• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Hovedretter

    Svinekoteletter med rosmarin og sky af tomat

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 4 måneder siden

    Svinekoteletter med couscous og tomatsky

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total11
    • 8
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Opskrift på svinekoteletter med rosmarin og skysauce lavet på tomat, er en lidt anderledes moderne menu, som er ret nem at lave. I denne opskrift får du en frisk tomatsky, dampet, broccoli, gulerødder og blomkål, der er velsmagende tilbehør til det stegte svinekød.

    Gå til
    • Svinekoteletter
    • Tomatsky
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Svinekoteletter

    Der fås forskellige svinekoteletter, nogle er med ben og andre er uden. Skal der laves sauce, skal man vælge svinekoteletter med ben, da der sidder en masse god smag der, som er med til, at give smag til saucen. Det kan være en god ide, at banke koteletterne lidt flade, så de ikke er så kompakte, så de derved også bliver mere møre.

    Tomatsky

    Til en lækker cremet tomatsky skal der bruges gode modne tomater. Man kan variere smagen i denne lækre sauce. Tilsæt evt. finthakket lidt oregano eller basilikum. Vineddike og sukker er også vigtige ingredienser. En god tomatsky skal simre i mindst 30 minutter, men den bliver endnu bedre jo længere den for lov at simre.

    Blendede tomater i gryde til tomatsky
    Blendede tomater i gryde til tomatsky

    📋 Opskrift

    Svinekoteletter med couscous og tomatsky

    Svinekoteletter med rosmarin og couscous

    Opskrift på svinekoteletter med rosmarin og couscous serveret med skysauce af tomat
    Din skærm er tændt hele tiden
    4.5 fra 2 stemmer
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 15 min
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Hovedret
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 54 %

    Ingredienser
      

    • 4 stk. svinekoteletter (tykke )
    • 1 stk. citron (citronsaft)
    • 1 tsk. salt
    • 1 knivspids peber
    • 1 spsk. rosmarin (frisk groft hakket eller 1 tsk. tørret )

    Tomatsky:

    • 8 stk. tomater
    • 1 spsk. smør
    • 1½ dl fløde
    • 1 tsk. honning
    • 2 spsk. gorgonzola
    • 1 spsk. citronsaft
    • ¼ tsk. salt
    • 1 knivspids peber

    Pynt:

    • 4 stk. rosmarin (friske kviste)

    Tilbehør

    • 400 g couscous
    • 5 dl vand
    • 1 spsk. olivenolie
    • 1 tsk. salt og knivspids peber
    • 1 spsk. mynte
    • ¼ stk. chili

    Dampede grøntsager

    • 1 stk. broccoli
    • 1 stk. blomkål
    • 4 stk. gulerødder

    Sådan gør du
     

    Tilbehør

    • Tilbehøret laves først.

    Dampede grøntsager

    • Skyl og klargør grøntsager. Skær blomkål og broccoli ud i buketter. Skræl gulerødder og skær dem i staver. Damp grøntsager mens resten laves.

    Tomatsky

    • Skyl tomater. Blend tomaterne og mas dem gennem en sigte direkte ned på panden. Pisk og varm sky igennem med gorgonzola og fløde, smag tomatsky til med citronsaft, fløde, salt og peber.
    • Lad det simre uden låg i mindst 30 minutter. Til sidst smages til med gorgonzola og smør.

    couscous

    • Hæld vandet i en gryde og kog det op. Tag gryden af varmen
    • Tilsæt salt og couscous lidt efter lidt imens der røres. Så klumper det ikke sammen.
    • Lad det trække i 5 minutter. Kom lidt olie og med en gaffel røres der rundt.
    • Hak chili og mynte og rør det hele godt sammen.

    Koteletter

    • Bank evt. koteletter flade og krydr dem med rosmarin, salt og peber og lad det trække i ca. 15 minutter ved stuetemperatur.
    • Steg koteletterne gyldne på panden i smør. Steg koteletterne 3-4 minutter på hver side, alt efter tykkelse, pak dem ind i folie og lad dem blive på panden, eller kom dem på et fad og hold det varmt.

    Servering

    • Anret koteletter på en tallerken sammen med lidt dampede grøntsager, ovnbagte kartofler og tomatsky. Pynt med frisk rosmarin.
    • Der serveres evt. smør til de brasede kartofler.

    Noter

    • Beregn 1 dl couscous pr. person. 
    • Til 1 dl couscous skal der bruges 2 dl vand.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1079kcal (54%) | Kulhydrater: 116g (39%) | Protein: 81g (162%) | Fedt: 33g (51%) | Mættet fedt: 16g (100%) | Flerumættet fedt: 3g | Enkelumættet fedt: 12g | Trans fedt: 1g | Fiber: 18g (75%) | Sukker: 17g (19%) | Vitamin A: 14017IU (280%) | Vitamin C: 257mg (312%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 4mg (27%) | Vitamin K: 208µg (198%) | Calcium: 281mg (28%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 260µg (65%) | Jern: 6mg (33%) | Mangan: 2mg (100%) | Magnesium: 212mg (53%) | Fosfor: 1056mg (106%)
    Keyword Svinekoteletter med rosmarin, Svinekoteletter med sky af tomat
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Svinekoteletter med couscous og tomatsky
    Svinekoteletter med couscous og tomatsky

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargør ca. 5 minutter. Tilberedningstid ca. 15 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.

    • 4 stk. svinekoteletter (tykke )
    • 1 stk. citron (citronsaft)
    • 1 tsk. salt
    • 1 knivspids peber
    • 1 spsk. rosmarin (frisk groft hakket eller 1 tsk. tørret )

    Tomatsky:

    • 8 stk. tomater
    • 1 spsk. smør
    • 1½ dl fløde
    • 1 tsk. honning
    • 2 spsk. gorgonzola
    • 1 spsk. citronsaft
    • ¼ tsk. salt
    • 1 knivspids peber

    Pynt:

    • 4 stk. rosmarin (friske kviste)

    Tilbehør

    • 400 g couscous
    • 5 dl vand
    • 1 spsk. olivenolie
    • 1 tsk. salt og knivspids peber
    • 1 spsk. mynte
    • ¼ stk. chili

    Dampede grøntsager

    • 1 stk. broccoli
    • 1 stk. blomkål
    • 4 stk. gulerødder

    🔪 Sådan gør du

    🥗 Tilbehør

    • Tilbehøret laves først.

    Dampede grøntsager

    • Skyl og klargør grøntsager. Skær blomkål og broccoli ud i buketter. Skræl gulerødder og skær dem i staver. Damp grøntsager mens resten laves.

    Tomatsky

    • Skyl tomater. Blend tomaterne og mas dem gennem en sigte direkte ned på panden. Pisk og varm sky igennem med gorgonzola og fløde, smag tomatsky til med citronsaft, honning, fløde, salt og peber.
    • Lad det simre uden låg i mindst 30 minutter. Til sidst smages til med gorgonzola og smør.

    Couscous

    • Hæld vandet i en gryde og kog det op. Tag gryden af varmen
    • Tilsæt salt og couscous lidt efter lidt imens der røres. Så klumper det ikke sammen.
    • Lad det trække i 5 minutter. Kom lidt olie og med en gaffel røres der rundt.
    • Hak chili og mynte og rør det hele godt sammen.

    Koteletter

    • Bank evt. koteletter flade og krydr dem med rosmarin, salt og peber og lad det trække i ca. 15 minutter ved stuetemperatur.
    • Steg koteletterne gyldne på panden i smør. Steg koteletterne 3-4 minutter på hver side, alt efter tykkelse, pak dem ind i folie og lad dem blive på panden, eller kom dem på et fad og hold det varmt.

    🍽 Servering

    1. Anret koteletter på en tallerken sammen med lidt dampede grøntsager, couscous og tomatsky. Pynt med frisk mynte eller rosmarin.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Beregn 1 dl couscous pr. person. 
    • Til 1 dl couscous skal der bruges 2 dl vand.
    • Store herregårdskoteletter med ben er særdeles velegnet.
    • Koteletter med skaft er også særdeles velegnede.
    • Grill koteletter hvis det er muligt.

    ❓ FAQ

    Hvad er skaftekoteletter?

    Det er store koteletter med et stort ben. Tykkelsen er ofte ca. 4 cm.

    Hvordan steger man en kotelet?

    Koteletter skal først krydres og derefter steges 3 min. på hver side på en glohed pande. Kommes koteletter på en kold pande, steges væsken ud og de bliver tørre. Derefter kan de pakkes ind i folie, så saften bliver i kødet.

    Kan man selv lave koteletter?

    Ja, har du en flæskesteg, kan du skære koteletter ud af flæskestegen. Både flæskesteg med og uden ben kan bruges

    Del meget gerne
    • Total11
    • 8
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Risotto med skaldyr
    Lammekoteletter med mynte »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Hovedretter, Mad på 30 minutter, Svinekød og flæskekød Tags: Blomkål, broccoli, chili, citron, couscous, fløde, Gorgonzola, gulerødder, Mynte, Rosmarin, Svinekød, Tomat

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind