• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Bagværk

    Fransk æblegalette – Fransk æbletærte

    Af Bjørn Nielsen Opdateret jun 3, 2021

    Fransk æblegalette -Fransk æbletærte serveret med vaniljecremefraiche

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total38
    • 33
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Er du vild med æbletærter skal du prøve denne skønne sprøde Fransk æblegalette – Fransk æbletærte med vaniljecremefraiche og danske æbler fra haven. I opskriften har vi også brugt pistacienødder og mandler.

    Gå til
    • Nem æbletærte
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 📋 Opskrift

    Nem æbletærte

    Det er simpelthen bare skønt og sidde på sin terrasse og se på æbler der stadig hænger på træet og lyser op og så spise en lun Fransk æbletærte med hjemmerørt iskold vaniljecremefraiche. Denne æbletærte smager hjemmebagt og er en af vore bedste opskrifter, som tilmed er rimelig nem at lave med gode ingredienser der er nemme at skaffe.

    Prøv også æbletærte med creme

    • Fransk æblegalette med mandler og pistacienødder
      Fransk æblegalette med mandler og pistacienødder
    • Fransk æblegalette -Fransk æbletærte serveret med vaniljecremefraiche
      Fransk æblegalette -Fransk æbletærte serveret med vaniljecremefraiche

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 35 min. Samlet tid er ca. 1 time og 15 min. Opskrift til 8 personer

    🥘 Ingredienser

    • 150 g hvedemel
    • 35 g sukker
    • 1 knsp salt
    • 100 g smør
    • 2 spsk. koldt vand
    • 1 stk æg til pensling
    • 1 spsk. sukker til drys

    Fyld

    • 40 g blødt smør
    • 40 g sukker
    • 1 stk æg
    • 40 g mandelmel
    • 4 stk. æbler f.eks. Rød aroma
    • 1 stk. citron saften

    Glasering

    • 4 spsk appelsinmarmelade
    • 15 g usaltede pistacienødder uden skal
    • 15 g mandler
    • 500 ml vaniljecremefraiche
    • 1 Knivspids kanel

    🔪 Sådan gør du

    Fremgangsmåde dej

    1. Tag en skål. Kom hvedemel, sukker og salt i skålen. Hak smørret groft og ælt det ind i melet indtil du har en smuldret blanding.
    2. Saml dejen med koldt vand. Kom dejen i film og sæt dejen i køleskabet i en time.

    Fremgangsmåde fyld

    1. Smør, sukker og æg piskes i en skål indtil det er blandet godt sammen.
    2. Rør mandelmel godt ind i blandingen indtil du har en fin creme.

    Fremgangsmåde Fransk æblegalette

    1. Pres citronsaft ud af en økologisk citron og hæld saften i en dyb tallerken.
    2. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i skiver. Dyp skiver i citronsaft.
    3. Rul tærtedejen ud til en diameter på ca. 28 cm. Læg dejen over på en smurt bageplade eller med bagepapir.
    4. Tænd ovnen på ca 180°. Fordel cremen på bunden, og læg æbleskiverne ovenpå i et ensartet lag. Fold kanterne lidt ind over fyldet. Pensl tærten med sammenpisket æg, og drys med lidt sukker og anelse kanel i kanterne.
    5. Bag fransk æblegalette midt i ovnen i ca. 35 minutter eller indtil den er gylden og gennembagt. Tag æbletærten ud, og sæt den til afkøling på en bagerist.

    🍽 Servering

    1. Kom appelsinmarmeladen i en lille gryde og varm den op. Pensl marmeladen over den varme æblegalette, så den får et smukt skinnende udtryk.
    2. Hak pistacienødder og mandler fint, og fordel dem på tærten. Fransk æblegaletten servéres lun med kold vaniljecremefraiche.

    💭 Tips

    • Hvis du ikke er så vild med vaniljecremefraiche vil det være oplagt at erstatte den med en god vaniljeis. Lun kage og kold vaniljeis er også et godt mix.
    • Vi har brugt rød aroma, men Filippa eller andre danske æbler kan også sagtens bruges.

    📋 Opskrift

    Fransk æblegalette -Fransk æbletærte serveret med vaniljecremefraiche

    Fransk æblegalette – Fransk æbletærte

    Opskrift på Fransk æblegalette – Fransk æbletærte
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 35 min
    Køletid 30 min
    Samlet tid 1 t 15 min
    Ret Bagværk og bageri
    Køkken Fransk
    Antal 8 Personer
    Kalorier 23 %

    Udstyr

    • Piskeris

    Ingredienser
      

    • 150 g Hvedemel
    • 35 g Sukker
    • 1 knsp Salt
    • 100 g Smør
    • 2 spsk. Koldt vand
    • 1 stk Æg (til pensling)
    • 1 spsk. Sukker (til drys)

    Fyld

    • 40 g Smør (blødt)
    • 40 g Sukker
    • 1 stk Æg
    • 40 g Mandelmel
    • 4 stk. Æbler (f.eks. Rød aroma)
    • 1 stk. Citron (saften)

    Glasering

    • 4 spsk Appelsinmarmelade
    • 15 g Pistacienødder (Usaltede uden skal)
    • 15 g Mandler
    • 500 ml Vaniljecremefraiche
    • 1 Knivspids Kanel

    Sådan gør du
     

    Fremgangsmåde dej

    • Tag en skål. Kom hvedemel, sukker og salt i skålen. Hak smørret groft og ælt det ind i melet indtil du har en smuldret blanding. Saml dejen med koldt vand. Kom dejen i film og sæt dejen i køleskabet i en time.

    Fremgangsmåde fyld

    • Smør, sukker og æg piskes i en skål indtil det er blandet godt sammen. Rør mandelmel godt ind i blandingen indtil du har en fin creme.

    Fremgangsmåde Fransk æblegalette

    • Pres citronsaft ud af en økologisk citron og hæld saften i en dyb tallerken.
    • Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i skiver. Dyp skiver i citronsaft.
    • Rul tærtedejen ud til en diameter på ca. 28 cm. Læg dejen over på en smurt bageplade eller med bagepapir.
    • Tænd ovnen på ca 180°. Fordel cremen på bunden, og læg æbleskiverne ovenpå i et ensartet lag. Fold kanterne lidt ind over fyldet. Pensl tærten med sammenpisket æg, og drys med lidt sukker og anelse kanel i kanterne.
    • Bag fransk æblegalette midt i ovnen i ca. 35 minutter eller indtil den er gylden og gennembagt. Tag æbletærten ud, og sæt den til afkøling på en bagerist.

    Pynt og servering

    • Kom appelsinmarmeladen i en lille gryde og varm den op. Pensl marmeladen over den varme æblegalette, så den får et smukt skinnende udtryk. Hak pistacienødder og mandler fint, og fordel dem på tærten. Fransk æblegaletten servéres lun med kold vaniljecremefraiche.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 462kcal (23%) | Kulhydrater: 55g (18%) | Protein: 6g (12%) | Fedt: 26g (40%) | Mættet fedt: 11g (69%) | Trans fedt: 1g | Fiber: 4g (17%) | Sukker: 34g (38%) | Vitamin A: 572IU (11%) | Vitamin C: 12mg (15%) | Calcium: 49mg (5%) | Jern: 2mg (11%)
    Keyword Fransk æblegalette – Fransk æbletærte
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Fransk æblegalette med mandler og pistacienødder
    Fransk æblegalette med mandler og pistacienødder
    Del meget gerne
    • Total38
    • 33
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Mere fra Bagværk

    • Gulerodsboller
    • Græskarboller langtidshævede
    • Stenalderbrød bedste opskrift
    • Kanelsnurrer med remonce

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk Tags: æbler, æg, citron, hvedemel, kanel, mandelmel, Mandler, Pistacie

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Blandet saft lavet på saftkoger
    • Valnøddesnaps

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Blommekage New York Times
    • Blommetærte med marcipan
    • Bedste metode til, at fjerne ukrudt mellem fliser

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind