Hvis der er noget der minder om sommer, så er det hjemmelavet solbærsaft. Her får du den moderne udgave af gammeldags solbærsaft, hvor vi har tilsat lækker duftende mynte og lime. Solbærsaft med mynte og lime skal helst drikkes den samme uge den er lavet, hvis det er pga. af vitaminer du laver denne drik. Men, hvis det mest er pga. af smagen, så skal du prøve denne dejlig saft, som får et spændende twist af mynte og lime. Prøv også solbærsaft lavet på gammeldags måde
Gå til
Gryde eller tutti frutti saftkoger
Du kan lave saft i en gryde eller du kan bruge en tutti frutti saftkoger. Hvilken metode du foretrækker er afgørende for smagen, da metoderne bygger på forskellige måder, at få saften ud af bærende. I en tutti frutti, er det dampen fra kogende vand, som får bær og frugters frugtkød til, at briste og afgive sin saft.
Tutti frutti
Fordel
- Fordelen ved en tutti frutti er tid og nemhed, da tutti frutti passer sig selv, og man skal bare si saften fra, engang imellem.
- Man kan lave andre gøremål, mens man får hjemmelavet saft.
Ulemper
- Ulemper er, at smagen ikke er så god, som hvis saften var lavet i en åben gryde.
- Der kan kun laves en portion af gangen.
Gryde
Hvis du bruger en gryde til, at lave hjemmelavet saft, så kommes bær og frugt i gryden, sammen med lidt vand og koger op, indtil saften kommer ud. Ved denne metode, bliver saften mere koncentreret og mere smagsfuld.
Fordel
- Smagen og farven bliver bevaret og man kan stadig dufte de friske bær eller frugter der er brugt.
- Nemt at holde øje med hele processen og smage om saften skal have mere eller mindre sukker.
- Er saften for tyk kommes der bare mere vand i gryden og er den for tynd, koges der bare videre.
Ulemper
- Ulemper er, at man hele tiden skal holde øje med, at gryden ikke koger over, og der kommer klistret saft på komfuret.
- Det kan også sprøjte en dej, så køkkenbordet og gulv bliver ramt.
- Derudover, er der en del rengøring bagefter.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 50 min. Opskrift giver ca. 2 liter saft.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 kg Solbær Modne
- 500 g sukker
- 1 l Vand
- 10 stk. mynteblade Pebermynte eller rød mynte
- 1 stk. Økologisk lime Skal og saft
- 1 stk. Økologisk Citron Skal og saft
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Pluk og rib de modne solbær, så blade og ribber er væk. Skyl dem grundigt i vand.
- Tag en suppegryde eller saftkoger, kom bær i gryde/saftkoger og følg instruktionen på saftkoger.
- Tilsæt vand og varm det langsomt op til under kogepunkt.
- Imens rives skal af lime og citron og saften presses ud. Mynte skylles.
- Tilføj skal og saft fra lime og citron og hele blade mynte.
- Lad det simre under låg i ca. 10 minutter eller indtil alle solbær er åbnet og saft kan trænge ud. Sluk derefter for varmen og lad det trække i ca 20 minutter.
- Tag en stor skål eller gryde. Sæt en saftpose over, eller hæld det hele gennem en sigte så saften drypper ned i skålen eller gryden. Pres saften ud af bærrene med en kødhammer eller spiseske.
- Si saften igen og varm den op igen. Hæld solbærsaft på rengjorte flasker der er skyllet i atamon.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan henkoge solbærsaft ved at komme flasker ind i en ovn ved ca. 100 grader. Saften er henkogt når saften koger. Dette tager ca. 30 minutter.
- Saften kan så holde sig i rigtig lang tid, og igennem hele vinteren, da alle bakterier og svampe er dræbt.
❓ FAQ
Ja
Mindst 1 år
Mørkt, køligt og tørt.
Opskrift med noter
Solbærsaft med mynte og lime
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Gryde eller saftkoger
Ingredienser
- 1 kg Solbær (modne)
- 500 g Sukker
- 1 l Vand
- 10 stk. Mynteblade (Pebermynte eller rød mynte)
- 1 stk. Lime (Økologisk skal og saft )
- 1 stk. Citron (Økologisk skal og saft )
Sådan gør du
- Pluk og rib de modne solbær, så blade og ribber er væk. Skyl dem grundigt i vand.
- Tag en suppegryde eller saftkoger, kom bær i gryde/saftkoger og følg instruktionen på saftkoger.
- Tilsæt vand og varm det langsomt op til under kogepunkt.
- Imens rives skal af lime og citron og saften presses ud. Mynte skylles.
- Tilføj skal og saft fra lime og citron og hele blade mynte.
- Lad det simre under låg i ca. 10 minutter eller indtil alle solbær er åbnet og saft kan trænge ud. Sluk derefter for varmen og lad det trække i ca 20 minutter.
- Tag en stor skål eller gryde. Sæt en saftpose over, eller hæld det hele gennem en sigte så saften drypper ned i skålen eller gryden. Pres saften ud af bærrene med en kødhammer eller spiseske.
- Si saften igen og varm den op igen. Hæld solbærsaft på rengjorte flasker der er skyllet i atamon.
Noter
- Du kan henkoge solbærsaft ved at komme flasker ind i en ovn ved ca. 100 grader. Saften er henkogt når saften koger. Dette tager ca. 30 minutter.
- Saften kan så holde sig i rigtig lang tid, og igennem hele vinteren, da alle bakterier og svampe er dræbt.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer