Chokoladekage med chokoladeglasur
Af Min Madopskrift
Form på 1 liter
Chokoladesandkage som de fleste kender den. God fast skærekage med chokoladesmag som mange kan lide.
Chokoladesandkage er en fin kage man kan have stående, hvis der skulle komme uventede gæster.
Hvis man ønsker at gøre lidt mere ud af chokoladesandkagen, kan man give den et lag chokoladeglasur. Det har vi gjort med vores chokoladesandkage, men det kan sagtens udelades.
Man kan også lave chokoladesandkagen på en helt ny måde og lave den i en lille bradepande, så den ikke bliver særlig høj, og skære den ud i små firkanter, men så er bagetiden ikke så lang og nærmere 40 minutter.
Ingredienser chokoladesandkage:
- 200 gram rigtigt smør
- 200 gram rørsukker
- 4 store æg
- 180 gram økologisk mel
- 2 spsk. ægte kakaopulver
- 50 gram god mørk groftrevet chokolade
- 1 stor tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
- 1 vaniljestang
Chokoladeglasur på chokoladesandkage:
- 1 spsk. mørk chokolade
- 1 spsk. kakao
- 2 spsk. vand
- 125 gram flormelis
Fremgangsmåde chokoladeglasur:
Groftrevet chokolade, kakao og vand varmes over svag varme, til alt er jævnt. Flormelis røres i, til glasuren har en passende konsistens.
Fremgangsmåde:
Tag æg smør ud af køleskabet, så smørret kan blive blødt og æg kan få stuetemperatur. Kom smørret op i en skål. Tilsæt 150 gram sukker og pisk det til det er let og luftigt.
Flæk vaniljestang og skrab kornene ud, og fordel det i lidt sukker. Kom det i skålen
Brug evt. håndmikser eller røremaskine.
Del æg i hvider og blommer. Kom blommer i et af gangen mens du pisker. Der skal piskes kraftigt i ca. 5 til 10 minutter.
Skyld piskeris i vand (vigtigt, ellers kan hviderne ikke blive pisket stive) Tag en ny skål. Pisk nu æggehviderne op og tilsæt 50 gram sukker langsomt i en let strøm.
Pisk blanding til luftigt guf.
Rør meget forsigtigt ⅓ af æggehviderne i blandingen.
Bland nu kakao med, bagepulver, salt og melet, så melet bliver brunt.
Nu kommes 100 gram mel i blandingen og vend det forsigtig dej blandingen. Gentag handlingen. Der må ikke røres i dejen, så forsvinder luftigheden i dejen.
Kom nu forsigtigt resten af æggehviderne sammen med groftrevet chokolade i dejen og vend det i.
Kom dejen forsigtigt i en velsmurt kageform.
Bag chokoladesandkagen ved ca. 180 grader i ca. 50 minutter eller til den er fast, brun og er revnet lidt på midten. Kontroller med en strikkepind om kagen er færdig. Der må ikke hænge dej på strikkepinden.
Tag kagen ud af oven og lad den køle af et par minutter i formen. Derved er den nemmere at få ud. Vend sandkagen ud på en bagerist og lad den stå en halv times tid.
Chokoladekage med glasur:
Kom glasuren på den bagte sandkage ved at prikke oversiden med en strikkepind og pensl den med ca. halvdelen af glasuren. Vent nu ca. 10 minutter mens glasuren samler sig med kagen i formen. Vend nu chokoladesandkagen ud af formen og pensl resten af chokoladesandkagen på alle sider.
Drys og sigt et tyndt lag flormelis henover kagen.
Pak chokoladekagen ind, så glasuren og smagen rigtig kan trænge ind i kagen.
Server efter nogle timer.
Tips
Sandkage er særdeles velegnet som gemmekage. Pak den ind i lufttæt indpakning eller speciel plastboks.
Camilla
Jeg er spændt på hvad der kommer ud af ovnen.
Der står ikke i fremgangsmåde hvornår der skal bagepulver og salt i. Heldigvis opdager jeg at jeg har glemt bagepulver. Bare ærgerligt at opdage det når dejen er i formen. Nå men jeg skraber det ud igen, for bagepulver skal der i. Men det er jo et dumt tidspunkt at komme det i. Ville nok have blandet det med melet. Saltet har jeg først opdaget jeg ikke har i da kagen er ovnen. Så det ligesom for sent. Håber den smager godt alligevel…
Bjørn Nielsen
Hej Camilla
Vi har rettet opskriften nu, tak for info. Håber kagen blev god alligevel, nu du reddede den på målstregen 🙂
Jeg lavede faktisk kagen her for et stykke tid siden, og der kom jeg ikke salt i, og tror faktisk godt det kan udelades.
Hilsen
Bjørn
Camilla
Den blev rigtig god… Desværre lå der nogle små klumper af bagepulveren i toppen, men det skar jeg bare af… Den skal helt sikkert laves igen (bare uden bagepulverklumper ?), for den smagte skønt.
Du har ret i at saltet ik er en nødvendighed… Måske vil jeg prøve at komme mere chokolade i… Jeg er en lille chokoladegris, der kan nærmest ikke komme for meget chokolade ?
Min madopskrift
Godt kagen blev god alligevel! 🙂
Det lyder som en god ide, at komme mere chokolade i, da 50 gram ikke er så meget.
Evt mere chokolade og mindre kakao, alt efter ens smag 😉
Hilsen
Bjørn