• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Dansk mad

    Fynsk æbleflæsk med bacon

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 7 måneder siden

    Æbleflæsk med bacon og løg

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total7
    • 7
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Til et veldækket fynsk julefrokost, er der altid lun fynsk æbleflæsk med bacon. Den fynske version af æbleflæsk er små sprøde stykker bacon blandet med små stykker æbler i æblemos pyntet med masser af sprød bacon og løg. I nogle opskrifter er der ikke løg, men i denne gamle fynske opskrift, er der lækker sprødstegt løg.

    Gå til
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    📋 Opskrift

    Æbleflæsk med bacon og løg

    Fynsk æbleflæsk med bacon og løg

    Opskrift på Fynsk æbleflæsk med bacon og løg
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 15 min
    Samlet tid 25 min
    Ret Smørrebrød
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 24 %

    Ingredienser
      

    • 12 skiver bacon (i små stykker)
    • 6 stk. æbler (store)
    • 1 stk. løg
    • 2 spsk. sukker eller efter smag
    • 1 spsk. Olivenolie

    Sådan gør du
     

    • Pil og skær løg ud i halve ringe.
    • Skær bacon ud i skiver og hak og skær det lidt groft.
    • Kom lidt olivenolie på en varm stege pande og kom bacon på panden.
    • Svits baconstykker sprød og tag det af og læg det på fedtsugende papir.
    • Svits halve løgringe i baconfedt og læg det på fedtsugende papir.
    • Hvis der er for meget fedt på panden, hældes noget af det fra og kasseres.
    • Skræl æbler og skær dem i skiver og derefter i lidt grove stykker.
    • Æblestykkerne kommes nu på panden med baconfedt og det simrer i 10-15 min. indtil æblerne begynder at blive møre.
    • Drys sukker på og det smag til.
    • Æblemosen hældes op i en skål og bacon stykkerne og halve løgringe røres i.
    • Pynt med bacon.

    Noter

    • Vi bruger hel bacon og skærer den i skiver og hakker.
    • Man kan ikke bruge bacon i slice til æbleflæsk, da de er for tynde.
     

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 482kcal (24%) | Kulhydrater: 47g (16%) | Protein: 9g (18%) | Fedt: 30g (46%) | Mættet fedt: 9g (56%) | Flerumættet fedt: 5g | Enkelumættet fedt: 14g | Trans fedt: 1g | Fiber: 7g (29%) | Sukker: 36g (40%) | Vitamin A: 172IU (3%) | Vitamin C: 15mg (18%) | Calcium: 26mg (3%) | Jern: 1mg (6%)
    Keyword Æbleflæsk med bacon og løg, Fynsk æbleflæsk
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 15 min. Samlet tid ca. 25 min. Opskrift til 4 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 12 skiver bacon håndskåret i tern
    • 6 stk. æbler store æbler
    • 1 stk. løg
    • 2 spsk. sukker eller efter smag
    • 1 spsk. Olivenolie

    🔪 Sådan gør du

    1. Pil og skær løg ud i halve ringe.
    2. Skær bacon ud i skiver og hak og skær det lidt groft.
    3. Kom lidt olivenolie på en varm stege pande og kom bacon på panden.
    4. Svits baconstykker sprød og tag det af og læg det på fedtsugende papir.
    5. Svits halve løgringe i baconfedt og læg det på fedtsugende papir.
    6. Hvis der er for meget fedt på panden, hældes noget af det fra og kasseres.
    7. Skræl æbler og skær dem i skiver og derefter i lidt grove stykker.
    8. Æblestykkerne kommes nu på panden med baconfedt og det simrer i 10-15 min. indtil æblerne begynder at blive møre.
    9. Drys sukker på og det smag til.
    10. Æblemosen hældes op i en skål og bacon stykkerne og halve løgringe røres i.
    11. Pynt med bacon.
    Fynsk æbleflæsk
    Fynsk æbleflæsk

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan sætte små skåle med sprødstegt bacon og løg, som man kan drysse ekstra ovenpå sin æbleflæsk.

    ❓ FAQ

    Kan bruge hele stykker bacon ?

    Ja, man kan lave æblemosen og så lægge de hele sprødstegte bacon ovenpå.

    Hvad er holdbarheden ?

    Ca. 3 dage i køleskabet.

    Del meget gerne
    • Total7
    • 7
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Tørring af friske krydderurter
    Ribbensteg med brun sauce »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Dansk mad, Mad på 30 minutter Tags: æbler, Bacon, løg

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind