Kalvegrydesteg med Brun sauce og fyldte kartofler
Du kan lave denne menu i weekenden. Kalvegrydesteg med Brun sauce er en ret nem ret at tilberede og den passer til dels sig selv. Du fรฅr alligevel en meget skรธn brun sauce og utroligt mรธrt kalvekรธd, som smager fanatisk. Kalvegrydesteg med Brun sauce kan anbefales som gรฆstemad.
Til 4 personer
Af Min madopskrift
Ingredienser Kalvegrydesteg
- 1 kg. kalvekรธd med ben
- 1 gulerod, skรฅret i skrรฅ skiver
- 2 lรธg, skรฅret i 4 bรฅde
- 2 hvidlรธg, finthakket
- 1 spsk. tรธrret timian
- 1 porre, skรฅret i skiver
- 1 liter vand
- 1 terning oksebouillon
Tilbehรธr til Kalvegrydesteg med Brun sauce
Ovnbagte fyldte bagte kartofler og broccolisalat
Fyldte kartofler
- 8 bagekartofler
- 1 ยฝ dl. sรธdmรฆlk
- Salt og peber
- 3 spsk. smรธr
Ingredienser Broccolisalat
- 125 gram Bacon i tern
- 1 lille Broccoli
- 1 lille Rรธdlรธg
- 75 gram Solsikkekerner
- 50 gram rosiner
Dressing til Broccolisalat
- 1 dl. cremefraiche 38 %
- 1 tsk. friskpresset Citronsaft
- 1 tsk. Balsamico mรธrk
- 1 tsk. Sukker
- Knivspids Salt
Ingredienser Brun Sauce
- Lidt af fonden som stegen har simret i
- 2 spsk. Mel
- 1 ยฝ dl koldt vand
Fremgangsmรฅde Broccolisalat
Skรฆr baconen i smรฅ stykker. Steg baconen sprรธd og hรฆld det derefter over pรฅ en tallerken og lad dt kรธle af. Hรฆld overskydende baconfedt fra.
Del broccolien i meget smรฅ buketter.
Blancher broccolistykkerne i kogende vand eller damp dem ganske kort og lad det trรฆkke i et par minutter til den er mรธr. Broccoli sรฆttes til afdrypning i en si.
Bland dressingen af alle ingredienserne, cremefraiche, citron, balsamico, sukker og salt og smag den til.
Tilsรฆt finthakket lรธg, bacon og de รธvrige ingredienser og fordel det forsigtig rundt.
Vend sรฅ broccolien i til sidst.
Broccolisalaten mรฅ ikke svรธmme i dressing, men du kan รธge mรฆngden af cremefraiche, hvis du รธnsker en mere cremet cremefraiche.
Sรฆt Broccolisalaten i kรธleskabet med film over, indtil servering.
Fremgangsmรฅde Fyldte kartofler
Vask nu kartoflerne og skรฆr et kryds i dem, og sรฆt dem i en 200 grader forvarmet ovn i ca. en time.
Derefter รฅbnes kartoflen i toppen og kartoflen udhules og kartoffelstykker kommes i en skรฅl. Gem skallen. Tilsรฆt resten af ingredienserne og rรธr det sammen til du har en god kartoffelmos.
Kom mosen i den tomme skal og varm de fyldte kartofler op, ti minutter fรธr servering.
Se evt. opskrift pรฅ fyldte kartofler med bacon
Fremgangsmรฅde Kalvegrydesteg
Brun stegen i margarine godt pรฅ begge sider i en stegegryde.
Tilsรฆt et til to lรธg, en gulerod, et fed hvidlรธg og evt. en porre og en liter vand, og lad stegen smรฅsimre i ca. to timer.
Fremgangsmรฅde brun sauce
Si en ยฝ liter fond fra stegen, og kom det i en lille gryde, og varm den op. Ryst meljรฆvningen og kom den i fonden nรฅr den simrer.
Tilsรฆt meljรฆvning til saucen har den tykkelse som du รธnsker.
Smag til med salt og peber og kom kulรธr i.
Se ogsรฅ opskrift pรฅ Kalve eller okse spidsbryst (Langtidsstegt)
Servering af Kalvegrydesteg med brun sauce
Anret stykker af mรธrt kalvkรธd pรฅ en tallerken. Kom nogle spiseskefulde sauce over. Kom lidt kogt gulerod med. Anret fyldte kartofler med broccolisalat.
Tilbyd evt. en kraftig rรธdvin til
Tips til Kalvegrydesteg med Brun sauce
Svits evt. bacon og lรธg pรฅ en pande og kom blandingen over de fyldte kartofler
Rosmarin kan tilsรฆttes i stedet for timian





Based on 6 Review(s)


















Kommentarer
Ingen kommentarer