Singapore nudler med svinekød
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Singapore nudels er en klassisk ret med svinekød, nudler og grøntsager fra Singapore. Smagen er god og kraftig med en flot farve. Umiddelbart skulle man ikke tro, at Singapore nudler er noget særligt, men det er en dejlig sund, let men alligevel mættende og lækker ret.
Min Madopskrift har Singapore nudler som en favorit menu, og retten er på vores KONGEMAD side.
Ingredienser:
- 300 g risnudler
- 2 spsk. olie
- 2 fed hakket hvidløg
- 1 svinemørbrad skåret i strimler
- 300 g rejer
- 1 stort løg skåret i tynde både
- 2 spsk. god karry
- 1 tsk. gurkemeje
- ½ tsk. revet ingefær
- 150 g grønne bønner, skåret diagonalt i mindre stykker
- 1 stor gulerod skåret i aflange små strimler
- 1 tsk. Sukker
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. sojasauce
- 200 g forårsløg eller bønnespirer i fine strimler
Pynt:
Finthakket forårsløg
Fremgangsmåde:
Opblød risnudlerne i kogende vand i 5 minutter eller til de er bløde, hæld vandet fra.
Opvarm nu en spsk. af olien i en wok, og tilsæt en ting af gangen. Først hvidløg, så karry, gurkemeje, ingefær, mørbradstykker og rejer.
Steg under omrøring i 2-3 min, tilsæt bønner, løg, gulerod, sukker og salt. Tilsæt evt. lidt vand.
Skru ned på middel varme og varm det igennem i ca. 10 minutter.
Tilsæt nudler og sojasauce og vend det i med 2 træskeer.
Tilsæt salt peber og sukker efter behag.
Pynt evt. med lidt forårsløg.
Server straks.
Kommentarer
Ingen kommentarer