Hakkede mandler og tranebær i en perfekt kombination, giver bedste sundhedsboller en rigtig god aroma og lækker eftersmag. Perfekt tilbehør i madpakken eller som en lille dessert efter rugbrødet.
Bedste opskrift på sundhedsboller
Man behøver ikke bruge fedtstof til disse boller. Man kan i øvrigt også tilsætte lige de kerner og mel som man lige har i skabet. Pointen i denne opskrift er, at bollerne gerne må være lidt grove, så maven har lidt at arbejde med. Bollerne i denne opskrift, vil være grove men alligevel lidt luftige. Vi kalder det bedste opskrift på sundhedsboller, da vi er ret ville med denne bolle med tranebær og speltmel.
Prøv også vores opskrift på sundhedsboller
Opskrift med noter
Bedste sundhedsboller
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 50 gram Gær
- 1 spsk. Honning (Eller sukker)
- 1.5 tsk. Salt ((F.eks. Himalaya salt))
- 5 dl. Vand
- 3 spsk. olivenolie (Kan erstattes med smør eller udelades)
- 75 gram Havregryn (Økologiske finvalsede)
- 100 gram Durummel (Økologisk speltmel eller bornholmsk durum)
- 75 gram Tranebær (Økologiske og grofthakkede)
- 75 gram Mandler (Finthakket)
- 50 gram Rugmel (Økologisk )
- 350 gram Hvedemel (Økologisk )
Sådan gør du
- Gæren udrøres i lunken vand. Når vandet bruser, er gæren klar.
- Tilsæt sukker og vand og tilsæt derefter olien. Nu røres resten af ingredienserne gradvist i og ind i dejen.
- Nu tilsættes salt og der røres i dejen som stadig er klistret. Rør godt igennem til dejen ikke er så klistret mere. Jo længere der røres, jo mere sammenhængende bliver dejen.
- Dejen sættes til at hæve ved stuetemperatur i ca. ½ time.
- Nu laves bollerne som var det frikadeller. Tag en klat dej op i hånden og en spiseske i den anden. Dyp spiseske i vand og form alle bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Sæt bollerne til hævning med et fugtigt viskestykke over, i en time eller to.
- Tænd ovnen på 250 grader C. alm. Ovn. Sæt bollerne i ovnen, og skru ned til ca. 180 grader, og bag bollerne i ca. 20 minutter eller til de færdige. Tag evt. en bolle ud af ovnen efter 15 min. Og skær den midt over. Bollen må ikke være klæg.
- Serveres lune ”to go” uden noget på, eller med smør, ost, pålæg eller hvad man plejer at komme på.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Tips
- Der kan tilsættes reven gulerod, rosiner, hørfrø, solsikkekerner eller andet som man lige har i skabet.
- Det er også muligt at lave dejen dagen før, og så lade dejen hæve i køleskabet natten over.
- Fremgangsmåden er den samme. Boller skal stadig hæve tildækket i ca. to timer.
Kommentarer
Ingen kommentarer