Chokoladekage med chokoladeglasur
Af Min Madopskrift
Form pรฅ 1 liter
Chokoladesandkage som de fleste kender den. God fast skรฆrekage med chokoladesmag som mange kan lide.
Chokoladesandkage er en fin kage man kan have stรฅende, hvis der skulle komme uventede gรฆster.
Hvis man รธnsker at gรธre lidt mere ud af chokoladesandkagen, kan man give den et lag chokoladeglasur. Det har vi gjort med vores chokoladesandkage, men det kan sagtens udelades.
Man kan ogsรฅ lave chokoladesandkagen pรฅ en helt ny mรฅde og lave den i en lille bradepande, sรฅ den ikke bliver sรฆrlig hรธj, og skรฆre den ud i smรฅ firkanter, men sรฅ er bagetiden ikke sรฅ lang og nรฆrmere 40 minutter.
Ingredienser chokoladesandkage:
- 200 gram rigtigt smรธr
- 200 gram rรธrsukker
- 4 store รฆg
- 180 gram รธkologisk mel
- 2 spsk. รฆgte kakaopulver
- 50 gram god mรธrk groftrevet chokolade
- 1 stor tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
- 1 vaniljestang
Chokoladeglasur pรฅ chokoladesandkage:
- 1 spsk. mรธrk chokolade
- 1 spsk. kakao
- 2 spsk. vand
- 125 gram flormelis
Fremgangsmรฅde chokoladeglasur:
Groftrevet chokolade, kakao og vand varmes over svag varme, til alt er jรฆvnt. Flormelis rรธres i, til glasuren har en passende konsistens.
Fremgangsmรฅde:
Tag รฆg smรธr ud af kรธleskabet, sรฅ smรธrret kan blive blรธdt og รฆg kan fรฅ stuetemperatur. Kom smรธrret op i en skรฅl. Tilsรฆt 150 gram sukker og pisk det til det er let og luftigt.
Flรฆk vaniljestang og skrab kornene ud, og fordel det i lidt sukker. Kom det i skรฅlen
Brug evt. hรฅndmikser eller rรธremaskine.
Del รฆg i hvider og blommer. Kom blommer i et af gangen mens du pisker. Der skal piskes kraftigt i ca. 5 til 10 minutter.
Skyld piskeris i vand (vigtigt, ellers kan hviderne ikke blive pisket stive) Tag en ny skรฅl. ย Pisk nu รฆggehviderne op og tilsรฆt 50 gram sukker langsomt i en let strรธm.
Pisk blanding til luftigt guf.
Rรธr meget forsigtigt โ af รฆggehviderne i blandingen.
Bland nu kakao med, bagepulver, salt og melet, sรฅ melet bliver brunt.
Nu kommes 100 gram mel i blandingen og vend det forsigtig dej blandingen. Gentag handlingen. Der mรฅ ikke rรธres i dejen, sรฅ forsvinder luftigheden i dejen.
Kom nu forsigtigt resten af รฆggehviderne sammen med groftrevet chokolade i dejen og vend det i.
Kom dejen forsigtigt i en velsmurt kageform.
Bag chokoladesandkagen ved ca. 180 grader i ca. 50 minutter eller til den er fast, brun og er revnet lidt pรฅ midten. Kontroller med en strikkepind om kagen er fรฆrdig. Der mรฅ ikke hรฆnge dej pรฅ strikkepinden.
Tag kagen ud af oven og lad den kรธle af et par minutter i formen. Derved er den nemmere at fรฅ ud. Vend sandkagen ud pรฅ en bagerist og lad den stรฅ en halv times tid.
Chokoladekage med glasur:
Kom glasuren pรฅ den bagte sandkage ved at prikke oversiden med en strikkepind og pensl den med ca. halvdelen af glasuren. Vent nu ca. 10 minutter mens glasuren samler sig med kagen i formen. Vend nu chokoladesandkagen ud af formen og pensl resten af chokoladesandkagen pรฅ alle sider.
Drys og sigt et tyndt lag flormelis henover kagen.
Pak chokoladekagen ind, sรฅ glasuren og smagen rigtig kan trรฆnge ind i kagen.
Server efter nogle timer.
Tips
Sandkage er sรฆrdeles velegnet som gemmekage. Pak den ind i lufttรฆt indpakning eller speciel plastboks.



















Camilla skriver
Jeg er spรฆndt pรฅ hvad der kommer ud af ovnen.
Der stรฅr ikke i fremgangsmรฅde hvornรฅr der skal bagepulver og salt i. Heldigvis opdager jeg at jeg har glemt bagepulver. Bare รฆrgerligt at opdage det nรฅr dejen er i formen. Nรฅ men jeg skraber det ud igen, for bagepulver skal der i. Men det er jo et dumt tidspunkt at komme det i. Ville nok have blandet det med melet. Saltet har jeg fรธrst opdaget jeg ikke har i da kagen er ovnen. Sรฅ det ligesom for sent. Hรฅber den smager godt alligevel…
Bjรธrn Nielsen skriver
Hej Camilla
Vi har rettet opskriften nu, tak for info. Hรฅber kagen blev god alligevel, nu du reddede den pรฅ mรฅlstregen ๐
Jeg lavede faktisk kagen her for et stykke tid siden, og der kom jeg ikke salt i, og tror faktisk godt det kan udelades.
Hilsen
Bjรธrn
Camilla skriver
Den blev rigtig god… Desvรฆrre lรฅ der nogle smรฅ klumper af bagepulveren i toppen, men det skar jeg bare af… Den skal helt sikkert laves igen (bare uden bagepulverklumper ?), for den smagte skรธnt.
Du har ret i at saltet ik er en nรธdvendighed… Mรฅske vil jeg prรธve at komme mere chokolade i… Jeg er en lille chokoladegris, der kan nรฆrmest ikke komme for meget chokolade ?
Min madopskrift skriver
Godt kagen blev god alligevel! ๐
Det lyder som en god ide, at komme mere chokolade i, da 50 gram ikke er sรฅ meget.
Evt mere chokolade og mindre kakao, alt efter ens smag ๐
Hilsen
Bjรธrn