Pizza Calzone – indbagt pizza med hytteost
4 stk. indbagte pizza
Min Madopskrift har været i rom i Italien, og her har vi fået original opskriften på lækker Italiensk brød og pizza, hos et stort gammelt bageri.
Vi har derudover fået en masse fif og hemmeligheder, som vi vil dele her på siden løbende.
Original Pizza calzone, er med skinke, men vi har lavet vores egen version. Vi laver her en super lækker indbagt Calzone med hytteost og kødfyld.
Du skal bruge en fordej og en alm. dej.
Af Min Madopskrift
Ingredienser calzone:
Ingredienser Fordej til Pizza calzone:
- 8 dl. mel af typen 00
- 2 dl. durummel
- 5 dl. vand
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. maltbyg (Kan udelades)
- Gær på størrelse med en ært.
Ingredienser kødsauce til Pizza Calzone med hytteost:
- 500 gram oksekød
- 500 gram hytteost
- 2 dåser tomater
- 1 citron, saften
- 1 dåse koncentratet tomatpure
- Olivenolie
- 2 skiver bacon, skåret i små stykker
- 1 bladselleri med blade, finthakket
- 4 fed hvidløg, presset
- 1 løg, finthakket
- Chilipulver
- cayennepeber
- Oregano
- Salt og peber
Tilbehør:
- Hvidløgsolie, med presset hvidløg
- Oregano
- Salt og peber
Se opskrift på presset hvidløgsolie her:
Fremgangsmåde kødsauce til Pizza calzone
Svits bacon og løg til de er gyldne i olivenolie. Tilsæt krydderier, grøntsager og resten af ingredienserne undtagen hytteost, citronsaft og tomater på dåse, og svits det med et minut.
Tag det af varmen og kom det i en dyb tallerken.
Svits oksekødet brunt og kom citronsaft og tomatpure i. Tilsæt det fra tallerkenen og tomater på dåse. Kog det ind uden låg i et kvarter. Smag til med salt, peber og oregano.
Fremgangsmåde fordej til Pizza calzone:
Rør gæren ud i vandet.Tag en stor skål, og rør alle ingredienserne sammen til det bliver en meget tynd dej. Sæt skålen lunt, tildækket med et vådt viskestykke eller en film over skålen i mindst 12 timer. Efter 12 timer vil dejen boble og dejen er aktiv.
Ingredienser til Pizza calzone dejen dagen efter:
Dagen efter kommes dejen op i en ny skål og der tilsættes nu, følgende friske ingredienser til fordejen.
- 6 dl pizzamel eller mel af typen 00
- 1 dl durummel
- 2 dl vand
- 1 spsk. smør
- ½ dl olivenolie
- 1 tsk. sukker
- 5 gram gær (På størrelse med en ært)
- 1 tsk. salt
- Lidt ægte sydesalt, som kan knuses med fingrene
Fremgangsmåde Pizza Calzone med hytteost:
Du kan med fordel benytte en røremaskine til denne opskrift.
Gæren kommes i lidt lunt vand med sukkeret og sættes til side.
Kom vand og olie i en stor skål og rør det sammen. Tilsæt den let skummende gær. Tilsæt næsten al melet og rør det sammen. Tilsæt først salt nu.
Ælt dejen indtil den er blød, blank og smidig. Er den for blød tilsættes resten af melet. Men hold dejen til den bløde side.
Sæt skålen ved eller lidt under stuetemperatur og med et fugtigt rent viskestykke over i ca. en time.
Nu har du en meget lækker og elastik dej, som kan bruges til pizza elle brød.
Nu tages et passende stykke dej, resten af dejen gemmes i skålen med film eller fugtigt klæde over.
Tænd ovnen på 300 grader og kom en bagesten eller pizzasten i ovnen.
Kom mel på køkkenbordet.
Rul dejen ud til en rund dej, og kom den op på et stykke bagepapir.
Kom hytteost på dejen, så den er godt fordelt.
Kom nu kødfyldet på.
Kom evt. hvidløgsolie og mozzarellaost på nu, hvis dette ønskes.
Vi har udeladt dette, for at gøre pizzaen så fedtfattig som muligt.
Drys lidt groft flagesalt ud over.
Luk pizzaen ved at trække den ene halvdel ind over den anden med bagepapiret. Hold evt. lidt fast i overkanten af pizzaen.
Nu har du en halv pizza, som du trykker fast i kanten med fingrene eller en gaffel, så du lukker pizzaen.
Skær nu 4 til 5 ridser i toppen af Pizza Calzonen og kom evt. lidt hvidløgsolie ned i.
Sæt Pizza Calzone i ovnen og giv den ca. 12 til 15 minutter ved 250 grader.
Server Pizza Calzone med hytteost straks.
Prøv også vores kartoffel pizza
Tips til Pizza Calzone med hytteost
Kog spagetti og bland det i kødsaucen, hvis du ønsker mindre kødfyld.
Har du dej tilbage, kan du bage lækre italienske boller eller et stort brød ud af resten af dejen.
Kommentarer
Ingen kommentarer