Blommekompot med vanilje er let at lave og smager fantastisk lækkert sammen med æbleskiver, iskold vaniljeis eller ovenpå pandekager.
Så hvis du har overflod af lækre søde blommer, er blommekompot med vanilje virkelig en lækker kompot at lave, og blommekompotten med vanilje kan serveres til mange lækre desserter.
Til morgenmad eller et mellemmåltid er blommekompot med vanilje også perfekt, og bruges den ovenpå sammen med mysli gøres enhver kedelig yoghurt lækker.
I denne opskrift, har vi brugt den franske grøn/gule reine claude blomme, som er en meget sød og saftig blomme, med en helt utrolig lækker aroma og smag, men andre blommer er også velegnede.
Prøv også blommekompot
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Arbejdstid ca. 5 min. Samlet tid ca. 30 min. Opskrift giver ca. 600 gram.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 500 gram Blommer
- 1 stk. Vaniljestang
- 100 gram Sukker
- 1 stk. Citron (saft og skal)
- ½ dl Vand
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Kompot
- Skyl blommer grundigt og skær dem igennem på langs. Fjern sten.
- Riv det gule af citronen. Pres saften.
- Kom vandet i gryden. Hak blommerne groft og kom dem i gryden sammen med og halvdelen af sukkeret og citronsaften.
- Flæk vaniljestang og skrab vaniljekorn ud og kom det hele i gryden. Også de tomme vaniljestænger.
- Kog det hele langsomt op under låg og lad det simre i ca. 20 minutter eller indtil skindet på blommerne er kogt lidt ud i kompot.
- Hvis du har en stavblender, kan du blende det hele sammen på ca. 1 minut. Det gør vi.
- Smag til med resten af sukkeret og citronsaften og tag det af komfuret, når smagen er let sød og mild. Kompotten må gerne have lidt syrlighed.
- Kom kompotten i et skoldet glas og sæt det i køleskabet.
🍽Servering
- Kan spises som tilbehør til vaniljeis
- Kan bruges i kager, cupcakes og muffins
- Kan kommes i hjemmelavet is
- Som topping med mysli i yoghurt
Opskrift med noter
Blommekompot med vanilje
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 gram Blommer
- 1 stk. Vaniljestang
- 100 gram Sukker
- 1 stk. Citron (saft og skal)
- ½ dl Vand
Sådan gør du
Kompot
- Skyl blommer grundigt og skær dem igennem på langs. Fjern sten.
- Riv det gule af citronen. Pres saften.
- Kom vandet i gryden. Hak blommerne groft og kom dem i gryden sammen med og halvdelen af sukkeret og citronsaften.
- Flæk vaniljestang og skrab vaniljekorn ud og kom det hele i gryden. Også de tomme vaniljestænger.
- Kog det hele langsomt op under låg og lad det simre i ca. 20 minutter eller indtil skindet på blommerne er kogt lidt ud i kompot.
- Hvis du har en stavblender, kan du blende det hele sammen på ca. 1 minut. Det gør vi.
- Smag til med resten af sukkeret og citronsaften og tag det af komfuret, når smagen er let sød og mild. Kompotten må gerne have lidt syrlighed.
- Kom kompotten i et skoldet glas og sæt det i køleskabet.
Servering
- Blommekompot kan bruges som tilbehør til vaniljeis.
- Blommekompot er også særdeles velegnet som morgenmad eller lille mellemmåltid, hvor blommekompot kan bruges, som topping på f.eks. skyr og yoghurt naturel sammen med mysli.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Blommekompot kan bruges som tilbehør til vaniljeis.
- Blommekompot er også særdeles velegnet som morgenmad eller lille mellemmåltid, hvor blommekompot kan bruges, som topping på f.eks. skyr og yoghurt naturel sammen med mysli.
❓ FAQ
Ja
Ja, kompot er godt til retter med vildt og fed mad, hvor kompotten tilfører lidt sødme og syrlighed til fede kraftige retter med kød og brun sauce.
Grøn reine claude blommer er bedst til blommekompot, da blommerne både har en fantastisk smag og utrolig intens sødme.
Kommentarer
Ingen kommentarer