Glutenfri Pølsehorn til fødselsdagen
Af Min Madopskrift
Antal ca. 20 stk.
Denne opskrift på pølsehorn er glutenfri. Pølsehorn og børn passer naturligt sammen, så det er en god ide at lave pølsehorn, hvis der er børn til en festlig middag eller til en børnefødselsdag.
Men pølsehorn egner sig også godt til madpakken eller til at have med på udflugten til f. eks Zoo.
Ingredienser:
- 5 dl lunkent vand
- 20 g gær
- 1½ tsk. honning
- 1 tsk. salt
- 2 ⅓ spsk. FiberHUSK
- 2½ spsk. rapsolie/olivenolie
- 140 g majsmel
- ca. 240 g fuldkornsrismel
- kylling minipølser *
- ketchup
- sennep
- sesamfrø til drys
Fremgangsmåde:
Først røres gæren ud i det håndvarme vand. Lad det stå lidt indtil det bruser og tilsæt så honning og rør det godt ud. Lad det stå et par min igen.
Rør salt og olie i blandingen. Tilsæt FiberHUSK og pisk det sammen med blandingen. Lad det stå endnu et par min til det gelerer.
Tilsæt majsmel og ca. halvdelen af rismelet og rør det grundigt i røremaskine eller med håndmixer (dejkroge). Tilsæt nu rismel løbende til det bliver en næsten fast dej.
Drys rismel på et bord, hæld dejen ud og ælt den med hænderne. Tilsæt rismel til det bliver en blank og spændstig dej, der lige slipper bordet.
Dejen skal ikke være lige så mættet med mel som en alm. hvededej.
Stil dejen til hævning i en lille time.
Del dejen i 3 boller. Rul hver bolle ud i en cirkel og del den i 6-8 stykker med en kniv.
Læg en spiseskefuld sennep og ketchup i den brede ende af trekanterne. Derefter lægges en ½ kyllingepølse på og rul mod spidsen. Klem enderne sammen og læg pølsehornene på en plade oven på snippen.
Pølsehorn skal efterhæve et lunt sted (evt. i nærheden af ovnen) i ca. 20-25 min.
Pølsehorn pensles med æg og drysses med sesamfrø og bages i ca. 20 min. ved 225°.
Tips
Er velegnet til frysning.
Kilde og billede er fra: glutenfristart.dk
Kommentarer
Ingen kommentarer