Ribeye Steak med kartoffelfondant, bearnaisesovs og grøntsager
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Ribeye steak er et rigtig godt valg, hvis du vil lave en lækker middag med en garanteret mør og saftig bøf til dine gæster. Desuden for du ikke stress eller sved på panden, da retten er meget nem at lave.
Ingredienser
- 4 pæne Ribeye Steak bøffer (ca. 200 til 300 gram stk.)
- 1200 gram pænt store kartofler
- Vand eller hønsebouillon
- 75 gram Smør
- Olie
- Salt og peber
- 1 tsk. Muskatnød
- Grøntsager til at dampe, f.eks., porre, gulerod, blomkål
Tilbehør
- Kartoffelfondant
- Dampede grøntsager
- Bearnaisesauce
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne.
- Skær bund og top af, så kartoflen kan stå.
- Hvis du har brugt store kartofler, skæres kartoflen midt over, så du får du ”tønder”.
- Tag en stor stegegryde eller stegepande og kom en klat smør og olie på panden.
- Brun nu begge ender på kartoffelfondant.
- Bruger du en gryde kommer du vand eller hønsebouillon ½ eller ¾ op af kartoffelfondanter. Bruger du en stegepande skal du kun komme vand ¼ op, da vandet ellers vil være for lang tid om at fordampe.
- Kom smør i vandet.
- Krydr med salt, friskkværnet peber og med en kniv, skraber du lidt muskatnød ud over det hele.
- Sæt det ind i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter eller indtil vandet er fordampet og du har en klæbrig sirup.
- Tag nu nogle gode grøntsager som f.eks en porre, et bundt gulerødder og lidt blomkål.
- Damp eller kog det indtil det er mørt.
- Lav nu Bearnaisesauce enten helt fra bunden, eller brug et brev.
- Steg Ribeye Steak nøjagtig 3 minutter på hver side, ved middelkraftig varme.
- Ønskes rødt kød, afkortes stegetiden på hver side med 1 minut.
Servering
- Anret et par kartoffelfondanter med lidt dampede grøntsager og Ribeye Steak på en tallerken. Kom lidt sirup fra gryden over fondanter.
Kommentarer
Ingen kommentarer