Kyllingetærte med squash og bacon
Til 4 personer
Elsker du tærter, så skal du prøve vores kyllingetærte med sprødstegt kylling! Den smager så fuglene synger.
Du kan enten lave tærtedejen selv, eller snyde lidt og købe den helt færdig, eller som en blanding, hvor du kun skal komme vand i.
Min Madopskrift laver tærtedejen helt fra bunden her:
Ingredienser Kyllingetærte med squash:
Tærtedej:
- 100 gram smør, blødt
- 100 gram hvedemel
- 75 gram rugmel
- Knivspids salt
- 1 æggeblomme
- 2 spsk. vand
Fyld til Kyllingetærte med squash:
- 450 gram kyllingebryst, skåret i terninger
- 4 gulerødder, revet
- 1 løg, finthakket
- 1 squash, skåret i skiver
- 3 fed hvidløg, meget finthakket
- 3 æg
- 1 dl mælk
- Olivenolie
- 5 til 6 strimler bacon
- 1 spsk. karry
- ¼ tsk. cayennepeber
- ¼ tsk. chilipulver
- Salt og peber
Tilbehør til Kyllingetærte med squash:
- Tomater
- Mozzarellaost
- Olivenolie
- Æblecider eddike
Fremgangsmåde Kyllingetærte med squash:
Brug evt. en røremaskine.
Smør, salt og mel blandes godt sammen.
Kom æggeblommen med i og kom vandet i lidt efter hånden, indtil du har en god dej.
Kom dejen i køleskabet og lad den hvile i ca. en lille time.
Tag en tærteform på ca. 25 cm i diameter og smør tærteformen ind med smør eller olie.
Kom dejen i tærteformen.
Bag nu tærtebunden ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Rens grøntsagerne og skær dem i skiver. Snit løget. Riv gulerødder..
Svits kylling til den for farve, Svits cayennepeber og karry med et minut.
Krydr med salt og peber.
Tag det af panden og behold stegefedtet. Kom ekstra olivenolie på panden.
Tag det af panden og svits squash et par minutter på hver side. Det sidste minut kommes finhakket løg og hvidløg med.
Pisk æg og mælk sammen. Krydr med salt og peber.
Tilsæt kylling og resten af ingredienserne undtagen bacon.
Kom fyldet på tærten.
Læg nu strimler af bacon over tærten.
Bag kyllingetærte med squash på midterste rille i ovnen, ved 175 grader i ca. 40 min. eller indtil tærten er gylden og sprød.
Fremgangsmåde tilbehøret:
Skyl tomater og skær dem i skiver. Skær mozzarellaost i skiver,
Anret mozzarella og tomater på en tallerken og dryp olivenolie over.
Dryp evt. lidt æblecider eddike over.
Pynt med basilikum blade.
Prøv evt. også Italiensk tærte med hytteost
Kommentarer
Ingen kommentarer