få 10 ens pirogger kan der laves variationer. Begynd med revet ost og læg skinke og oksefyld ovenpå. Drys derefter revet ost over.
  • Du kan variere fyldet med, champignoner, kebab, peberfrugt, pølser, majs, kylling ananas, oliven, rejer, muslinger, cocktailpølser og hvad du ellers kan finde på.
  • Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk ægget i en tallerken og pensl piroggerne og drys sesamfrø over nogle eller alle sammen. Giv dem nu ca. 12 minutter midt i ovnen eller indtil de er gyldne og sprøde.

Servering

  • Sæt dem til afkøling på en bagerist og server straks med frisk salat til.

Noter

  • Brug 10 g gær hvis hævetiden er 24 timer, da dejen ellers risikerer at hæve ud over skålen.
  • Du kan også lave en almindelig gærdej, så dejen kun skal hæve en time. Så tilsætter du bare 25 g gær og mere mel, så dejen bliver sammenhængende.
  • Eller brug bagepapir, hvis du ikke vil smøre bagepladen.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 733kcal (37%) | Kulhydrater: 51g (17%) | Protein: 38g (76%) | Fedt: 42g (65%) | Mættet fedt: 16g (100%) | Flerumættet fedt: 4g | Enkelumættet fedt: 18g | Trans fedt: 1g | Fiber: 4g (17%) | Sukker: 5g (6%) | Vitamin A: 2125IU (43%) | Vitamin C: 22mg (27%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 1mg (7%) | Vitamin K: 10µg (10%) | Calcium: 120mg (12%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 143µg (36%) | Jern: 6mg (33%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 83mg (21%) | Fosfor: 522mg (52%)
Keyword Pirogger med oksekød, pirogger med skinke
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Tilberedningstiden er ca. 12 min. Totaltid er ca. 1 time og 22 min. Antal = 10 stk.

🥘 Ingredienser

Dej

  • 400 g Hvedemel Tipo 0
  • 100 g Durummel
  • 50 g Smør Blødt
  • 3 dl Vand Lunt
  • 25 g Gær
  • 1 tsk. Rørsukker
  • 1 tsk. Salt
  • 1 stk. Æg Pensling
  • 2 spsk. Sesamfrø Pynt

Fyld

  • 300 g Oksekød Hakket
  • 75 g Bacon
  • 1 stk. Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 spsk. Koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Basilikum Tørret eller friskhakket
  • 1 tsk. Kanel
  • 1 tsk. Spidskommen Stødt
  • 1 tsk. Oregano Tørret
  • ½ tsk. Chili Frisk eller tørret
  • 100 g Gulerødder
  • 100 g Ærter Frosne eller friske
  • 1 knivspids Cayennepeber
  • 1 tsk. Salt og knivspids peber
  • ½ spsk. Vineddike

Ekstra ingredienser

  • 100 g Skinke
  • 50 g Ost Revet
  • 1 pk Champignons
  • 1 pk Kebab
  • 1 pk Peberfrugt
  • 1 pk Pølser
  • 1 pk Majs
  • 1 pk Kylling
  • 1 pk Ananas
  • 1 pk Oliven
  • 1 pk Artiskok
  • 1 pk Rejer
  • 1 pk Muslinger
  • 1 pk Cocktailpølser

🔪 Sådan gør du

Dej

  1. Rør gæren ud i det lune vand i en stor skål. Bland mel sammen og kom det i skålen.
  2. Tilsæt, smør salt og sukker og rør det sammen til en tynd dej. Dejen skal være næsten flydende.
  3. Kom film over skålen og sæt den til hævning i mindst 12 timer eller dagen før. (Se noter).

Oksekødsfyld

  1. Kom lidt olivenolie i en gryde og svits bacon gyldent og sprødt. Tag bacon op og kom oksekødet i gryden. Tilsæt evt. lidt ekstra olivenolie. Svits oksekødet.
  2. Imens pilles og hakkes løg og hvidløg. Kom det ned til oksekødet og rør rundt. Tilsæt nu alle krydderier og tomatpuré. Svits det hele i ca. 1 minut under omrøring.
  3. Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern. Kom det op i gryden sammen med ærter og vend det forsigtig rundt. Lad det hele simre under låg i et par minutter. Smag det hele til med vineddike, salt og peber.
  4. Vend revne gulerødder og ærter i oksekødet. Læg låg på gryden, lad oksekødsfyldet småkoge i 5 minutter, og smag til med salt og peber.

Pirogger

  1. Drys mel på køkkenbordet og hæld dejen ud. Rul den forsigtigt indtil den er aflang, Del dejen i 10 lige store kugler.
  2. Form og rul hvert stykke til cirkler på ca. 15 cm. Brug evt. en kagerulle eller pizzarulle.
  3. Læg nu fyld på den ene halvdel af cirklen. Hold fyldet ca. 1 cm fra kanten. Fold den anden halvdel over fyldet og tryk dej kanter sammen med en gaffel. Læg derefter piroggen på en smurt bageplade efterhånden de bliver færdig. (Se noter). Læg et fugtigt rent viskestykke over.

Variation af pirogger

  1. For ikke at få 10 ens pirogger kan der laves variationer. Begynd med revet ost og læg skinke og oksefyld ovenpå. Drys derefter revet ost over.
  2. Du kan variere fyldet med, champignoner, kebab, peberfrugt, pølser, majs, kylling ananas, oliven, rejer, muslinger, cocktailpølser og hvad du ellers kan finde på.
  3. Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk ægget i en tallerken og pensl piroggerne og drys sesamfrø over nogle eller alle sammen. Giv dem nu ca. 12 minutter midt i ovnen eller indtil de er gyldne og sprøde.

🍽Servering

  • Sæt Pirogger med oksekød til afkøling på en bagerist og server straks med frisk salat til.

💭 Tips

  • Brug 10 g gær hvis hævetiden er 24 timer, da dejen ellers risikerer at hæve ud over skålen.
  • Du kan også lave en almindelig gærdej, så dejen kun skal hæve en time. Så tilsætter du bare 25 g gær og mere mel, så dejen bliver sammenhængende.
  • Eller brug bagepapir, hvis du ikke vil smøre bagepladen.

Kan retten fryses ned ?

Ja, den er velegnet til frysning.

Hvad kan forberedes ?

Ja, man lave oksekødfyldet i forvejen.

Mest populære tilbehør

Græsk salat eller tomatsalat

Pirog med oksekød delt midtover
Pirog med oksekød delt midtover

Mere fra samme kategori:

Protein pandekager med kokosmælk
Mørbradgryde
Kylling med spidskålssalat
Verdens bedste flæskesteg
Bearnaisesauce let
Porre og chili
Del meget gerne
  • Total18
  • 18
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Aftensmad

  • Salat Nicoise
    Salat Nicoise med asparges
  • Svinemørbrad med kartoffelmos
    Svinemørbrad med kartoffelmos
  • Hollandsk pandekage
    Pandekager med bacon og æg
  • Koteletter med bacon og asparges
    Koteletter med bacon og pasta

Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Hovedretter, Madtærter, Tilbehør til mad Tags: Artiskok, æg, Ærter, Bacon, basilikum, cayennepeber, chili, Durum, gulerødder, hvedemel, hvidløg, kanel, Kebab, løg, oksekød, oregano, ost, paprika, sesamfrø, skinke, spidskommen, tomatpuré, vineddike

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·