Svampet kanelkage med kærnemælk
Af Min Madopskrift
Kanelkage er kage som kan laves i bradepande, rund form, eller lign. Kanelkage er en dejlig svampet kage, som de fleste kan lide, at få til kaffen. En meget velduftende og velsmagende og blød kage.
Ingredienser dej:
- 125 g smeltet smør eller margarine
- 400 g sukker
- 400 g hvedemel
- 4 tsk. stødt kanel
- 2 tsk. natron
- 6 dl kærnemælk
- 30 gram hakkede valnødder (Kan udelades)
Pynt:
- 50 gram groft hakkede valnødder
Glasur:
- 50 g smeltet smør eller margarine
- 260 g flormelis
- 3 tsk. vanilje
- 1 spsk. kakaopulver eller (Kan også bruges ægte mørk chokolade)
- 6 spsk. varm god kaffe
Fremgangsmåde:
Margarine og sukker røres godt sammen. Derefter røres mælken røres i og de øvrige ingredienser tilsættes. Rør det hele godt, til du får en fin dej. Hæld dejen i en lille bradepande på ca. 20×35 cm eller deromkring. Bag kagen ved 200 grader i 30 – 35 minutter. Drys hakkede valnødder over glasuren og tryk dem halvt ned.
Servering:
Glasuren røres sammen og smøres på, når kagen er afkølet.
Tips
Valnødder kan udelades
Kommentarer
Ingen kommentarer