Omelet med avocado – Fedtfattig og almindelig version
Forberedelsestid: 10 min.
Antal personer: ca. 2-3 æg pr. person (hvis du er pige)
Det er nemt, det er billigt og så er det SÅÅÅ lækkert!
Omelet med avocado og flødeost er sundt og kan laves faktisk næsten helt fri for fedt, så spis du bare løs med god samvittighed 🙂
Jeg elsker denne opskrift, fordi den er så nem at tilberede og derfor er den rigtig god i de travle hverdage.
Det gode ved denne opskrift er også, at hvis du (når du nu alligevel står med tingene fremme) er lidt smart,
så kan du lave en ekstra omelet til madpakken/frokosten dagen efter 🙂
Af Julie Fie
Den almindelige version af Omelet med avocado og flødeost
Det skal du bruge
* Cirka 2 – 3 æg pr. person
* 1 avocado (2 hvis du også vil have til madpakken)
* 1 løg (rød/rødløg alt efter smag)
* 1 pakke flødeost
* salt og peber
* OBS! hvis du ønsker at give omeletten lidt ekstra smag, kan du med fordel komme hvidløg, løg og ost i æggeblandingen, inden du lægger den på panden. Det giver en rigtig god smag! 🙂
Sådan gør du med Omelet med avocado og flødeost
Slå æggene ud i en skål og pisk blommen til de er blandet sammen med æggehviderne (en samlet masse).
Snit løgene i fine stykker (efter behov) og kom dem i æggeblandingen, sammen med hvidløg og osten.
Krydder til sidst, med salt og peber.
Tænd nu en pande på middel varme og kom massen på. Steg omeletten til den er gylden på den ene side og vend så omeletten (hvis du kan).
Hvis du vil undgå at ødelægge omeletten kan du med fordel bare klappe den sammen på panden og lade den blive færdig sådan.
Når omeletten er færdig, lægger du den på en tallerken og mens den er varm, smøres flødeosten på og der lægges avocado og ekstra løg på toppen – og så er der faktisk serveret! 🙂
Den helt fedtfrie version af Omelet med avocado og flødeost
Det skal du bruge
I denne version har jeg pillet æggeblommerne fra, da det er her fedtet sidder (men selvfølgelig også de gode ting som proteinerne), men hvis du ønsker den ekstra fedtfri og mindre kalorieholdig kan du pille blommen fra.
* Cirka 2 – 3 æg pr. person – kun æggehviderne
* 1 avocado (2 hvis du også vil have til madpakken)
* 1 løg (rød/rødløg alt efter smag)
* 1 pakke flødeost (light versionen)
* salt og peber
* OBS! hvis du ønsker at give omeletten lidt ekstra smag, kan du med fordel komme hvidløg, løg, lidt chili og ost i æggeblandingen, inden du lægger den på panden.
Det giver en rigtig god smag og chili sætter gang i forbrændingen! 🙂 Mht. osten hvis du vil spare på kalorierne, kan du købe en revet ost i light version 🙂
Sådan gør du med Omelet med avocado og flødeost
Kom æggehviderne i en skål.
Snit løgene i fine stykker (efter behov) og kom dem i æggeblandingen, sammen med hvidløg og osten.
Krydder til sidst, med salt og peber.
Tænd nu en pande på middel varme og kom massen på. Steg omeletten til den er gylden på den ene side og vend så omeletten (hvis du kan).
Hvis du vil undgå at ødelægge omeletten kan du med fordel bare klappe den sammen på panden og lade den blive færdig sådan.
Når omeletten er færdig, lægger du den på en tallerken og mens den er varm, smøres flødeosten på og der lægges avocado og ekstra løg på toppen – og så er der faktisk serveret! 🙂
Håber du synes om opskriften og får god glæde af den.
– Den har hvert fald, været et kæmpe hit når jeg har serveret den, for mine veninder 🙂
Prøv også min opskrift på Fedtfattig kyllingesalat med nødder
God fornøjelse
Mvh. Julie Fie Geisle
Madskribent på MinMadopskrift
* Har du spørgsmål, idéer, ris/ros til opskriften – er du velkommen til at skrive en kommentar under opskriften eller sende mig en mail på:
Kommentarer
Ingen kommentarer