Frikadeller med krydderurter og grøntsager i velsmagende ostesauce, er en lidt anderledes og spændene måde at servere frikadeller på. Frikadeller er noget, som både børn og voksne kan lide, at få som nem aftensmad. Her er dellerne lavet med friske krydderurter og serveres med stegte grøntsager, flødeost og ris. Dertil tilbydes også salat.
Prøv også frikadeller med råkostsalat
Gå til
Frikadeller med smag
Hvis man ønsker mere moderne frikadeller, kan man tilsætte krydderier eller friske grøntsager til de fede frikadeller. Man kan f.eks. tilsætte lidt hakket rød peberfrugt, porre, chili, oliven, squash og aubergine, soltørrede tomater, feta, rosmarin, ingefær, hvidløg, nødder og tørrede varme krydderier til farsen. Grøntsagerne må gerne stikke lidt ud af farsen, så de får lidt farve og smag.
📋 Opskrift
Frikadeller fyldt med krydderurter og grøntsager
Sådan gør du
- Rør kødet med løg, havregryn, krydderurter samt salt og peber sammen i en skål. Pisk mel, mælk, æg sammen og rør kødet med denne blanding lidt efter lidt til en god og ikke for fast fars.
- Stil farsen i køleskabet i en time.
- Form den til større eller mindre frikadeller, steg dem gyldne på panden i smør og olie, stil dem til side og hold dem varme.
- Kom smør og olie på panden og svits krydderierne i ca. 1 minut. Steg derefter grøntsagerne på panden i smørret og olien et par minutter mens der røres.
- Bland de kogte ris ved og steg videre under omrøring, til grøntsagerne er møre og risene gennemvarme. Kom nu flødeost og mælk i, og smag tilbehøret til med salt og peber.
- Lad det varme op.
- Tilbyd en frisk salat anretning serveret i små skåle til.
- Anret på et varmt serverings fad med frikadellerne og pynt med kryddergrønt.
Noter
- Du kan erstatte alm. løg med 2 stk. skalotteløg.
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Klargør ca. 5 minutter. Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser
- ¾ kg flæske småkød
- 1 stk. løg (grofthakket)
- 1 dl. krydderurter (f. eks kørvel, dild, oregano, timian eller estragon.)
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. peber (friskkværnet)
- 2 dl mælk (f.eks. letmælk)
- 2 stk. æg
- 2 spsk. havregryn
- 1 spsk. hvedemel (eller groft mel)
- 2 spsk. Smør og olivenolie
Tilbehør til frikadeller
- 200 g broccoli (små buketter)
- 150 g bønner
- 25 g smør
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. Paprika
- 1 spsk. Timian
- 2 spsk. flødeost
- 2 ½ dl. cremefraiche (eller mælk)
- 4 dl ris
- 6 dl vand
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids peber
🍒Pynt
- 1 spsk. kørvel (frisk, eller andre krydderurter)
🔪 Sådan gør du
- Rør kødet med løg, havregryn, krydderurter samt salt og peber sammen i en skål. Pisk mel, mælk, æg sammen og rør kødet med denne blanding lidt efter lidt til en god og ikke for fast fars.
- Stil farsen i køleskabet i en time.
- Form den til større eller mindre frikadeller, steg dem gyldne på panden i smør og olie, stil dem til side og hold dem varme.
- Kom smør og olie på panden og svits krydderierne i ca. 1 minut. Steg derefter grøntsagerne på panden i smørret og olien et par minutter mens der røres.
- Bland de kogte ris ved og steg videre under omrøring, til grøntsagerne er møre og risene gennemvarme. Kom nu flødeost og mælk i, og smag tilbehøret til med salt og peber.
- Lad det varme op.
- Tilbyd en frisk salat anretning serveret i små skåle til.
- Anret på et varmt serverings fad med frikadellerne og pynt med kryddergrønt.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Du kan erstatte alm. løg med 2 stk. skalotteløg.
❓ FAQ
Hakket peberfrugt, chili, oliven, squash og aubergine, porre, soltørrede tomater, feta, rosmarin, ingefær, hvidløg, nødder, tørrede varme krydderier og meget mere.
Rød peber er en favorit og giver en dejlig smag.
Skriv et svar