Sandkage med æbler og kanel
Af Min Madopskrift
En lille bradepande
Ingredienser sandkagedej:
- 200 gram rigtigt smør
- 200 gram rørsukker
- 4 store æg
- 200 gram økologisk mel
- Evt. 1 stor tsk. bagepulver
- Knivspids salt
Ingredienser æblefyld:
- 4 store æbler
- 4 spsk. rørsukker
- 2 stk. kanel
Fremgangsmåde:
Skyld æblerne og del dem i både og tag kernehuset ud. Hvert æble skal give 8 små både. Rør sukker og kanel godt sammen i en lille skål. Det kan godt støve lidt, så stå ikke lige med det, så du får det op i hovedet.
Vend æblerne i sukker og kanelblandingen. (Gem lidt til drys).
Tag æg smør ud af køleskabet, så smørret kan blive blødt og æg kan få stuetemperatur. Kom smørret op i en skål. Tilsæt 150 gram sukker og pisk det til det er let og luftigt.
Brug evt. håndmikser eller røremaskine.
Del æg i hvider og blommer. Kom blommer i et af gangen mens du pisker. Der skal piskes kraftigt i ca. 5 til 10 minutter.
Skyld piskeris i vand (vigtigt, ellers kan hviderne ikke blive pisket stive) Tag en ny skål. Pisk nu æggehviderne op og tilsæt 50 gram sukker langsomt i en let strøm.
Pisk blanding til luftigt guf.
Rør meget forsigtigt ⅓ af æggehviderne i blandingen.
Nu kommes 100 gram mel i blandingen og vend det forsigtig dej blandingen. Gentag handlingen. Der må ikke røres i dejen, så forsvinder luftigheden i dejen.
Kom nu forsigtigt resten af æggehviderne i dejen og vend det i.
Kom dejen forsigtigt i en velsmurt lille bradepande. Placer nu æblestykker i dejen og pres dem lidt ned. Lav gerne et pænt mønster.
Drys resten af kanelsukkeret hen over, og bag sandkagen ved ca. 180 grader i ca. 40 minutter eller til den er fast. Kontroller med en strikkepind om kagen er færdig. Der må ikke hænge dej på strikkepinden.
Tag kagen ud af oven og tag den ud af bradepanden med en køkkenspartel.
Server straks.
Tips
Sandkage er særdeles velegnet som gemmekage. Pak den ind i lufttæt indpakning eller speciel plastboks.
Kom en vaniljestang i dejen (se sandkage med vanilje) hvis du ønsker at bunden skal have vaniljesmag.
Kommentarer
Ingen kommentarer