Kalvegrydesteg med Brun sauce og fyldte kartofler
Du kan lave denne menu i weekenden. Kalvegrydesteg med Brun sauce er en ret nem ret at tilberede og den passer til dels sig selv. Du får alligevel en meget skøn brun sauce og utroligt mørt kalvekød, som smager fanatisk. Kalvegrydesteg med Brun sauce kan anbefales som gæstemad.
Til 4 personer
Af Min madopskrift
Ingredienser Kalvegrydesteg
- 1 kg. kalvekød med ben
- 1 gulerod, skåret i skrå skiver
- 2 løg, skåret i 4 både
- 2 hvidløg, finthakket
- 1 spsk. tørret timian
- 1 porre, skåret i skiver
- 1 liter vand
- 1 terning oksebouillon
Tilbehør til Kalvegrydesteg med Brun sauce
Ovnbagte fyldte bagte kartofler og broccolisalat
Fyldte kartofler
- 8 bagekartofler
- 1 ½ dl. sødmælk
- Salt og peber
- 3 spsk. smør
Ingredienser Broccolisalat
- 125 gram Bacon i tern
- 1 lille Broccoli
- 1 lille Rødløg
- 75 gram Solsikkekerner
- 50 gram rosiner
Dressing til Broccolisalat
- 1 dl. cremefraiche 38 %
- 1 tsk. friskpresset Citronsaft
- 1 tsk. Balsamico mørk
- 1 tsk. Sukker
- Knivspids Salt
Ingredienser Brun Sauce
- Lidt af fonden som stegen har simret i
- 2 spsk. Mel
- 1 ½ dl koldt vand
Fremgangsmåde Broccolisalat
Skær baconen i små stykker. Steg baconen sprød og hæld det derefter over på en tallerken og lad dt køle af. Hæld overskydende baconfedt fra.
Del broccolien i meget små buketter.
Blancher broccolistykkerne i kogende vand eller damp dem ganske kort og lad det trække i et par minutter til den er mør. Broccoli sættes til afdrypning i en si.
Bland dressingen af alle ingredienserne, cremefraiche, citron, balsamico, sukker og salt og smag den til.
Tilsæt finthakket løg, bacon og de øvrige ingredienser og fordel det forsigtig rundt.
Vend så broccolien i til sidst.
Broccolisalaten må ikke svømme i dressing, men du kan øge mængden af cremefraiche, hvis du ønsker en mere cremet cremefraiche.
Sæt Broccolisalaten i køleskabet med film over, indtil servering.
Fremgangsmåde Fyldte kartofler
Vask nu kartoflerne og skær et kryds i dem, og sæt dem i en 200 grader forvarmet ovn i ca. en time.
Derefter åbnes kartoflen i toppen og kartoflen udhules og kartoffelstykker kommes i en skål. Gem skallen. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det sammen til du har en god kartoffelmos.
Kom mosen i den tomme skal og varm de fyldte kartofler op, ti minutter før servering.
Se evt. opskrift på fyldte kartofler med bacon
Fremgangsmåde Kalvegrydesteg
Brun stegen i margarine godt på begge sider i en stegegryde.
Tilsæt et til to løg, en gulerod, et fed hvidløg og evt. en porre og en liter vand, og lad stegen småsimre i ca. to timer.
Fremgangsmåde brun sauce
Si en ½ liter fond fra stegen, og kom det i en lille gryde, og varm den op. Ryst meljævningen og kom den i fonden når den simrer.
Tilsæt meljævning til saucen har den tykkelse som du ønsker.
Smag til med salt og peber og kom kulør i.
Se også opskrift på Kalve eller okse spidsbryst (Langtidsstegt)
Servering af Kalvegrydesteg med brun sauce
Anret stykker af mørt kalvkød på en tallerken. Kom nogle spiseskefulde sauce over. Kom lidt kogt gulerod med. Anret fyldte kartofler med broccolisalat.
Tilbyd evt. en kraftig rødvin til
Tips til Kalvegrydesteg med Brun sauce
Svits evt. bacon og løg på en pande og kom blandingen over de fyldte kartofler
Rosmarin kan tilsættes i stedet for timian
Kommentarer
Ingen kommentarer