Denne madopskrift er ret nem at lave, og kræver ikke den lange forberedelsestid. Hver blot opmærksom på, at honningen ikke branker overfladen af stegen i ovnen. Meget mørt kød, som dog har tildens til at være lidt fed.
Ingredienser:
1 stk. mager nakkesteg (vægt ca. 2kg)
1 stk. hele fennikel, renset, top skåret af og snittet groft i skiver på langs.
2 løg, halveret og skåret i skiver på langs.
3 kviste frisk rosmarin (eller 1 spsk. tørret)
1 mørk øl
2 spsk. akaciehonning eller alm. honning
½ dl olivenolie
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Fordel alle ingredienserne i et ovnfast fad, undtagen kødet. Læg kødet ovenpå, og krydr oversiden med salt, knust rosmarin og lidt honning.
Sæt fadet i en for opvarmet ovn på 160 grader, og lad den stege i ca. 1 ½ time. Hæld stegesky et par gange henover stegen, for at undgå den tørrer ud. Brun evt. stegen ganske kort ved 200 de sidste 10 min.
Sørg for at der er nok væske ved grøntsagerne.
Lad stegen trække 30 min inden den skæres.
Ingredienser stegte grøntsager:
½ spidskål
1 Aubergine
1 rød peber
1 fennikel
1 løg
2 spsk. honning
½ dl olivenolie
¼ rød chili
Fremgangsmåde:
Skyld og snit peber, fennikel og spidskål ud i strimler. Chili hakkes meget fint. Hæld olie på en stegepande og skru godt op for varmen. Derefter svitses grøntsagerne og chili i ca. 10. min under konstant omrøring, så grøntsagerne ikke brænder på.
Hæld honningen i og svits yderlige 1 min.
Ingredienser sauce:
Bagte grøntsager fra ovnfast fad
Stegesky
Fløde
Salt og peber
Fremgangsmåde sauce:
Tag nogle af grøntsagerne og blend dem. Tilsæt fløde. Hæld indholdet op i en saucegryde og lad det simre. Tilsæt lidt stegesky og fløde efter behag.
Smag til med salt og peber.
Det er ikke sikkert det er nødvendigt at tilsætte salt, da stegen har fået salt, som salter stegeskyen.
Skær stegen ud i skiver, og læg grøntsagerne ovenpå skiverne.
Følg os på facebook, instagram, pinterest eller twitter
Nye opskrifter i vores nyhedsbrev
Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen.
Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.
Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk.
Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livsstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.
Kommentarer
Ingen kommentarer