Er du vild med æbletærter skal du prøve denne skønne sprøde Fransk æblegalette – Fransk æbletærte med vaniljecremefraiche og danske æbler fra haven. I opskriften har vi også brugt pistacienødder og mandler.
Gå til
Nem æbletærte
Det er simpelthen bare skønt og sidde på sin terrasse og se på æbler der stadig hænger på træet og lyser op og så spise en lun Fransk æbletærte med hjemmerørt iskold vaniljecremefraiche. Denne æbletærte smager hjemmebagt og er en af vore bedste opskrifter, som tilmed er rimelig nem at lave med gode ingredienser der er nemme at skaffe.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 35 min. Samlet tid er ca. 1 time og 15 min. Opskrift til 8 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 150 g hvedemel
- 35 g sukker
- 1 knsp salt
- 100 g smør
- 2 spsk. koldt vand
- 1 stk æg til pensling
- 1 spsk. sukker til drys
Fyld
Glasering
- 4 spsk appelsinmarmelade
- 15 g usaltede pistacienødder uden skal
- 15 g mandler
- 500 ml vaniljecremefraiche
- 1 Knivspids kanel
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde dej
- Tag en skål. Kom hvedemel, sukker og salt i skålen. Hak smørret groft og ælt det ind i melet indtil du har en smuldret blanding.
- Saml dejen med koldt vand. Kom dejen i film og sæt dejen i køleskabet i en time.
Fremgangsmåde fyld
- Smør, sukker og æg piskes i en skål indtil det er blandet godt sammen.
- Rør mandelmel godt ind i blandingen indtil du har en fin creme.
Fremgangsmåde Fransk æblegalette
- Pres citronsaft ud af en økologisk citron og hæld saften i en dyb tallerken.
- Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i skiver. Dyp skiver i citronsaft.
- Rul tærtedejen ud til en diameter på ca. 28 cm. Læg dejen over på en smurt bageplade eller med bagepapir.
- Tænd ovnen på ca 180°. Fordel cremen på bunden, og læg æbleskiverne ovenpå i et ensartet lag. Fold kanterne lidt ind over fyldet. Pensl tærten med sammenpisket æg, og drys med lidt sukker og anelse kanel i kanterne.
- Bag fransk æblegalette midt i ovnen i ca. 35 minutter eller indtil den er gylden og gennembagt. Tag æbletærten ud, og sæt den til afkøling på en bagerist.
🍽Servering
- Kom appelsinmarmeladen i en lille gryde og varm den op. Pensl marmeladen over den varme æblegalette, så den får et smukt skinnende udtryk.
- Hak pistacienødder og mandler fint, og fordel dem på tærten. Fransk æblegaletten servéres lun med kold vaniljecremefraiche.
💭 Tips
- Hvis du ikke er så vild med vaniljecremefraiche vil det være oplagt at erstatte den med en god vaniljeis. Lun kage og kold vaniljeis er også et godt mix.
- Vi har brugt rød aroma, men Filippa eller andre danske æbler kan også sagtens bruges.
Opskrift med noter
Fransk æblegalette – Fransk æbletærte
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Piskeris
Ingredienser
Fyld
Glasering
- 4 spsk Appelsinmarmelade
- 15 g Pistacienødder (Usaltede uden skal)
- 15 g Mandler
- 500 ml Vaniljecremefraiche
- 1 Knivspids Kanel
Sådan gør du
Fremgangsmåde dej
- Tag en skål. Kom hvedemel, sukker og salt i skålen. Hak smørret groft og ælt det ind i melet indtil du har en smuldret blanding. Saml dejen med koldt vand. Kom dejen i film og sæt dejen i køleskabet i en time.
Fremgangsmåde fyld
- Smør, sukker og æg piskes i en skål indtil det er blandet godt sammen. Rør mandelmel godt ind i blandingen indtil du har en fin creme.
Fremgangsmåde Fransk æblegalette
- Pres citronsaft ud af en økologisk citron og hæld saften i en dyb tallerken.
- Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i skiver. Dyp skiver i citronsaft.
- Rul tærtedejen ud til en diameter på ca. 28 cm. Læg dejen over på en smurt bageplade eller med bagepapir.
- Tænd ovnen på ca 180°. Fordel cremen på bunden, og læg æbleskiverne ovenpå i et ensartet lag. Fold kanterne lidt ind over fyldet. Pensl tærten med sammenpisket æg, og drys med lidt sukker og anelse kanel i kanterne.
- Bag fransk æblegalette midt i ovnen i ca. 35 minutter eller indtil den er gylden og gennembagt. Tag æbletærten ud, og sæt den til afkøling på en bagerist.
Pynt og servering
- Kom appelsinmarmeladen i en lille gryde og varm den op. Pensl marmeladen over den varme æblegalette, så den får et smukt skinnende udtryk. Hak pistacienødder og mandler fint, og fordel dem på tærten. Fransk æblegaletten servéres lun med kold vaniljecremefraiche.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer