Klassisk Daimkage med Daimglasur og kaffe
Af Min Madopskrift
Giver 1 bradepande pรฅ ca. 40 x 30 cm
Daimkage er en meget blรธd, svampet og lรฆkker kage.
Ingredienser Daimkage med Daimglasur:
- 700 gram almindelig sukker
- 50 gram flourmelis
- 6 stk. รธkologiske รฆg Str. L.
- 450 gram flydende margarine (f.eks. Becel)
- 675 gram alm. Hvedemel
- 6 spsk. god kakao
- 6 tsk. vanillesukker
- 6 tsk. Bagepulver
- 6 dl. รkologisk sรธdmรฆlk
Glasur daimkage:ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย ย
- 350 gram flormelis
- 6 spsk. blandingssmรธr (F.eks. Kรฆrgรฅrden)
- 6 spsk. stรฆrk Kaffe (F.eks. Cafe Noir)
Pynt:
2 knuste Daimbar
Fremgangsmรฅde Daimkage med Daimglasur:
Kom sukker, flormelis og รฆg i en stor skรฅl og pisk det til en รฆggesnaps. Pisk grundigt og i lang tid, vi vil have sukkeret helt oplรธst, og det kan godt tage 10 minutter. Denne proces er meget vigtig.
Kom margarinen i og pisk det med.
Bland mel, kakaopulver, vaniliesukker og bagepulver grundigt sammen.
Kom mรฆlk i og pisk imens.
Kom nu dejen op i en bradepande pรฅ ca. 40 x 30 cm eller mere. Jo stรธrre, jo lavere kage.
Sรฆttes midt i en forvarmet ovn pรฅ ca. 175 grader i cirka 34 minutter. Jo mindre form, jo lรฆngere bagetid.
Stik en strikkepind igennem kagen, og se om der hรฆnger dej ved. Gรธr der det, forlรฆnges bagetiden.
Derefter sรฆttes kagen til nedkรธling. Nรฅr kagen er kรธlet ned laves glasuren.
Fremgangsmรฅde glasur:
Bland flormelis, den ene knuste Daim, smeltet blandingssmรธr og stรฆrk kaffe.
Smรธr det over kagen.
Drys den anden knuste Daim ovenpรฅ kagen.
Server eller gem kagen.
Tips
Daimkage med Daimglasur, kan holde sig frisk et par dage.
Kagen kan fryses ned.
Kom evt. lidt kakao i glasuren





Based on 12 Review(s)


















Kommentarer
Ingen kommentarer