Stegt flæsk med persillesovs i ovn
Til 4 personer – tid ca. 30 min
Stegt flæsk med persillesovs, er også en klassisk dansk ret, som aldrig rigtig går af mode. Tilsæt først salt ved serveringen af stegt flæsk, ikke ved stegningen i ovn, da det er unødvendigt.
- Stegt flæsk med persillesovs
Af min madopskrift
Ingredienser Stegt flæsk med persillesovs i ovn:
- 1000 g. stegeflæsk
- 400 g. grønne bønner
Ingredienser sauce:
- 1 stort bdt. persille
- Ca. ½ l mælk
- 50 g margarine
- 3 spsk. mel
- Salt
- peber
- 800 g. kartofler
Tilbehør til Stegt flæsk med persillesovs i ovn:
- 400 g. grønne bønner
Fremgangsmåde Stegt flæsk med persillesovs i ovn:
Flæsk
Tag stegeflæsket og læg skiverne på et spækbræt. De tykkeste skiver, bankes lidt ud med en kødhammer.
Læg flæsket ud på bagepapir i en bradepande som sættes øverst i ovn.
Steg flæsket i omkring ½ time ved 220 grader alm. varme.
Steg flæsket, til det har en brunlig farve og sprød skorpe. Grill det evt. kort, for at få en perfekt skorpe.
Læg det stegte flæsk på et stykke fedtsugende papir eller et stort dørslag eller sigte.
Sauce
Bagen hvid sovs op af margarine, mel, mælk, smag til med salt og peber. Først smeltes margarinen, derefter tilsættes lidt mel af gangen mens der piskes. Kom så mælken i mens der piskes hurtigt med et piskeris.
Piskeris bruges for at undgå klumper i sovsen.
Tilsæt derefter masser af hakket persille og salt og peber.
Kog sovsen op og lad den småsimre lige under kogepunktet et kvarters tid, inden servering, for at persillesmagen rigtig kan komme ud i sovsen.
Husk at persillesovs ikke må gemmes til dagen efter, på grund af at jordbakterier i persillen, som kan udvikle sig selv om sovsen har kogt.
Kog eller damp de 400 g. grønne bønner i ca. 5 min. i letsaltet vand.
Tilbyd kartofler til.
Måske du også vil prøve langtidsstegt skinkesteg
Tips til Stegt flæsk med persillesovs
Brug bredbladet persille i stedet for kruspersille og brug din egen persille, den ved købmanden har ingen smag
Skriv en kommentar