• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Mad på 30 minutter

    Frikadeller med krydderurter

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 måneder siden

    Stegte frikadeller med Gorgonzola

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Frikadeller med krydderurter og grøntsager i velsmagende ostesauce, er en lidt anderledes og spændene måde at servere frikadeller på. Frikadeller er noget, som både børn og voksne kan lide, at få som nem aftensmad. Her er dellerne lavet med friske krydderurter og serveres med stegte grøntsager, flødeost og ris. Dertil tilbydes også salat.

    Prøv også frikadeller med råkostsalat

    Gå til
    • Frikadeller med smag
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Frikadeller med smag

    Hvis man ønsker mere moderne frikadeller, kan man tilsætte krydderier eller friske grøntsager til de fede frikadeller. Man kan f.eks. tilsætte lidt hakket rød peberfrugt, porre, chili, oliven, squash og aubergine, soltørrede tomater, feta, rosmarin, ingefær, hvidløg, nødder og tørrede varme krydderier til farsen. Grøntsagerne må gerne stikke lidt ud af farsen, så de får lidt farve og smag.

    Frikadeller stegt på pande
    Frikadeller stegt i margarine og olie på pande
    Frikadeller med Gorgonzola
    Frikadeller med Gorgonzola, pommes chef kartofler og dampede grøntsager
    Frikadeller med grovsnittet løg
    Nystegte frikadeller med grovsnittet løg og havregryn klar til servering
    Stegte frikadeller med Gorgonzola
    Stegte frikadeller med Gorgonzola

    📋 Opskrift

    Stegte frikadeller med Gorgonzola

    Frikadeller fyldt med krydderurter og grøntsager

    Opskrift på frikadeller fyldt med krydderurter og grøntsager
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 20 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 30 min
    Ret aftensmad
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 61 %

    Ingredienser
      

    • ¾ kg flæske småkød
    • 1 stk. løg (grofthakket)
    • 1 dl. krydderurter (f. eks kørvel, dild, oregano, timian eller estragon.)
    • 1 tsk. salt
    • ¼ tsk. peber (friskkværnet)
    • 2 dl mælk (f.eks. letmælk)
    • 2 stk. æg
    • 2 spsk. havregryn
    • 1 spsk. hvedemel (eller groft mel)
    • 2 spsk. Smør og olivenolie

    Tilbehør til frikadeller

    • 200 g broccoli (små buketter)
    • 150 g bønner
    • 25 g smør
    • 1 spsk. olie
    • 1 spsk. Paprika
    • 1 spsk. Timian
    • 2 spsk. flødeost
    • 2 ½ dl. cremefraiche (eller mælk)
    • 4 dl ris
    • 6 dl vand
    • 1 tsk. Salt
    • 1 knivspids peber

    Pynt

    • 1 spsk. kørvel (frisk, eller andre krydderurter)

    Sådan gør du
     

    • Rør kødet med løg, havregryn, krydderurter samt salt og peber sammen i en skål. Pisk mel, mælk, æg sammen og rør kødet med denne blanding lidt efter lidt til en god og ikke for fast fars.
    • Stil farsen i køleskabet i en time.
    • Form den til større eller mindre frikadeller, steg dem gyldne på panden i smør og olie, stil dem til side og hold dem varme.
    • Kom smør og olie på panden og svits krydderierne i ca. 1 minut. Steg derefter grøntsagerne på panden i smørret og olien et par minutter mens der røres.
    • Bland de kogte ris ved og steg videre under omrøring, til grøntsagerne er møre og risene gennemvarme. Kom nu flødeost og mælk i, og smag tilbehøret til med salt og peber.
    • Lad det varme op.
    • Tilbyd en frisk salat anretning serveret i små skåle til.
    • Anret på et varmt serverings fad med frikadellerne og pynt med kryddergrønt.

    Noter

    • Du kan erstatte alm. løg med 2 stk. skalotteløg.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1217kcal (61%) | Kulhydrater: 90g (30%) | Protein: 48g (96%) | Fedt: 74g (114%) | Mættet fedt: 32g (200%) | Flerumættet fedt: 6g | Enkelumættet fedt: 28g | Trans fedt: 1g | Fiber: 6g (25%) | Sukker: 8g (9%) | Vitamin A: 1804IU (36%) | Vitamin C: 66mg (80%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 2mg (13%) | Vitamin K: 97µg (92%) | Calcium: 245mg (25%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 285µg (71%) | Jern: 9mg (50%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 97mg (24%) | Fosfor: 633mg (63%)
    Keyword Frikadeller med grøntsager, Frikadeller med krydderurter, Fyldte frikadeller, Sprøde frikadeller
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargør ca. 5 minutter. Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    • ¾ kg flæske småkød
    • 1 stk. løg (grofthakket)
    • 1 dl. krydderurter (f. eks kørvel, dild, oregano, timian eller estragon.)
    • 1 tsk. salt
    • ¼ tsk. peber (friskkværnet)
    • 2 dl mælk (f.eks. letmælk)
    • 2 stk. æg
    • 2 spsk. havregryn
    • 1 spsk. hvedemel (eller groft mel)
    • 2 spsk. Smør og olivenolie

    Tilbehør til frikadeller

    • 200 g broccoli (små buketter)
    • 150 g bønner
    • 25 g smør
    • 1 spsk. olie
    • 1 spsk. Paprika
    • 1 spsk. Timian
    • 2 spsk. flødeost
    • 2 ½ dl. cremefraiche (eller mælk)
    • 4 dl ris
    • 6 dl vand
    • 1 tsk. Salt
    • 1 knivspids peber

     🍒Pynt

    • 1 spsk. kørvel (frisk, eller andre krydderurter)

    🔪 Sådan gør du

    1. Rør kødet med løg, havregryn, krydderurter samt salt og peber sammen i en skål. Pisk mel, mælk, æg sammen og rør kødet med denne blanding lidt efter lidt til en god og ikke for fast fars.
    2. Stil farsen i køleskabet i en time.
    3. Form den til større eller mindre frikadeller, steg dem gyldne på panden i smør og olie, stil dem til side og hold dem varme.
    4. Kom smør og olie på panden og svits krydderierne i ca. 1 minut. Steg derefter grøntsagerne på panden i smørret og olien et par minutter mens der røres.
    5. Bland de kogte ris ved og steg videre under omrøring, til grøntsagerne er møre og risene gennemvarme. Kom nu flødeost og mælk i, og smag tilbehøret til med salt og peber.
    6. Lad det varme op.
    7. Tilbyd en frisk salat anretning serveret i små skåle til.
    8. Anret på et varmt serverings fad med frikadellerne og pynt med kryddergrønt.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    1. Du kan erstatte alm. løg med 2 stk. skalotteløg.

    ❓ FAQ

    Hvad kan man komme i frikadeller?

    Hakket peberfrugt, chili, oliven, squash og aubergine, porre, soltørrede tomater, feta, rosmarin, ingefær, hvidløg, nødder, tørrede varme krydderier og meget mere.

    Hvad giver mere smag til frikadeller?

    Rød peber er en favorit og giver en dejlig smag.

    Frikadeller med løg
    Frikadeller med løg
    Del meget gerne
    • Total0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Hakkebøffer – Københavnerbøffer
    Hakkebøffer af kalv-flæskekød med fyld »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Mad på 30 minutter, Svinekød og flæskekød Tags: æg, bønner, broccoli, Havregryn, hvedemel, kørvel, løg, mælk, ost, paprika, Ris, Svinekød, timian

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind