Ovnstegt skinkesteg med whisky marinade
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Køb en skinkesteg af god kvalitet og som ikke er for saltet. Du skal bede slagteren om hans bedste skinkesteg.
Bed ham ridse skinkestegen eller gør det selv.
Ovnstegt skinkesteg med whisky marinade, er en nem menu at lave til hverdag eller til festligt lag.
Marinaden som Min Madopskrift bruger, giver en meget velsmagende og lækker sprød svær.
Bruger du vores fremgangsmåde her, får du en mør og meget saftig steg, med en fantastisk smag.
Ingredienser ovnstegt skinkesteg:
- Ca. 1.2 kg Skinke
- Salt og peber
Rodfrugter:
- 1.5 til 2 kg. Blandede rodfrugter af hvad du har i huset F.eks.:
- Kartofler
- Gulerødder
- Persillerod
- Pastinak
- Porer
- Knoldselleri
- Jordskokker
- Rødbeder
- Løg eller skalotteløg
- Hvidløg
Krydderier:
- Timian
- Rosmarin
- Salt og peber
Sauce:
- Bearnaisesauce eller sauce af stegesky
Marinade:
- 1 dl brun farin
- Salt og peber
- 4 cl. Whisky, f.eks. Tullamore Dew
- 1 spsk. dijonsennep
Fremgangsmåde ovnstegt skinkesteg:
Skyld og rens, skræl alle rodfrugter og skær dem ud i passende stykker. Brug f.eks. 70 % kartofler og resten andre rodfrugter.
Kom rodfrugter op i et ildfast fad. Drys krydderier over. Kom lidt smør eller olie i, og fordel fedtstoffet på alle rodfrugter.
Sæt nu ovntemperaturen til 175 grader.
Forvarm ovnen til ønskede temperatur.
Tag skinken ud af pakningen og kig den efter. Rids oversiden i store firkanter på ca. 1,5 cm. Hvis slagteren ikke har gjort det.
Smør oversiden med lidt rapsolie.
Sæt skinken på risten lige over rodfrugterne i ovnen og sæt et stegetermometer i skinkestegen.
Efter en halv time, lægges bagepapir eller folie over sværen, for at den ikke skal blive branket.
Rør marinaden sammen.
Hold øje med hvornår rodfrugter er møre, det gøres ved at stikke en strikkepind ind i dem. Kan du ikke stikke strikkepinden nemt igennem, er de ikke færdige.
Når temperaturen er præcis 60 grader i skinkestegen, smøres marinaden på sværen. Tag bagepapir eller folie af skinkestegen, og smør marinaden på.
Skru ovnen op på 200 eller 220 grader, og hold øje med stegen. Sluttemperaturen i kernen skal være 70 – 72 grader, præcis.
Kom igen bagepapir eller folie over sværen, hvis sværen begynder at blive mørk.
Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile 15 minutter.
Hold øje med rodfrugter og tag dem ud når de er færdige.
Lav saucen eller dip nu.
Rodfrugter kan også spises som de er eller med en klat koldt smør.
Server ovnstegt skinkesteg straks.
Tips
Det er nødvendigt at bruge en skinkesteg af god kvalitet og som ikke er for saltet, for at få det bedste resultat.
Kommentarer
Ingen kommentarer