Denne madopskrift er ret nem at lave, og kræver ikke den lange forberedelsestid. Hver blot opmærksom på, at honningen ikke branker overfladen af stegen i ovnen. Meget mørt kød, som dog har tildens til at være lidt fed.
Ingredienser:
1 stk. mager nakkesteg (vægt ca. 2kg)
1 stk. hele fennikel, renset, top skåret af og snittet groft i skiver på langs.
2 løg, halveret og skåret i skiver på langs.
3 kviste frisk rosmarin (eller 1 spsk. tørret)
1 mørk øl
2 spsk. akaciehonning eller alm. honning
½ dl olivenolie
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Fordel alle ingredienserne i et ovnfast fad, undtagen kødet. Læg kødet ovenpå, og krydr oversiden med salt, knust rosmarin og lidt honning.
Sæt fadet i en for opvarmet ovn på 160 grader, og lad den stege i ca. 1 ½ time. Hæld stegesky et par gange henover stegen, for at undgå den tørrer ud. Brun evt. stegen ganske kort ved 200 de sidste 10 min.
Sørg for at der er nok væske ved grøntsagerne.
Lad stegen trække 30 min inden den skæres.
Ingredienser stegte grøntsager:
½ spidskål
1 Aubergine
1 rød peber
1 fennikel
1 løg
2 spsk. honning
½ dl olivenolie
¼ rød chili
Fremgangsmåde:
Skyld og snit peber, fennikel og spidskål ud i strimler. Chili hakkes meget fint. Hæld olie på en stegepande og skru godt op for varmen. Derefter svitses grøntsagerne og chili i ca. 10. min under konstant omrøring, så grøntsagerne ikke brænder på.
Hæld honningen i og svits yderlige 1 min.
Ingredienser sauce:
Bagte grøntsager fra ovnfast fad
Stegesky
Fløde
Salt og peber
Fremgangsmåde sauce:
Tag nogle af grøntsagerne og blend dem. Tilsæt fløde. Hæld indholdet op i en saucegryde og lad det simre. Tilsæt lidt stegesky og fløde efter behag.
Smag til med salt og peber.
Det er ikke sikkert det er nødvendigt at tilsætte salt, da stegen har fået salt, som salter stegeskyen.
Skær stegen ud i skiver, og læg grøntsagerne ovenpå skiverne.
Vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift
Lene Geisle - Chef kokken
Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.
Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter.
Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet. Desserter indgår også i hendes kogekunst.
Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden.
Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød.
For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det.
Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager.
Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.
Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter.
Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.
Kommentarer
Ingen kommentarer