Jeg har altid gerne ville lave den perfekt hvid chokolademousse, men det kræver altså et par forsøg at få den helt rigtige mousse. Nu har jeg eksperimenteret så mange gange, at hvis du følger min opskrift, får du en rigtig lækker chokolademousse. Hvid chokolademousse har en Sværhedsgrad: Middel
Her finder du opskriften på hjemmelavet vaniljeis
Prøv også Brombæris med vanilje, glutenfri chokolade muffins eller chokoladekage med smørcreme
Gå til
Opskrift med noter
Hvid chokolademousse med vaniljeis
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Sprøjtepose
Ingredienser
- 80 g Chokolade (Hvid)
- 200 ml Piskefløde
- 1,5 stk. Æggehvide (pasteuriseret )
- 1 spsk. Sukker
Pynt
- 100 g Jordbær (kan erstattes af friske blåbær og hindbær)
Tilbehør
- 1 liter Vaniljeis
Sådan gør du
Hvid chokolademousse
- Tag piskefløden og pisk den til en let flødeskum.
- Herefter tages æggehvide og sukker og piskes til en glat marengs.
- Smelt nu chokoladen over vandbad.
- Når chokoladen er smeltet blandes den med 1 dl flødeskum samt 1 dl marengs.
- Det røres sammen og der tilsættes herefter yderligere 3 dl flødeskum.
- Massen fyldes i en sprøjtepose og kommes ned i fine dessertglas – det ser så godt ud når det bliver serveret i høje glas.
Vaniljeis med chokolademousse
- Nu tages vaniljeisen og med en ske laver du en kugle is og kommer på toppen og topper det hele med den friske frugt eller med de tørrede hindbær – alt efter, hvad du har valgt.
Vaniljeis med hvid chokolademousse
- Du kan også lave en vaniljeis og komme hvid chokolademousse ovenpå, som vi har gjort på billede. Det er SÅ nemt og smager SÅ godt.
Noter
- Sprøjtepose,eller en frysepose kan du klippe hul i bunden på, og lave din egen sprøjtepose hvis det er. Det er meget billigere. ?
- Jeg foretrækker friske jordbær, blåbær eller hindbær i stedet for de frysetørrede som på billedet – de er lidt kedelige efter min smag, men det er selvfølgelig smag og behag. 🙂
- Du kan også bruge hakkede frysetørrede hindbær i stedet for friske bær.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Forberedelsestid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 6 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 80 g Chokolade (Hvid)
- 200 ml. Piskefløde
- 1,5 stk. Æggehvide (Pasteuriseret )
- 1 spsk. Sukker
🥬Pynt
- 100 g Jordbær (Kan erstattes af friske blåbær og hindbær)
🥗Tilbehør
- 1 liter Vaniljeis
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Hvid chokolademousse
- Tag piskefløden og pisk den til en let flødeskum.
- Herefter tages æggehvide og sukker og piskes til en glat marengs.
- Smelt nu chokoladen over vandbad.
- Når chokoladen er smeltet blandes den med 1 dl flødeskum samt 1 dl marengs.
- Det røres sammen og der tilsættes herefter yderligere 3 dl flødeskum.
- Massen fyldes i en sprøjtepose og kommes ned i fine dessertglas – det ser så godt ud når det bliver serveret som på billedet 🙂
Vaniljeis med chokolademousse
- Nu tages vaniljeisen og med en ske laver du en kugle is og kommer på toppen og topper det hele med den friske frugt eller med de tørrede hindbær – alt efter, hvad du har valgt.
Vaniljeis med hvid chokolademousse
- Du kan også lave en vaniljeis og komme hvid chokolademousse ovenpå, som vi har gjort på billede. Det er SÅ nemt og smager SÅ godt.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Sprøjtepose, eller en frysepose kan du klippe hul i bunden på, og lave din egen sprøjtepose hvis det er. Det er meget billigere. ?
- Jeg foretrækker friske jordbær, blåbær eller hindbær i stedet for de frysetørrede som på billedet – de er lidt kedelige efter min smag, men det er selvfølgelig smag og behag. 🙂
- Du kan også bruge hakkede frysetørrede hindbær i stedet for friske bær.
Velbekomme og god fornøjelse 🙂
Mvh. Julie Fie Geisle
Madskribent på Min madopskrift.
* Har du spørgsmål, ris/ros eller bare gode råd til opskriften, er du velkommen til at sende mig en mail på; Juliefiegeisle@hotmail.com ELLERS må du også meget gerne give en kommentar til opskriften i kommentarfeltet under opskriften.
Det ville vi sætte stor pris på – man kan jo altid blive bedre 🙂
Det er hyggeligt og sjovt og så får man på den måde også en masse ny inspiration og viden til madlavningen.
Vi ses!
Kommentarer
Ingen kommentarer