Nøddehorn med marcipan og mørk chokolade
Giver ca. 18 nøddehorn
Meget nem kage at bage
Af Min Madopskrift
Kan man lide kransekage vil man elske nøddehorn. Nogle små kager er bare så gode, at man undrer sig over, at de ikke bliver serveret oftere. Nøddehorn er en sådan kage. Bag den evt. sammen med børnene f.eks til jul eller nytår.
Ingredienser
- 400 gr marcipan
- 1 æggehvide
- 110 gr flormelis
- 50 gram mandelflager
Pynt
- 150 gram Mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Riv marcipan groft og kom det i en skål.
- Kom æggehviden og flormelis i skålen og saml dejen til en fast dej. Tilsæt ekstra flormelis hvis dejen er for lind.
- Drys flormelis på køkkenbordet og del dejen i 3.
- Rul dem til 3 lige lange pølser.
- Skær hver stang i 6 stykker.
- Rul dem i mandelflager.
- Lægges nu på en smurt bageplade eller bageplade beklædt med bagepapir.
- Form hvert stykke til et lille horn eller lige stykke.
- Bag nøddehorn ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne.
- Sættes derefter til afkøling på bageristen i ca 30 min.
- Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad.
- Dyp enderne på hvert nøddehorn i chokolade. Alternativt også eller kun bunden.
- Sættes på køl eller køler helt af på køkkenbordet.
- Opbevares i en lufttæt kagedåse.
- Nøddehorn kan fryses ned.
Prøv også Napolionshatte
Tips
Du kan erstatte mandelflager med nødder eller bruge begge dele
Kommentarer
Ingen kommentarer