Grovboller med græskarkerner og tranebær
Ca. 24 boller
Grovboller er almindelige boller lavet på grovere mel, og ofte tilsat kerner af forskellig slags.
Her har vi bl. a. Kommet græskarkerner og tranebær i bollerne, men du kan variere ingredienserne som du vil. Hvis du har en surdej stående kan den med fordel bruges og erstatte noget af melet.
Vi lavede to slags boller ud af samme dej.
- 12 stk. Boller med sesamfrø, valnøddekerner, solsikkekerner og græskarkerner.
- 12 stk. Boller med solsikkekerner, tranebær, og græskarkerner, formet som små flutes. Kom noget lækkert i dem og brug dem til madpakken.
Af Min Madopskrift
Ingredienser grovboller med græskarkerner:
- 1 dl. havregryn.
- ½ dl. Solsikkekerner
- 1 dl. græskarkerner
- ½ dl. valnøddekerner
- 1 dl. tranebær, (Kan udelades)
- 1dl. sesamfrø, (Kan udelades)
- 3 dl. vand.
- 1 ½ dl. mælk
- 1 dl yoghurt naturel
- 50 gram gær
- 1 spsk. maltsirup (Kan udelades eller erstattes af 1 dl. mørkt øl).
- 2 tsk. gourmet salt
- 1 spsk. sukker
- ½ dl. olivenolie
- 1dl. grahamsmel
- ½ dl rugmel
- 500 gram hvedemel
- Sammenpisket æg til pensling
Pynt:
- Hakkede hasselnødder eller valnøddekerner
Fremgangsmåde Grovboller med græskarkerner:
Røremaskine kan med fordel benyttes.
Gæren opløses i lidt lunt vand og sættes til side.
Tag en stor gryde og kom havregryn, vand og kerner i. Kog det op til kogepunktet og sluk for varmen.
Tag låget af.
Tag det af varmen.
Tilsæt mælk, tranebær, yoghurt, maltsirup, olivenolie, sukker, salt.
Rør rundt.
Stik en finger i gryden og mærk temperaturen.
Når blandingen er håndvarm, tilsættes resten af ingredienserne mens der røres rundt.
Dejen æltes godt igennem.
Tilsæt ekstra vand eller mel efter behov, men dejen skal være til den våde side, men alligevel fast.
Stilles til hævning et lunt sted, tildækket i en time.
Dejen slås ned og æltes igen. Rul dejen ud til pølser og form boller. Tryk kernerne godt ind i dejen, det ser lidt pænere ud.
Læg boller på en bageplade der er beklædt med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve tildækket under et fugtigt viskestykke på pladen i to timer.
Pensle derefter bollerne og kom evt. hakkede nødder over.
Bages ved 220 grader i ca. 12 min.
Tips:
Bollerne kan fryses ned. Lunes derefter i ovn eller på brødrister.
Kommentarer
Ingen kommentarer