Vi kalder dem bedste havregrynskugler fordi, at vi selv synes de er rigtig gode, og det er da en fin begyndelse. Opskriften er god til børn, da den ikke rigtig kan laves forkert. Havregrynskugler laves næsten kun i julen og det er faktisk en skam, fordi de smager rigtig godt. En god havregrynskugle skal være dejlig blød indeni og med knas udenpå.
Prøv også havregrynskugler med rom
Gå til
Bedste opskrift på havregrynskugler
Denne opskrift på havregrynskugler, er med mandler, vanilje og pyntes med kokosmel. Det er let at lave havregrynskugler og de smager rigtigt godt når de er friske og er bløde i konsistensen. Brug en god kakao og chokolade for bedste resultat.
Opskrift med noter
Danmarks bedste havregrynskugler
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 6 dl havregryn
- 2 dl sukker
- 1 spsk. kakao (eller 50 gram ægte chokolade)
- 1 stk. vaniljestang
- 50 gram mandler
- 125 g smør
- 1 Knivspids salt
Sådan gør du
- Mandlerne hakkes helt fint med en kniv eller i minihakker.
- Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
- Kornene mases med sukkeret sammen med en paletkniv på bordet, således at kornene skilles ad og fordeler sig i sukkeret.
- Det bløde smør blandes godt med sukkeret og røres godt igennem, indtil sukkeret er opløst.
- Tilsæt alle de øvrige ingredienser.
- Massen trilles til små kugler og rulles rundt i kokosmel eller flormelis og sættes i køleskabet et par timers tid eller indtil havregrynskugler er køleskabskolde.
- Kom dem i en bøtte med låg på og opbevar dem herefter i køleskabet.
- Klar til servering.
- Havregrynskuglerne opbevares i køleskabet i en lufttæt bøtte og kan holde sig helt friske i ca. 3-5 dage.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 6 min. Arbejdstid ca. 14 min. Samlet tid ca. 20 min. Opskrift giver 10 havregrynskugler.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 6 dl havregryn
- 2 dl sukker
- 1 spsk. kakao eller 50 gram ægte chokolade
- 1 stk. vaniljestang
- 50 gram mandler
- 125 g smør
- 1 Knivspids salt
Pynt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Mandlerne hakkes helt fint med en kniv eller i minihakker.
- Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
- Kornene mases med sukkeret sammen med en paletkniv på bordet, således at kornene skilles ad og fordeler sig i sukkeret.
- Det bløde smør blandes godt med sukkeret og røres godt igennem, indtil sukkeret er opløst.
- Tilsæt alle de øvrige ingredienser.
- Massen trilles til små kugler og rulles rundt i kokosmel eller flormelis og sættes i køleskabet et par timers tid eller indtil havregrynskugler er køleskabskolde.
- Kom dem i en bøtte med låg på og opbevar dem herefter i køleskabet.
- Klar til servering.
- Havregrynskuglerne opbevares i køleskabet i en lufttæt bøtte og kan holde sig helt friske i ca. 3-5 dage.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Vi puttede ikke kakao i selve vores havregrynskugler, men rullede dem først i lidt vand, og derpå i kakao. Tilsidst kom vi kokosmel på.
- Man kan også, komme forskelligt pynt på, så de smager lidt forskelligt.
- Sukker kan erstattes med brun farin.
Kommentarer
Ingen kommentarer