Hjemmelavet knækbrød – Sprødt og lækkert
Giver 24 knækbrød
Hvorfor købe knækbrød, når man kan lave sine egne lækre sprøde knækbrød! Du kan komme dit eget favorit drys på, og variere smagen på denne måde.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Hjemmelavet knækbrød
- 1 ½ dl vand
- 1 dl surdej
- 250 gram hvedemel
- 50 gram rugmel
- 50 gram grahamsmel
- ½ tsk. salt
Drys
- Sesamfrø
- Blå birkes
Fremgangsmåde Hjemmelavet knækbrød
Tag en stor skål, og kom surdej og vand i. Surdejen røres ud i vandet. Kom resten af ingredienserne i skålen og ælt det, til en blank og smidig dej.
Tilsæt enten mere vand eller mere mel efter behov.
Kom dejen i en smurt skål og sæt den på køl med et fugtigt viskestykke over en times tid.
Kom mel på køkkenbordet og hæld dejen ud på bordet.
Skær dejen ud i 4 stykker.
Rul nu hver af de fire stykker dej ud i tynde firkanter på ca. 2 mm. tykkelse.
Prik dejen med en gaffel med ca. 5 cm. Mellemrum.
Pensl dejen med vand.
Drys dejen grundigt med dit foretrukne drys og skær dejen ud i 6 stykker, så du får 24 stykker knækbrød i alt.
Kom stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for, at der er mellemrum mellem stykkerne.
Bag knækbrød ved 190 grader i ca. 20 min. Bank på knækbrød inden du tager dem ud af ovnen. De skal lyde hule når du banker på dem.
Sæt knækbrød til afkøling på en bagerist.
Prøv også opskrift på Hjemmelavede romkugler
Tips til Hjemmelavet knækbrød
Opbevar dine hjemmelavede knækbrød i en kagedåse.
Kommentarer
Ingen kommentarer