Vi kalder dem bedste havregrynskugler fordi, at vi selv synes de er rigtig gode, og det er da en fin begyndelse. Opskriften er god til bรธrn, da den ikke rigtig kan laves forkert. Havregrynskugler laves nรฆsten kun i julen og det er faktisk en skam, fordi de smager rigtig godt. En god havregrynskugle skal vรฆre dejlig blรธd indeni og med knas udenpรฅ.
Prรธv ogsรฅ havregrynskugler med rom
Indhold i opskrift - Hop til:
Bedste opskrift pรฅ havregrynskugler
Denne opskrift pรฅ havregrynskugler, er med mandler, vanilje og pyntes med kokosmel. Det er let at lave havregrynskugler og de smager rigtigt godt nรฅr de er friske og er blรธde i konsistensen. Brug en god kakao og chokolade for bedste resultat.
๐ Komplet opskrift med noter

Danmarks bedste havregrynskugler
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
- 6 dl havregryn
- 2 dl sukker
- 1 spsk. kakao (eller 50 gram รฆgte chokolade)
- 1 stk. vaniljestang
- 50 gram mandler
- 125 g smรธr
- 1 Knivspids salt
Sรฅdan gรธr du
- Mandlerne hakkes helt fint med en kniv eller i minihakker.
- Vaniljestangen flรฆkkes pรฅ den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
- Kornene mases med sukkeret sammen med en paletkniv pรฅ bordet, sรฅledes at kornene skilles ad og fordeler sig i sukkeret.
- Det blรธde smรธr blandes godt med sukkeret og rรธres godt igennem, indtil sukkeret er oplรธst.
- Tilsรฆt alle de รธvrige ingredienser.
- Massen trilles til smรฅ kugler og rulles rundt i kokosmel eller flormelis og sรฆttes i kรธleskabet et par timers tid eller indtil havregrynskugler er kรธleskabskolde.
- Kom dem i en bรธtte med lรฅg pรฅ og opbevar dem herefter i kรธleskabet.
- Klar til servering.
- Havregrynskuglerne opbevares i kรธleskabet i en lufttรฆt bรธtte og kan holde sig helt friske i ca. 3-5 dage.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargรธring ca. 6 min. Arbejdstid ca. 14 min. Samlet tid ca. 20 min. Opskrift giver 10 havregrynskugler.
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
- 6 dl havregryn
- 2 dl sukker
- 1 spsk. kakao eller 50 gram รฆgte chokolade
- 1 stk. vaniljestang
- 50 gram mandler
- 125 g smรธr
- 1 Knivspids salt
Pynt
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Mandlerne hakkes helt fint med en kniv eller i minihakker.
- Vaniljestangen flรฆkkes pรฅ den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
- Kornene mases med sukkeret sammen med en paletkniv pรฅ bordet, sรฅledes at kornene skilles ad og fordeler sig i sukkeret.
- Det blรธde smรธr blandes godt med sukkeret og rรธres godt igennem, indtil sukkeret er oplรธst.
- Tilsรฆt alle de รธvrige ingredienser.
- Massen trilles til smรฅ kugler og rulles rundt i kokosmel eller flormelis og sรฆttes i kรธleskabet et par timers tid eller indtil havregrynskugler er kรธleskabskolde.
- Kom dem i en bรธtte med lรฅg pรฅ og opbevar dem herefter i kรธleskabet.
- Klar til servering.
- Havregrynskuglerne opbevares i kรธleskabet i en lufttรฆt bรธtte og kan holde sig helt friske i ca. 3-5 dage.
๐ญโ Tips og FAQ
๐ญ Tips
- Vi puttede ikke kakao i selve vores havregrynskugler, men rullede dem fรธrst i lidt vand, og derpรฅ i kakao. Tilsidst kom vi kokosmel pรฅ.
- Man kan ogsรฅ, komme forskelligt pynt pรฅ, sรฅ de smager lidt forskelligt.
- Sukker kan erstattes med brun farin.

















Kommentarer
Ingen kommentarer