Svampe grillede og marinerede i olie
Af Min Madopskrift
Grillede marinerede svampe er rigtig gode på pizza, til sandwich eller i en salat. Krydderurterne kan varieres efter smag.
Ingredienser:
- 1 bakke svampe, portobello eller champignon
- olivenolie til stegning
Marinade til svampe:
- 5 spsk. olivenolie
- 2½-3 spsk. citronsaft
- 1-2 tsk. honning eller agavesirup
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk. timian
- ½ tsk. estragon
- ca. 1 tsk. fint havsalt
- peber
Fremgangsmåde Svampe grillede og marinerede:
Tag en passende skål og bland olie, citronsaft, honning eller sirup og krydderurter sammen.
Pres derefter hvidløget i. Krydr med salt og peber. Smag til. Tilsæt evt. mere salt, peber eller krydderurter, hvis du synes.
Lad marinaden stå og trække. Sæt låg på.
Svampene skylles og renses for jord. Dup dem tørre med køkkenrulle.
Skær dem i ca. 1½ cm tykke skiver. Små champignoner halveres. Steg dem derefter på en varm pande i lidt olivenolie eller rapsolie.
De skal have ca. 2-3 min på hver side eller til de har fået farve. Tag dem af panden og lad dem køle lidt af på en tallerken.
Dryp lidt af marinaden i et fad. Læg de lune svampe ovenpå og fordel resten af marinaden over svampene.
Dæk fadet med film og lad det stå ved stuetemperatur i mindst 1 time og trække, gerne længere.
Svampene er klar til servering.
Opbevares derefter i køleskab.
Tips til Svampe grillede og marinerede:
Når svampene er brugt, kan den overskydende marinade bruges til at dryppe over en pizza eller til en salatdressing.
Bemærk. Olien skal bruges rimeligt hurtigt, pga. faren for jordbakterier.
Kilde og billede er fra: glutenfristart.dk
Kommentarer
Ingen kommentarer