Pasta pandekager med kylling
Antal: 2 personer
Af Julie Fie Min Madopskrift
Du kender dem – klassikeren, – de mexikanske pandekager med kødfyld.
Smager lækkert, de er hurtige og nemme og lave, billige og bedst af alt: Altid en succes!
Men det er efterhånden som om man har fået det ”for meget”, så nu tænkte jeg; der skal ske noget nyt.
Så derfor har jeg i denne opskrift forsøgt mig med ”pasta pandekager” hvor jeg i stedet for de almindelige hvede tortillaer har brugt pasta og lavet dem som pandekager.
MUMS siger jeg bare! Prøv det – du vil ikke blive skuffet!
Det skal du bruge:
Fyldet:
– her er det kun din fantasi som sætter grænser og retten kan både laves med oksekød, kylling og også som vegetarisk uden kød. I mine pandekager brugte jeg:
- En pakke kyllingefileter (225 gram)
- Aubergine eller spinat – smager rigtig lækkert sammen med kyllingen J
- Feta (kan være rigtig lækkert i stedet for osten)
- Hvidløg
- Løg
- Friske tomater
- Basilikum
- Oregano
- Lidt chili
- en pakke revet ost/parmesanost/mozzarella til topping
- fløde – hvis dette ønskes kan det hældes hen over pandekagerne inden de kommes i ovnen eller den fantastiske mornaysauce kan også sagtens bruges J
- Ellers kan man også lave en tomatsovs og komme hen over hvilket også smager rigtig lækkert!
Pastaen:
Du kan vælge om du vil lave pastaen selv eller om du vil købe en pakke hvor det er færdigt i.
Vælger du og lave den selv, kan du vælge om det skal være almindelig pasta eller som jeg anbefaler og har brugt i denne opskrift; spinat pasta.
Til spinat pasta skal du bruge:
- 3 håndfulde spinat – målt før det hakkes
- 200 gram mel
- 1 æg
Fremgangsmåden:
- Først hakkes spinaten meget fint og derefter “mos / mases” den med en kniv, så den “smatter” ud.
- Saften skal derefter presses ud, så vi får en fin og relativ tør spinat.
- Når man laver pasta starter man med at lave et lille bjerg af melet og laver derefter en uddybning i toppen – ligesom en vulkan. Uddybningen, synes jeg, altid skal være lige lidt større end man regner med.
- Derefter starter man med en gaffel og rører i æggene, så melet langsomt blandes med, når det er blandet lidt, går man i gang med at ælte med hænderne. Hvis man skal have smag/farve i, så blandes dette i når man rører med gaflen.
TIP: Dejen skal være ensartet, smidig og ikke klistre for meget til hænderne. Omvendt så pas på med at tilføje ekstra mel, da dette hurtigt kan gøre pastaen tør. Pak dejen i pose eller madfilm og læg den i køleskabet i en halv time.
- Når pastaen har stået på køl, udrulles den derefter tyndt med kagerulle – eller vinflaske, hvis man er typen som aldrig har fået købt sig en kagerulle ligesom mig :-D.
- Bordet kan meles let til, men pas igen på ikke at bruge for meget. Pastaen skæres i rektangler, hvilket kan gøres med en normal skarp kniv eller et pastahjul.
- Tænd nu ovnen på 200 grader (varmluft hvis du ønsker dem lidt sprøde)
- Når pastaen er skåret, steges kyllingen på panden sammen med krydderier, tomatsovs og tomatpure.
- Herefter lægges en portion af det valgfrie fyld på midten af pastapladen og rul den.
- Når pladerne er rullet, lægges de et fad, der er blevet smurt lidt i bunden med smør så pandekagerne ikke hænger i.
- Herefter hældes væsken over (den du har valgt om det er fløde, tomatsovs,mornaysauce eller hvad du finder på 🙂
- Som prikken over i kommes den valgte ost på. Pastaen skal helst dækkes helt.
- Giv dem ca 40 minutter i ovnen, eller indtil pastaen er blød og mør og osten flot gylden.
- Server med en frisk salat, hvidløgsbrød eller andet frisk som giver en kontrast til de lidt fede cannelloni.
– Har du flere idéer eller forslag vil jeg meget gerne høre dem, så skriv endelig til mig!
Ellers vil jeg bare sige velbekomme og rigtig god fornøjelse!
Prøv også Grov pasta med pesto og kylling til
Mvh. Julie Fie Geisle
Madskribent på Min Madopskrift.
OBS!
* Har du spørgsmål, ris/ros eller bare gode råd til opskriften, er du velkommen til at sende mig en mail på; Juliefiegeisle@hotmail.com
ELLERS må du også meget gerne give en kommentar til opskriften i kommentarfeltet under opskriften. Det ville vi sætte stor pris på – man kan jo altid blive bedre 🙂
** Kunne du derudover tænke dig at være en del af Min Madopskrift og har du selv nogle lækre opskrifter m.m. du gerne vil dele med os og andre her på siden?
Så opret dig en bruger her på Min Madopskrift, og vær med til at dele dine gode idéer, opskrifter, ris/ros m.m. med os og andre brugere.
Det er hyggeligt og sjovt og så får man på den måde også en masse ny inspiration og viden til madlavningen.
Vi ses!
Kommentarer
Ingen kommentarer