Pragtfuld Italiensk tærte med hytteost, som dufter og smager skønt. Hytteosten giver en skøn smag og duft til denne tærte.
Dette er nok en af de mere sundere tærter, da spidskål og løg er meget sundt, og derudover giver en god fordøjelse.
Det er hytteost og parmesan, som er med til, at gøre denne italienske tærte helt speciel. Spar ikke på grøntsagerne, og tilføj gerne ekstra.
Gå til

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid ca. 40 min. Samlet tid er ca. 50 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser
Tærtedej
- 100 gram smør (blødt)
- 175 gram hvedemel
- 1 Knivspids salt
- 1 stk æggeblomme
- 2 spsk. vand
Tærtefyld
- 1 stk. porre
- 3 stk. forårsløg (eller 1 rødløg, finthakket)
- 250 gram spidskål (eller ca. et halvt spidskål skåret på langs)
- 3 stk. æg
- 250 gram hytteost
- 2 spsk. timian (eller 1 tsk. tørret)
- 25 gram parmesan (revet)
- 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
🥗Tilbehør
- 4 stk. Tomater
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. æblecider eddike
- 250 gram mozzarella
- 1 håndfuld Basilikum
🔪 Sådan gør du
Tærtedej
- Brug evt. en røremaskine.
- Smør, salt og mel blandes godt sammen.
- Kom æggeblommen med i og kom vandet i lidt efter hånden, indtil du har en fin dej.
- Kom dejen i køleskabet og lad den hvile i ca. en lille time.
- Tag en tærteform på ca. 25 cm i diameter og smør tærteformen ind med smør eller olie.
- Kom dejen i tærteformen.
- Bag nu tærtebunden ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Tærtefyld
- Rens grøntsagerne og skær dem i skiver.
- Snit spidskålen fint.
- Damp eller kog spidskål og porre i et par minutter eller indtil de er møre.
- Pisk æg, hytteost, timian, parmesan, salt og peber sammen.
- Kom grøntsagerne op i, og fordel æggemassen godt.
- Fordel det på tærtebunden.
- Drys finthakket rødløg over.
- Bag tærten ven 175 grader i ca. 45 minutter midt i oven eller indtil tærten er færdig.
🥗Tilbehør
- Skyl tomater og skær dem i skiver. Skær mozzarella i skiver,
- Anret mozzarella og tomater på en tallerken og dryp olivenolie over.
- Dryp evt. lidt æblecider eddike over.
- Pynt med basilikum blade.
📖 Opskrift
Tærte med hytteost
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Udstyr
- Tærteform 25 cm
Ingredienser
Tærtedej
- 100 gram smør (blødt)
- 175 gram hvedemel
- 1 Knivspids salt
- 1 stk æggeblomme
- 2 spsk. vand
Fyld
Tilbehør
- 4 stk. Tomater
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. æblecider eddike
- 250 gram mozzarella
- 1 håndfuld Basilikum
Sådan gør du
Tærtedej
- Brug evt. en røremaskine.
- Smør, salt og mel blandes godt sammen.
- Kom æggeblommen med i og kom vandet i lidt efter hånden, indtil du har en fin dej.
- Kom dejen i køleskabet og lad den hvile i ca. en lille time.
- Tag en tærteform på ca. 25 cm i diameter og smør tærteformen ind med smør eller olie.
- Kom dejen i tærteformen.
- Bag nu tærtebunden ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Fyld
- Rens grøntsagerne og skær dem i skiver.
- Snit spidskålen fint.
- Damp eller kog spidskål og porre i et par minutter eller indtil de er møre.
- Pisk æg, hytteost, timian, parmesan, salt og peber sammen.
- Kom grøntsagerne op i, og fordel æggemassen godt.
- Fordel det på tærtebunden.
- Drys finthakket rødløg over.
- Bag tærten ven 175 grader i ca. 45 minutter midt i oven eller indtil tærten er færdig.
Tilbehør
- Skyl tomater og skær dem i skiver. Skær mozzarella i skiver,
- Anret mozzarella og tomater på en tallerken og dryp olivenolie over.
- Dryp evt. lidt æblecider eddike over.
- Pynt med basilikum blade.
Ernærnærings fakta
💭❓ Tips og FAQ
Kom evt. lidt hakket bacon på toppen.
Skriv en kommentar