Biksemad med pølser og løg og flæskesteg er nem aftensmad på 30 min. Vi har brugt både stegen og sværen, da den var knasende sprød. Men du kan udelade sværen, hvis den er hård.
Biksemad med pølser, løg og spejlæg kan serveres for hele familien.
Lav endelig rigeligt, da det nok skal blive spist. Vi har brugt kolde kartofler fra dagen før, men du kan sagtens bruge friske kartofler! Beregn ekstra tid, da rå kartofler, kræver længere tids varme, for at blive møre.
Prøv også Klassisk biksemad, biksemad med spejlæg, eller biksemad med ratatouille
Gå til
Hvilket kød er det bedste til biksemad
Mange har spurgt os, hvad der er det mest foretrukne og bedste kød til biksemad. Skal det være flæskesteg, kalvekød eller oksesteg eller måske noget helt tredje.
Det absolut bedste stykke kød til biksemad er mørt oksekød. Har du en rest kalveculotte eller okse-filet eller mørbrad er det helt perfekt.
Grisekød som f.eks. flæskesteg indeholder også masser af smag og smager også godt sammen med, spejlæg, pølser og løg.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør: ca. 5 minutter. Tilberedningstid: ca. 15 min. Samlet tid: ca. 30 min. Opskrift: 4 personer.1200 g kartofler (kolde kogte, fra dagen før)
- 2 stk. løg (i tern eller i ringe)
- 400 gram wienerpølser
- 1 stk. flæskesteg (uden svær. Kan erstattes af oksekød)
- 2 spsk. smør (eller olie til stegning)
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør til biksemad
- 2 spsk. engelsk Sauce
- 8 stk. spejlæg
- 4 spsk. ketchup
- 4 spsk. remoulade
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde biksemad på stegepande
- De kolde kogte kartofler skæres i små firkanter.
- Det kolde stegte eller kogte kød skæres i passende firkanter.
- Pølser skæres i små stykker.
- Løg hakkes groft eller skæres i halve ringe.
- Smelt fedtstoffet på panden.
- Tilsæt de hakkede løg på panden og lad det stege med et par minutter.
- Kom kødet og pølser på panden og steg med løg, ved middel varme. Krydr med salt og peber.
- Tag det af panden og hæld det i et fad.
- Lad det meste af fedtstoffet blive tilbage på panden og tilsæt evt. mere.
- Hæld nu de kolde kogte skårne kartofler op på panden, og steg kartoflerne godt igennem.
- Når kartoflerne har fået farve, tilsættes salt og peber.
- Under hele stegningen vendes kartoflerne af og til forsigtigt.
- Når kartoflerne har fået den rigtige farve, tilsættes kødet og løg fra fadet. Det hele varmes op, og smages til med salt og peber.
- Inden servering laves der nu det antal spejlæg som ønskes. Der beregnes Ca. 1 eller 2 spejlæg per portion.
Fremgangsmåde biksemad i ovn
- Varm ovnen op på 200 grader.
- Skær de kolde kartofler i tern eller grove stykker.
- Tag nu en bageplade og læg bagepapir på.
- Fordel kartoflerne på pladen og kom nu olie over kartoflerne, og krydr med salt og peber.
- Fordel olie og krydderier godt.
- Kom små klatter smør over og sæt det hele ind midt i ovnen.
- Bag dem gyldne i ovnen. Det tager ca. 15 – 20 min. (Rå kartofler tager ca. 35 min)
- Det kolde stegte eller kogte kød skæres i passende firkanter.
- Pølser skæres i små stykker.
- Løg hakkes groft eller skæres i halve ringe.
- Fordel det over kartoflerne og når det hele har fået farve, tages det ud af ovnen.
- Rør lidt rundt i det hele efter 10 min. Da ovne har tendens til at varme mest bagved og i siderne.
Servering af Biksemad med pølser
Biksemad serveres rygende varm med Engelsk Sauce og 1 eller 2 spejlæg pr. portion.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
Tips til Biksemad med pølser.
- Du kan erstatte eller udelade flæskesteg med andet kød.
❓ FAQ
Her er en lille FAQ til opskriften.
Det absolut bedste stykke kød til biksemad er mørt oksekød. Har du en rest kalveculotte eller okse-filet eller mørbrad er det helt perfekt.
📋 Opskrift med noter
Biksemad med pølser, kartofler og løg
Bedøm opskriften ⭐ Hvor mange stjerner ⭐⭐⭐⭐⭐?
Udstyr
- 1 pande til stegning
Ingredienser
- 1200 g kartofler (kolde kogte, fra dagen før)
- 2 stk. løg (i tern eller i ringe)
- 400 gram wienerpølser
- 1 stk. flæskesteg (uden svær. Kan erstattes af oksekød)
- 2 spsk. smør (eller olie til stegning)
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør til biksemad
- 2 spsk. engelsk Sauce
- 8 stk. spejlæg
- 4 spsk. ketchup
- 4 spsk. remoulade
Sådan gør du
Fremgangsmåde biksemad på stegepande
- De kolde kogte kartofler skæres i små firkanter.
- Det kolde stegte eller kogte kød skæres i passende firkanter.
- Pølser skæres i små stykker.
- Løg hakkes groft eller skæres i halve ringe.
- Smelt fedtstoffet på panden.
- Tilsæt de hakkede løg på panden og lad det stege med et par minutter.
- Kom kødet og pølser på panden og steg med løg, ved middel varme. Krydr med salt og peber.
- Tag det af panden og hæld det i et fad.
- Lad det meste af fedtstoffet blive tilbage på panden og tilsæt evt. mere.
- Hæld nu de kolde kogte skårne kartofler op på panden, og steg kartoflerne godt igennem.
- Når kartoflerne har fået farve, tilsættes salt og peber.
- Under hele stegningen vendes kartoflerne af og til forsigtigt.
- Når kartoflerne har fået den rigtige farve, tilsættes kødet og løg fra fadet. Det hele varmes op, og smages til med salt og peber.
- Inden servering laves der nu det antal spejlæg som ønskes. Der beregnes Ca. 1 eller 2 spejlæg per portion.
Fremgangsmåde biksemad i ovn
- Varm ovnen op på 200 grader.
- Skær de kolde kartofler i tern eller grove stykker.
- Tag nu en bageplade og læg bagepapir på.
- Fordel kartoflerne på pladen og kom nu olie over kartoflerne, og krydr med salt og peber.
- Fordel olie og krydderier godt.
- Kom små klatter smør over og sæt det hele ind midt i ovnen.
- Bag dem gyldne i ovnen. Det tager ca. 15 – 20 min. (Rå kartofler tager ca. 35 min)
- Det kolde stegte eller kogte kød skæres i passende firkanter.
- Pølser skæres i små stykker.
- Løg hakkes groft eller skæres i halve ringe.
- Fordel det over kartoflerne og når det hele har fået farve, tages det ud af ovnen.
- Rør lidt rundt i det hele efter 10 min. Da ovne har tendens til at varme mest bagved og i siderne.
Servering af Biksemad med pølser
- Biksemad serveres rygende varm med Engelsk Sauce og 1 eller 2 spejlæg pr. portion.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Bjørn Nielsen skriver
Nem aftensmad. Altid lækkert med biksemad.