Hyldeblomstsaft er ikke det samme som hyldeblomstdrik da den indeholder meget mindre sukker, men du får stadig en lækker smag af hyldeblomst. Holdbarheden er heller ikke så lang, så sæt saften i køleskabet og drik indenfor et par dage.
Husk at plukke hyldeblomster i solskinsvejr, hvor blomsterne er fyldte med blomsterstøv. Jo mindre nektar, jo mindre smag.
Super nem hyldeblomstsaft opskrift, som giver en herlig forfriskende sommerdrik.
Gå til
Undgå bitter hyldeblomstsaft
Hyldeblomstskærme skal fjernes så hurtigt som muligt, og senest efter en halv time, da saften ellers risikerer, at blive lidt bitter.
Hyldeblomstsaft bør ikke sødes meget, da det er et sundere alternativ til hyldeblomstdrik.
Smager bedst hvis den får lov at hvile en dags tid. Smager bedst hvis den får lov at hvile en dags tid.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er 2 timer og 20 min. Opskrift giver 2 liter.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
15 stk. hyldeblomstklaser uden grønne stilke
1 stk. citron til 2 liter vand
1 tsk. citronsyre Kan udelades
2 spsk. ahornsirup sukker, brun farin eller honning (Måske lidt mere, smag dig frem)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Ryst blomster for dyr og skidt.
Med en saks klippes blomsterne af de grønne stilke og kommes i en gryde.
Kog en liter vand og kom det i gryden og skold blomster.
Tilsæt citronsyre og ahornsirup og rør godt rundt så citronsyren opløses.
Hæld en liter iskoldt vand ned i gryden og sæt det hele til afkøling.
Skyl citron og skær den i kvarte skiver og kom det ned i gryden.
Si saften gennem en sigte.
Smag på saften og kom mere ahornsirup, sukker, brun farin eller honning i, hvis du ikke synes hyldeblomstsaften er sød nok.
Hæld det hele på kander og sæt det i køleskabet og drik det når det er iskoldt.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her får du nogle tips til, hyldeblomstsaft med citron.
Du kan tilsætte frisk pebermynteblade, hvis du vil have en friskere drik
Skoldning af hyldeblomster, dræber alle bakterier i blomsterklaser.
Sukker kan erstattes af hvid sukker, brun farin eller honning.
❓ FAQ
Ja, rørsukker eller almindelig hvid sukker kan også bruges. Smagen bliver mindre krydret.
3 dage i køleskabet
Opskrift med noter
Hyldeblomstsaft med citron
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 15 stk. hyldeblomstklaser ( uden grønne stilke)
- 1 stk. citron ( til 2 liter vand)
- 1 tsk. citronsyre (Kan udelades)
- 2 spsk. ahornsirup (sukker, brun farin eller honning. Måske lidt mere, smag dig frem)
Sådan gør du
- Ryst blomster for dyr og skidt.
- Med en saks klippes blomsterne af de grønne stilke og kommes i en gryde.
- Kog en liter vand og kom det i gryden og skold blomster.
- Tilsæt citronsyre og ahornsirup og rør godt rundt så citronsyren opløses.
- Hæld en liter iskoldt vand ned i gryden og sæt det hele til afkøling.
- Skyl citron og skær den i kvarte skiver og kom det ned i gryden.
- Si saften gennem en sigte.
- Smag på saften og kom mere ahornsirup, sukker, brun farin eller honning i, hvis du ikke synes hyldeblomstsaften er sød nok.
- Hæld det hele på kander og sæt det i køleskabet og drik det når det er iskoldt.
Noter
- Skoldning af hyldeblomster, dræber alle bakterier i blomsterklaser.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer