Focacciaboller – opskrift fra Rom
Giver 12 foccaciaboller
Denne opskrift pรฅ focacciaboller, er en del af en serie opskrifter, vi har set hos en bager i Rom.
Lette og luftige Focacciaboller, som du kan flรฆkke og fylde med salat, skinke, og dressing eller andet fyld.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Foccaciaboller:
- 500 gram hvedemel
- 100 gram grahamsmel
- 2 dl. hvedesurdej
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. smรธr, blรธdt
- 4 dl vand
- Olivenolie
Pynt:
- Olivenolie
- Friskhakket rosmarin
- Flagesalt
Fremgangsmรฅde:
Tag en stor skรฅl og kom grahamsmel, smรธr, salt og surdej i. Tilsรฆt nu hvedemel lidt efter lidt og bland det hele sammen og รฆlt det godt sammen indtil dejen har den rette konsistens. Er dejen fin fรธr al melet er brugt op, tages dette blot fra. Dejen er til den blรธde side.
Sรฆt nu skรฅlen lunt og tildรฆkket med et fugtigt viskestykke ved stuetemperatur. Dejen skal hรฆve i ca. to timer, gerne mere.
Kom olivenolie pรฅ kรธkkenbordet og hรฆld dejen ud pรฅ kรธkkenbordet. Form dejen til en lang pรธlse og skรฆr 12 stykker ud.
Rul nu med begge hรฆnder to boller af gangen indtil du har 12 boller.
Lรฆg bollerne i en bageform med plads til 12 boller. Dryp olivenolie over alle foccaciabollerne og drys friskhakket rosmarin hen over, og lad dem hรฆve i ca. tre timer, tildรฆkket under et fugtigt klรฆde ved stuetemperatur.
Bag bollerne ved 220 grader midt i eller nederst i ovnen i ca. 12 โ 15 minutter.
Tag bollerne ud af formen sรฅ hurtigt du kan, og lad dem kรธle af pรฅ en bagerist eller bagepladen med โhovedetโ nedad, sรฅ dampen kan komme ud.
Prรธv ogsรฅ verdens bedste boller
Servering:
Focacciaboller flรฆkkes og fyldes med dit ynglings fyld.



















Kommentarer
Ingen kommentarer