Kan du lide romkugler som du køber hos bageren? Så kan vi glæde dig med, at det er meget nemt, at lave bagerens hjemmelavede romkugler selv derhjemme. Du skal udover kage, bare bruge lidt rom eller romessens , så smager de faktisk ligesom de dyre hos bageren.
Prøve også opskrift på snickerskage
Gå til
Kæmpe hit
Bagerens hjemmelavede romkugler er et kæmpe hit herhjemme, og her får du opskriften. Det er egentlig mærkeligt, at der ikke serveres romkugler til jul, da de er utroligt nemme at lave, og børn og voksne elsker dem. Du skal selvfølgelig lave romkugler som du serverer til jul, det vil helt sikkert være en succes hos alle børnene og de voksne.
Lav selv romkugler
Lav selv romkugler og spar mange penge, og du kan ikke smage forskel på dine egne hjemmelavede romkugler end dem du køber, bortset fra, at disse her smager bedre og er meget mere lækre og bløde i konsistensen.
Lækre ingredienser
Til romkugler skal der bruges kager, kakao, hindbærsyltetøj, romessens eller ægte rom. Vi bruger friske kager og frisk syltetøj, da vi ikke lige har gammelt wienerbrød liggende som bageren har. Derved bliver konsistensen også lidt blødere.
Opskrift med noter
Bagerens hjemmelavede romkugler
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 300 g Mazarintærte
- 300 g Hindbærroulade
- 2 spsk. Romessens
- 4 spsk. Mørk rom (F.eks. Captain Morgan eller Jamaica rom)
- 2 spsk. Kakaopulver (Eller mørk chokolade)
- 2 spsk. Hindbærsyltetøj
Pynt
- ½ dl. Krymmel
- ½ dl Kokosmel
Sådan gør du
- Det sviner en del, da blandingen er blød, så tag evt. et forklæde på.
- Har du mere mazarintærte og mindre hindbærroulade eller omvendt, gør det ikke så meget. Brug hvad du har.
- Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen.
- Har du ikke en røremaskine kan du bruge hænderne eller en håndmikser.
- Rør et par minutter til du har mørk ensartet masse.
- Tag en spiseske og mærk på konsistensen, er blandingen meget blød, kommes der mere kage i massen. Men dejen skal være til den bløde side, så romkugler bliver bløde og lækre.
- Smag på dejen nu, det kan være der skal mere eller mindre rom eller romessens i.
- Sæt evt. romkugledejen i køleskabet en times tid, derved stivner dejen og du får nemmere ved at rulle dem ud.
- Kom krymmel og kokosmel på køkkenbordet.
- Når massen er klar, begynder du at rulle små kugler på størrelse med en golfbold.
- Rul de små bolde i krymmel og kokosmel og læg dem på et fad.
- Er romkugler til børn, bruges mest krymmel.
- Sættes i køleskabet en time, inden de serveres.
Noter
- Romessens er en god smagsgiver, men for dem som helst vil bruge ægte rom, skal man bruge en mørk rom.
- Rom udelades hvis der bruges romessens.
- Varm gerne rom lidt op, så spiritussen forsvinder.
- Du kan bruge de fleste slags kager til romkugler, dog skal du huske, at det ikke må være brød som er for gammelt og udløbet salgsdato.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Arbejdstid ca. 10 min. Køletid ca. 1 time. Samlet tid ca. 1 time og 20 min. Opskrift til 20 romkugler.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 300 g Mazarintærte
- 300 g Hindbærroulade
- 2 spsk. Romessens
- 4 spsk. Mørk rom (F.eks. Captain Morgan eller Jamaica rom)
- 2 spsk. Kakaopulver (Eller mørk chokolade)
- 2 spsk. Hindbærsyltetøj
🥬Pynt
- ½ dl. Krymmel
- ½ dl Kokosmel
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Det sviner en del, da blandingen er blød, så tag evt. et forklæde på.
- Har du mere mazarintærte og mindre hindbærroulade eller omvendt, gør det ikke så meget. Brug hvad du har.
- Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen.
- Har du ikke en røremaskine kan du bruge hænderne eller en håndmikser.
- Rør et par minutter til du har mørk ensartet masse.
- Tag en spiseske og mærk på konsistensen, er blandingen meget blød, kommes der mere kage i massen. Men dejen skal være til den bløde side, så romkugler bliver bløde og lækre.
- Smag på dejen nu, det kan være der skal mere eller mindre rom eller romessens i.
- Sæt evt. romkugledejen i køleskabet en times tid, derved stivner dejen og du får nemmere ved at rulle dem ud.
- Kom krymmel og kokosmel på køkkenbordet.
- Når massen er klar, begynder du at rulle små kugler på størrelse med en golfbold.
- Rul de små bolde i krymmel og kokosmel og læg dem på et fad.
- Er romkugler til børn, bruges mest krymmel.
- Sættes i køleskabet en time, inden de serveres.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Romessens er en god smagsgiver, men for dem som helst vil bruge ægte rom, skal man bruge en mørk rom.
- Rom udelades hvis der bruges romessens.
- Varm gerne rom lidt op, så spiritussen forsvinder.
- Du kan bruge de fleste slags kager til romkugler, dog skal du huske, at det ikke må være brød som er for gammelt og udløbet salgsdato.
❓ FAQ
Ja næsten, men mazarintærte og hindbærroulade synes vi er bedst.
Ca. 7 dage i køleskab.
Ja, vi har afprøvet en del opskrifter, og denne opskrift, som vi har lavet, ligger helt tæt på dem du kan købe i butikken. De smager endda nok bedre.
Anja Martha Gosc
Yay jeg har ledt efter den opskrift et stykke tid. Jeg lavet den for nogen år siden og de blev så lækre og jeg gav dem til en bil forhandler da vi købte vores bil ( i Sverige) og de var så glade for dem at de ville ha jeg skulle lave dem, så de kunne sælge dem i deres butik de havde ved siden af! Det var så for langt væk, til det kunne betale sig for mig…. men en helt klart fuldstændig lækker opskrift. Og bor man i Sverige, så finder man hurtigt ud af st de ikke opløser deres sukker, så alt bagværk knaser og det er jeg ikke til…
Bjørn Nielsen
Hej Anja
Tak for din kommentar og godt at du kan lide dem.
Sjovt, jeg vidste slet ikke, at de foretrækker sukker på den måde i Sverige.
Jeg elsker også disse romkugler, og jeg må indrømme, at denne opskrift på romkugler, har jeg fået. Det var en dame, som havde dem med til kaffen, engang jeg var på kursus.
Wow, de smager godt, må jeg få opskriften 😀
Og ja, det måtte jeg godt.
Du må have en dejlig jul.
Hilsen
Bjørn