Focacciaboller – opskrift fra Rom
Giver 12 foccaciaboller
Denne opskrift på focacciaboller, er en del af en serie opskrifter, vi har set hos en bager i Rom.
Lette og luftige Focacciaboller, som du kan flække og fylde med salat, skinke, og dressing eller andet fyld.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Foccaciaboller:
- 500 gram hvedemel
- 100 gram grahamsmel
- 2 dl. hvedesurdej
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. smør, blødt
- 4 dl vand
- Olivenolie
Pynt:
- Olivenolie
- Friskhakket rosmarin
- Flagesalt
Fremgangsmåde:
Tag en stor skål og kom grahamsmel, smør, salt og surdej i. Tilsæt nu hvedemel lidt efter lidt og bland det hele sammen og ælt det godt sammen indtil dejen har den rette konsistens. Er dejen fin før al melet er brugt op, tages dette blot fra. Dejen er til den bløde side.
Sæt nu skålen lunt og tildækket med et fugtigt viskestykke ved stuetemperatur. Dejen skal hæve i ca. to timer, gerne mere.
Kom olivenolie på køkkenbordet og hæld dejen ud på køkkenbordet. Form dejen til en lang pølse og skær 12 stykker ud.
Rul nu med begge hænder to boller af gangen indtil du har 12 boller.
Læg bollerne i en bageform med plads til 12 boller. Dryp olivenolie over alle foccaciabollerne og drys friskhakket rosmarin hen over, og lad dem hæve i ca. tre timer, tildækket under et fugtigt klæde ved stuetemperatur.
Bag bollerne ved 220 grader midt i eller nederst i ovnen i ca. 12 – 15 minutter.
Tag bollerne ud af formen så hurtigt du kan, og lad dem køle af på en bagerist eller bagepladen med ”hovedet” nedad, så dampen kan komme ud.
Prøv også verdens bedste boller
Servering:
Focacciaboller flækkes og fyldes med dit ynglings fyld.
Kommentarer
Ingen kommentarer