Wok med kylling og grรธntsager
Wok mad er en af de retter jeg sรฆtter aller mest pris pรฅ at fรฅ serveret.
Ikke nok med at Wok med kylling og karry er sundt, sรฅ kan det ogsรฅ laves pรฅ sรฅ mange forskellige mรฅder, med sรฅ mange forskellige ingredienser og tilbehรธr, at det aldrig bliver ensformigt ๐
Denne her gang har jeg prรธvet at lave det med kylling, karry og tilsat kokosmรฆlk og det smagte fantastisk!
Af Julie Fie – Min Madopskrift
Det skal du bruge Wok med kylling og karry
* En pakke kylling filetter
* Rรธd/grรธn karry pasta
* Ris, nudler/ pasta
– Jeg har valgt at bruge ris i denne ret. Et rigtig lรฆkkert forslag til risene, er at lave stegte ris. Det lavede jeg her den anden dag ogย tilfรธjede til retten og det smagte fantastisk!
Du koger bare risene som du plejer og lader dem sรฅ kรธle af. Herefter steger du dem pรฅ en pande med hvidlรธg og olie og sรฅ er de klar til servering.
Det smager sรฅรฅรฅ godt, sรฅ det anbefaler jeg virkelig at prรธve til ๐
- Kokosmรฆlk
- Hvidlรธg
- peanuts/cashewnรธdder
Nรฅr det kommer til grรธnsagerne i en wok ret, er det kun fantasien som sรฆtter grรฆnser. Her er nogle forslag til hvad der kan kommes i:
- Almindelige majs
- Baby majs
รฆrter - gulerรธdder
- broccoli
- Blomkรฅl
- Lรธg (Rรธdlรธg eller almindelige lรธg)
- peberfrugt
- ananas
- Kรฅl
- Squash
- Porre
- champignon
- Bambus skud
Fremgangsmรฅden Wok med kylling og karry
Fรธrst sรฆttes en gryde over med vand og risene koges. Herefter snittes de grรธntsager du har valgt og de steges sรฅ pรฅ en pande med lidt olie og hvidlรธg (lidt chili kan ogsรฅ sagtens tilsรฆttes).
* OBS! Hvis du har lidt travlt og du gerne vil have ย det skal gรฅ lidt hurtigere, sรฅ kan du med fordel gรฅ ned i et af dine lokale supermarkeder og kรธbe en pose frosne grรธntsager.
Det er selvfรธlgelig ikke det samme som de friske, men det er et godt alternativ, hvis man har travlt og det for en enkelt gangs skyld, skal gรฅ lidt stรฆrkt (og sรฅ er det ogsรฅ billigere hvis det nu er ved at vรฆre sidst pรฅ mรฅneden med รธkonomien ;-)).
Mens grรธntsagerne steger, skรฆres kyllingen ud i tynde strimler og steges i en wok (eller almindelig pande).
Nรฅr kyllingen er nรฆsten fรฆrdig, tilsรฆtter du hvidlรธg og lรธg og lader det svitse et par minutter.
Sรฅ tilsรฆtter du karrypastaen og lader det stรฅ et par minutter igen. Nu kommes dรฅsen med kokosmรฆlk i og det koges op.
Til sidst tilsรฆttes grรธntsagerne og lad det simre lidt. ย
Sรฅ er retten klar til servering! –ย mmmmh!
Serverings forslag:
Lรฆg risene i bunden af en tallerken og kom blandingen med grรธntsager og kylling hen over.
Pynt med peanuts eller cashewnรธdder – det giver retten en rigtig dejligt saltet smag og sรฅ behรธves du heller ikke krydre, med salt og peber ๐
– Denne ret er billig og nem og tager ikke lรฆngere tid en den sagtens kan vรฆre pรฅ hverdagens madplan.
Og sรฅ er den god at fรฅ varmen pรฅ, her i de kolde mรฅneder ๐
Velbekomme ๐
Prรธv ogsรฅ min opskrift pรฅ Kylling og spinat i fad
Mvh. Julie Fie
Madskribent pรฅ Min Madopskrift





Based on 3 Review(s)

















Kommentarer
Ingen kommentarer