Hjemmelavede Lagkagebunde
Giver 3 pæne lagkagebunde
Af Oliver Nielsen
Du kan lave lagkagebunde med denne opskrift. Du får her tre fremgangsmåder som du kan se længere nede i opskriften. En ægte lagkagebund skal være fast men ikke tør i konsistensen, da den suger lidt af væsken fra selve fyldet.
Ingredienser Lagkagebunde hjemmelavede
- 200 gram Hvedemel
- 200 gram Sukker
- 4 æg
- 1 tsk. vanilje eller ½ vaniljestang
- 1 tsk. Bagepulver
Fremgangsmåder Lagkagebunde hjemmelavede
- Tag en stor skål og kom æg og sukker i. Pisk det sammen til en luftig æggesnaps.
- Rør hvedemel og bagepulver i, og bland det godt sammen.
- Tag nu tre lagkageforme og smør dem godt ind i smør.
- Kom nu dejen ud i smurte lagkageforme og fordel det jævnt.
- Har du ikke en lagkageform, må du prøve at lave det i bagepapir, hvor du laver tre forme.
- Du kan også komme dejen i en springform, og derefter skære 3 bunde ud af hele kagen. Denne fremgangsmåde laver vi hos Min Madopskrift, da vi synes det er den bedste måde.
- Bag lagkagebundene midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 8 minutter eller indtil de er gennembagte.
- Bager du lagkagebundene som en hel kage, forlænges bagetiden ca. 5 minutter. Stik en strikkepind igennem kagen og tjek om der hænger dej ved.
Prøv også jordbærtærte Danmarks bedste
Tips til Lagkagebunde hjemmelavede
- Kom evt. lidt vand i en bradepande nedenunder, så bundende bliver lidt mere svampede, når de får damp.
Kommentarer
Ingen kommentarer