• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Svinekød og flæskekød

    Hamburgerryg glaseret

    Af Bjørn Nielsen Opdateret feb 8, 2021

    Glaseret hamburgerryg med bearnaisesauce

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total6
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Her er en gammel klassiker, som stadig spises ofte. Hamburgerryg glaseret, serveret med hasselback kartofler og bearnaisesauce er god gammeldags hverdagsmad. Der er god smag i retten og en dejlig sauce.

    Du kan variere opskriften med forskellige grøntsager efter årstiden.

    hamburgerryg

    Hamburgerryg glaseret

    Opskrift på hamburgerryg glaseret med sennep
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 30 min
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 45 min
    Ret Hovedret
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 57 %

    Ingredienser
      

    • 1 kg. Hamburgerryg
    • 1 spsk. Dijon sennep
    • 1 spsk. Farin (Brun)
    • 1 spsk. Honning
    • 1 stk. Æg (Blommen)

    Tilbehør

    • 2 stk. Porre
    • 4 stk. Gulerødder
    • 1 stk. Lime
    • 1 stk. Løg
    • 1 kg. Kartofler
    • 4 tsk. Timian (Tørret)
    • 1 tsk. Salt og peber
    • 4 spsk. Smør (Margarine eller olie til stegning)
    • 1 stk. Blomkål

    Sådan gør du
     

    Hamburgerryg glaseret

    • Tag hamburgerryggen, rids oversiden på skrå med ca. 2 cm. afstand og 1 cm i dybden, rids derefter modsat, så der bliver »tegn som ruder«. (Se evt. revelsben) Eller som alm. firkanter
    • Kan også glaseres uden ridsning.
    • Rør sennep, farin, honning, timian og æggeblomme sammen og smør noget af massen på hamburgerryggen, masser det godt ind i revnerne og pak den ind i stanniolen. Gem evt. rest til den skal grilles. Og en rest til tilbehøret.
    • Læg den på en rist (med en plade under), og giv den 1 time i ovnen pr. kg.
    • Stanniolen åbnes foroven og resten af blandingen kommes i og giv den nogle minutter under grillen.
    • Lad den hvile tildækket i et kvarter inden udskæring.

    Tilbehør

    • Kog kartofler med skræl. Lad dem køle ned. Pil kartoflerne og lav et snit i kartoflen på ca. 5 mm skiver uden at skære kartoflen helt igennem. Pres smør og salt godt ned i rillerne, krydr med timian, salt og peber.
    • Læg dem i et ildfast fad eller bradepande og sæt dem i en 220º varm ovn i ca. 20 – 30 min, afhængig af størrelsen. Smør dem evt. undervejs med lidt fedtstof.
    • Skyl blomkål og skær den ud i buketter. Damp eller kog blomkål mør.
    • Rens porrer og gulerødder og skær dem i ca. 3 cm. lange stykker, flæk hvis de er tykke. Koges i letsaltet vand til de er møre men stadig har bid.
    • Grøntsager kan også dampes.
    • Svits løg gyldent i en gryde.
    • Kom derefter porrer og gulerødder op til løg og kom resten af glaseringen i gryden og varm det op.
    • Smag til med lime og salt og læg det ved siden af stegen som tilbehør.

    Sauce

    • Lav bearnaise sauce. (Se kategori sauce)

    Noter

    • Server evt. også en god frisk salat til

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1140kcal (57%) | Kulhydrater: 201g (67%) | Protein: 36g (72%) | Fedt: 23g (35%) | Mættet fedt: 10g (63%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 17g (71%) | Sukker: 34g (38%) | Vitamin A: 11456IU (229%) | Vitamin C: 141mg (171%) | Calcium: 575mg (58%) | Jern: 13mg (72%)
    Keyword Glaseret hamburgerryg
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Prøv også hamburgerryg med grønlangkål

    Del meget gerne
    • Total6
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Revelsben med hvide kartofler og brun sauce
    Lasagne klassisk »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Dansk mad, Svinekød og flæskekød Tags: æg, Blomkål, Farin, gulerødder, honning, kartofler, lime, løg, Porre, Sennep, Svinekød, timian

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind