Til et veldækket fynsk julefrokost, er der altid lun fynsk æbleflæsk med bacon. Den fynske version af æbleflæsk er små sprøde stykker bacon blandet med små stykker æbler i æblemos pyntet med masser af sprød bacon og løg. I nogle opskrifter er der ikke løg, men i denne gamle fynske opskrift, er der lækker sprødstegt løg.
Gå til
📋 Opskrift
Fynsk æbleflæsk med bacon og løg
Ingredienser
Sådan gør du
- Pil og skær løg ud i halve ringe.
- Skær bacon ud i skiver og hak og skær det lidt groft.
- Kom lidt olivenolie på en varm stege pande og kom bacon på panden.
- Svits baconstykker sprød og tag det af og læg det på fedtsugende papir.
- Svits halve løgringe i baconfedt og læg det på fedtsugende papir.
- Hvis der er for meget fedt på panden, hældes noget af det fra og kasseres.
- Skræl æbler og skær dem i skiver og derefter i lidt grove stykker.
- Æblestykkerne kommes nu på panden med baconfedt og det simrer i 10-15 min. indtil æblerne begynder at blive møre.
- Drys sukker på og det smag til.
- Æblemosen hældes op i en skål og bacon stykkerne og halve løgringe røres i.
- Pynt med bacon.
Noter
- Vi bruger hel bacon og skærer den i skiver og hakker.
- Man kan ikke bruge bacon i slice til æbleflæsk, da de er for tynde.
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 15 min. Samlet tid ca. 25 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser
- 12 skiver bacon håndskåret i tern
- 6 stk. æbler store æbler
- 1 stk. løg
- 2 spsk. sukker eller efter smag
- 1 spsk. Olivenolie
🔪 Sådan gør du
- Pil og skær løg ud i halve ringe.
- Skær bacon ud i skiver og hak og skær det lidt groft.
- Kom lidt olivenolie på en varm stege pande og kom bacon på panden.
- Svits baconstykker sprød og tag det af og læg det på fedtsugende papir.
- Svits halve løgringe i baconfedt og læg det på fedtsugende papir.
- Hvis der er for meget fedt på panden, hældes noget af det fra og kasseres.
- Skræl æbler og skær dem i skiver og derefter i lidt grove stykker.
- Æblestykkerne kommes nu på panden med baconfedt og det simrer i 10-15 min. indtil æblerne begynder at blive møre.
- Drys sukker på og det smag til.
- Æblemosen hældes op i en skål og bacon stykkerne og halve løgringe røres i.
- Pynt med bacon.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Du kan sætte små skåle med sprødstegt bacon og løg, som man kan drysse ekstra ovenpå sin æbleflæsk.
❓ FAQ
Ja, man kan lave æblemosen og så lægge de hele sprødstegte bacon ovenpå.
Ca. 3 dage i køleskabet.
Skriv et svar