Super blødt og lækkert madbrød drysset med salt, olivenolie og frisk rosmarin. Hemmeligheden ved et godt madbrød er, at hævningen skal give en masse små luftbobler og strenge. Madbrød med rosmarin er meget nemt og lave og smager 1000 gange bedre end de færdige fra butikkerne. Madbrød med tipo 00 mel er elastisk og blødt.
Vi har bagt vores i en gryde med samme fremgangsmåde som grydebrød.
Opskrift med noter
Madbrød med rosmarin
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 gram tipo 00 mel (Pizza)
- 10 gram gær
- 3 ½ dl vand
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
- PYNT
- Salvieblade friske (en håndfuld)
- Olivenolie
- Salt
Sådan gør du
- ag en stor skål og kom gæren i det lune vand og rør det ud og sæt det til side til det bruser.
- Tilsæt resten af ingredienser sammen med lidt hakket rosmarin og rør det sammen i en røremaskine i ca. 10 minutter. Dejen er lidt klistret og blød.
- Kom et fugtigt viskestykke eller film over skålen og sæt dejen til hævning ved stuetemperatur i ca. 4 – 6 timer.
- Kom en bagesten midt i ovnen og tænd den op til 250 grader 20 minutter før brød skal i ovnen. (Eller bag som grydebrød)
- Skyl og hak rosmarin groft.
- Hæld dejen ud på en bradepande drysset med mel.
- Form dejen forsigtigt til et brød, dryp olivenolie over, drys rosmarin og salt på brødet og pres det hele lidt ned i dejen.
- Sæt dejen under et fugtig klæde til hævning i ca. 45 minutter hvis du vil bage den på bagepladen. Hvis du bruger en gryde kommes dejen i gryden når denne har stået i ovnen i ca. 20 minutter.
- Sæt brødet ind på bagesten eller kom den i gryden. Skrue varmen ned til 220 grader og bag nu madbrød med rosmarin færdigt i ca. 45 minutter.
- Bruges en gryde, tages låget af 10 minutter før brødet skal ud.
- Sættes til afkøling.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også foccacia brød med rosmarin
Tips
- Du kan udelade bagesten og bruge bageplade
- Du kan bruge andet mel hvis du ikke har tipo 00 mel.
Kommentarer
Ingen kommentarer