• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Madtærter

Italiensk tærte med hytteost

Af Bjørn Nielsen Opdateret 3 uger siden

Italiensk tærte med hytteost og parmesan

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total11
  • 7
  • 3
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pragtfuld Italiensk tærte med hytteost, som dufter og smager skønt. Hytteosten giver en skøn smag og duft til denne tærte.

Dette er nok en af de mere sundere tærter, da spidskål og løg er meget sundt, og derudover giver en god fordøjelse.

Det er hytteost og parmesan, som er med til, at gøre denne italienske tærte helt speciel. Spar ikke på grøntsagerne, og tilføj gerne ekstra.

Prøv også vores porretærte

Gå til
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • 📖 Opskrift
  • 💭❓ Tips og FAQ
Italiensk tærte med hytteost og parmesan
Italiensk tærte med hytteost og parmesan efter 40 minutter i ovn

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Tilberedningstid ca. 40 min. Samlet tid er ca. 50 min. Opskrift til 4 personer

🥘 Ingredienser

Tærtedej

  • 100 gram smør (blødt)
  • 175 gram hvedemel
  • 1 Knivspids salt
  • 1 stk æggeblomme
  • 2 spsk. vand

Tærtefyld

  • 1 stk. porre
  • 3 stk. forårsløg (eller 1 rødløg, finthakket)
  • 250 gram spidskål (eller ca. et halvt spidskål skåret på langs)
  • 3 stk. æg
  • 250 gram hytteost
  • 2 spsk. timian (eller 1 tsk. tørret)
  • 25 gram parmesan (revet)
  • 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber

🥗Tilbehør

  • 4 stk. Tomater
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. æblecider eddike
  • 250 gram mozzarella
  • 1 håndfuld Basilikum

🔪 Sådan gør du

Tærtedej

  1. Brug evt. en røremaskine.
  2. Smør, salt og mel blandes godt sammen.
  3. Kom æggeblommen med i og kom vandet i lidt efter hånden, indtil du har en fin dej.
  4. Kom dejen i køleskabet og lad den hvile i ca. en lille time.
  5. Tag en tærteform på ca. 25 cm i diameter og smør tærteformen ind med smør eller olie.
  6. Kom dejen i tærteformen.
  7. Bag nu tærtebunden ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Tærtefyld

  1. Rens grøntsagerne og skær dem i skiver.
  2. Snit spidskålen fint.
  3. Damp eller kog spidskål og porre i et par minutter eller indtil de er møre.
  4. Pisk æg, hytteost, timian, parmesan, salt og peber sammen.
  5. Kom grøntsagerne op i, og fordel æggemassen godt.
  6. Fordel det på tærtebunden.
  7. Drys finthakket rødløg over.
  8. Bag tærten ven 175 grader i ca. 45 minutter midt i oven eller indtil tærten er færdig.

🥗Tilbehør

  1. Skyl tomater og skær dem i skiver. Skær mozzarella i skiver,
  2. Anret mozzarella og tomater på en tallerken og dryp olivenolie over.
  3. Dryp evt. lidt æblecider eddike over.
  4. Pynt med basilikum blade.

📖 Opskrift

Italiensk tærte med hytteost og parmesan

Tærte med hytteost

Opskrift på Italiensk tærte med hytteost, parmesan og grøntsager
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 5 min
Tilberedningstid 40 min
Arbejdstid 5 min
Samlet tid 50 min
Ret aftensmad, Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Antal 4 personer
Kalorier 37 %

Udstyr

  • Tærteform 25 cm

Ingredienser
  

Tærtedej

  • 100 gram smør (blødt)
  • 175 gram hvedemel
  • 1 Knivspids salt
  • 1 stk æggeblomme
  • 2 spsk. vand

Fyld

  • 1 stk. porre
  • 3 stk. forårsløg (eller 1 rødløg, finthakket)
  • 250 gram spidskål (eller ca. et halvt spidskål skåret på langs)
  • 3 stk. æg
  • 250 gram hytteost
  • 2 spsk. timian (eller 1 tsk. tørret)
  • 25 gram parmesan (revet)
  • 1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber

Tilbehør

  • 4 stk. Tomater
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. æblecider eddike
  • 250 gram mozzarella
  • 1 håndfuld Basilikum

Sådan gør du
 

Tærtedej

  • Brug evt. en røremaskine.
  • Smør, salt og mel blandes godt sammen.
  • Kom æggeblommen med i og kom vandet i lidt efter hånden, indtil du har en fin dej.
  • Kom dejen i køleskabet og lad den hvile i ca. en lille time.
  • Tag en tærteform på ca. 25 cm i diameter og smør tærteformen ind med smør eller olie.
  • Kom dejen i tærteformen.
  • Bag nu tærtebunden ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Fyld

  • Rens grøntsagerne og skær dem i skiver.
  • Snit spidskålen fint.
  • Damp eller kog spidskål og porre i et par minutter eller indtil de er møre.
  • Pisk æg, hytteost, timian, parmesan, salt og peber sammen.
  • Kom grøntsagerne op i, og fordel æggemassen godt.
  • Fordel det på tærtebunden.
  • Drys finthakket rødløg over.
  • Bag tærten ven 175 grader i ca. 45 minutter midt i oven eller indtil tærten er færdig.

Tilbehør

  • Skyl tomater og skær dem i skiver. Skær mozzarella i skiver,
  • Anret mozzarella og tomater på en tallerken og dryp olivenolie over.
  • Dryp evt. lidt æblecider eddike over.
  • Pynt med basilikum blade.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 737kcal (37%) | Kulhydrater: 45g (15%) | Protein: 34g (68%) | Fedt: 47g (72%) | Mættet fedt: 25g (156%) | Flerumættet fedt: 3g | Enkelumættet fedt: 15g | Trans fedt: 1g | Fiber: 3g (13%) | Sukker: 6g (7%) | Vitamin A: 1977IU (40%) | Vitamin C: 27mg (33%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 2mg (13%) | Vitamin K: 84µg (80%) | Calcium: 525mg (53%) | Kopper: 0.2mg (10%) | Folat: 163µg (41%) | Jern: 4mg (22%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 51mg (13%) | Fosfor: 528mg (53%)
Keyword æg, hytteost, Ingefær, Mozzarella, porre, rødløg, spidskål, Tærte med hytteost
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

💭❓ Tips og FAQ

Kom evt. lidt hakket bacon på toppen.

Mere fra samme kategori:

Nøddehorn med marcipan og nougat
Solbærmarmelade klassisk opskrift
Drengerøvs ret
Sommertærte fedtfattig med frisk salat
Halloweenkage med spøgelser
Salat med kinakål og nøddemarinade
Del meget gerne
  • Total11
  • 7
  • 3
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Madtærter

  • Grøntsagsgalette med salat og feta
    Grøntsagsgalette med champignons
  • Pirogger anrettet med salat
    Pirogger med oksekød og skinke
  • Ricottatærte
    Ricottatærte med italiensk skinke
  • Tigerrejer stegt i chili, hvidløg og ingefær
    Skaldyrstærte med rejer og krabbekød

Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Hovedretter, Madtærter Tags: æg, basilikum, forårsløg, hvedemel, hytteost, Mozzarella, parmesan, Porre, Spidskål, timian, Tomat

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·