Til et veldækket fynsk julefrokostbord, er der altid lun fynsk æbleflæsk med bacon. Den fynske version af æbleflæsk er små sprøde stykker bacon blandet med små stykker æbler i æblemos pyntet med masser af sprød bacon og løg.
I nogle opskrifter er der ikke løg, men i denne gamle fynske opskrift, er der lækker sprødstegt løg.
Prøv også Æbleflæsk med bacon
Gå til
Stegeflæsk eller bacon
I de gamle originale opskrifter bruges flæsk, og det kan man også bruge i stedet for bacon, som vi bruger. Vi bruger bacon, da der er mere smag og vi kan godt lide den sprøde konsistens. Men hvis du vil lave den ægte fynske æbleflæsk, skal du erstatte bacon med stegeflæsk.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 15 min. Samlet tid ca. 25 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Du kan variere mængderne lidt, det behøves ikke være helt nøjagtigt. Brug en god bacon og gode danske æbler, så er du sikker på, at resultatet bliver godt.
400 g bacon (i små stykker)
6 stk. æbler (store)
1 stk. løg
2 spsk. sukker eller efter smag
1 spsk. Olivenolie
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Pil og skær løg ud i halve ringe.
- Skær bacon ud i skiver og hak og skær det lidt groft.
- Kom lidt olivenolie på en varm stege pande og kom bacon på panden.
- Svits baconstykker sprøde, tag dem af og læg bacon på fedtsugende papir.
- Svits halve løgringe i baconfedt og læg det på fedtsugende papir.
- Hvis der er for meget fedt på panden, hældes noget af det fra og kasseres.
- Skræl æbler og skær dem i skiver og derefter i lidt grove stykker.
- Æblestykkerne kommes nu på panden med baconfedt og det simrer i 10-15 min. indtil æblerne begynder at blive møre.
- Drys sukker på og det smag til.
- Æblemosen hældes op i en skål og bacon stykkerne og halve løgringe røres i.
- Pynt med bacon.
Opskrift med noter
Fynsk æbleflæsk med bacon og løg
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Pil og skær løg ud i halve ringe.
- Skær bacon ud i skiver og hak og skær det lidt groft.
- Kom lidt olivenolie på en varm stege pande og kom bacon på panden.
- Svits baconstykker sprøde, tag dem af og læg bacon på fedtsugende papir.
- Svits halve løgringe i baconfedt og læg det på fedtsugende papir.
- Hvis der er for meget fedt på panden, hældes noget af det fra og kasseres.
- Skræl æbler og skær dem i skiver og derefter i lidt grove stykker.
- Æblestykkerne kommes nu på panden med baconfedt og det simrer i 10-15 min. indtil æblerne begynder at blive møre.
- Drys sukker på og det smag til.
- Æblemosen hældes op i en skål og bacon stykkerne og halve løgringe røres i.
- Pynt med bacon.
Noter
- Vi bruger hel bacon og skærer den i skiver og hakker.
- Man kan ikke bruge bacon i slice til æbleflæsk, da de er for tynde.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan sætte små skåle med sprødstegt bacon og løg, som man kan drysse ekstra ovenpå sin æbleflæsk.
❓ FAQ
Ja, man kan lave æblemosen og så lægge de hele sprødstegte bacon ovenpå.
Ca. 3 dage i køleskabet.
Kommentarer
Ingen kommentarer