Græske frikadeller med chili
Af Min Madopskrift
Græske frikadeller med græske kartofler, er mere smagsfulde end almindelige frikadeller.
Ingredienser Græske frikadeller med græske kartofler:
- 500 g hakket kalve og svinekød
- 3 æg
- 2 dl havregryn
- 1 løg, fintrevet
- 1 dl mælk
- 2 dl. pilsner øl
- ½ rød eller grøn peber, grofthakket
- 2 fed hvidløg, hakket fint
- 1 knivspids cayennepeber
- 2 spsk. frisk eller 1 spsk. tørret oregano
- 2 spsk. frisk eller 1 spsk. tørret timian
- ½ rød chili af de lange, eller 1 jalapeno, finthakket.
- 1 ½ dl fetaost i tern, grofthakket
- 14 stk. grønne oliven, finthakket fint. Skal være frisk syltede fra specialist. Ikke de billige sure i glas.
- 5 stk. soltørrede tomater, finthakket
- Saften fra 1 lemon
- Salt og peber
- Olie og smør til stegningen
Tilbehør:
Tzatziki, græske kartofler og dampede eller kogte grøntsager
Fremgangsmåde Græske frikadeller med græske kartofler:
Rør alle ingredienserne godt sammen, til det har en god fast konsistens. Er konsistensen for tør tilsættes mere væde. Er konsistensen for blød, tilsættes mere kød eller havregryn.
Kom det i køleskabet i mindst en time, så smagen og konsistensen kan samle sig.
Græske frikadeller steges til de er gennemstegte og gyldne i fedtstoffet.
Servering:
Græske frikadeller serveres med græske kartofler og tzatziki.
Opskriften på græske kartofler finder du her: Græske kartofler
Tips
Pilsnerøl kan udelades. Hvidløg kan udelades.
Varier Græske frikadeller med dit ynglings fyld
Kommentarer
Ingen kommentarer