Torsk i butterdej med fyldte squash
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Torsk i butterdej er en velsmagende måde, at få fisk på. Du kan servere kartofler i smørsauce til, hvis du ønsker dette.
Torskekød er meget magert og lidt groft i forhold til mange andre fisk. Med butterdej, får du en god mulighed for, at tilføre mere smag.
Ingredienser Torsk i butterdej:
- 4 stykker torsk på ca. 15 cm i bredden.
- 3 til 4 Butterdejsplader, frosne eller hjemmelavede
- Æg, sammenpisket
Ingredienser marinade:
- 1 citron, saften
- Olie
- ½ fennikel, fintsnittet
- Salt og groft kværnet peber
Pynt til Torsk i butterdej:
- Rød peber, hakket i terninger og evt. lidt grønt
Ingredienser fyldte squash:
- 2 stk. squash, halverede og skrabet fri for kerner.
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk. smør
- 2 spsk. mel
- 1 dl. mælk
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1 rød peber, hakket i små terninger
- 1 løg, finthakket
- Oregano
- Salt og friskkværnet peber
Lav Torsk i butterdej og fyldte squash så de er færdige og sæt det i ovnen samtidigt.
Fremgangsmåde fyldte squash:
- Skyl squash og halver dem. Kom dem i en forvarmet ovn der er sat til 175 grader og bag dem i ca. 30 minutter, så lidt af vandet er fordampet.
- I mens, skal der laves en gammeldags opbagt sauce uden klumper, af smør, mel, mælk og hvidløg,
- Svits peberfrugt til de er gyldne i lidt smør og olie, og kom det i saucen.
- Kom flåede tomater i saucen. Rør rundt og varm det op. Kom saucen op i de udhulede squash.
- Kom det i ovnen og bag dem i ca. 15 minutter ved 225 grader.
Fremgangsmåde Torsk i butterdej :
- Rør marinaden sammen i en lille skål.
- Torskestykker kommes på en stor tallerken, der er beklædt med bagepapir, og overhældes med marinaden og sættes i køleskabet.
- Bruger du frosne butterdejsplader, skal de tøs op.
- Tag butterdejsplader og rul dem ud med en kagerulle så de bliver tyndere. Skær butterdejen ud i stykker der er lidt større en laksestykker..
- Tag en kniv og skær nogle lange snit i dejen på den lange del. Stik en finger ned i snittet så butterdejen åbner sig lidt. Tryk dejen ned i hver side, så der er åbent ind til torsken.
- Kom Torskestykker ud på en bageplade.
- Kom butterdejen over og pensle butterdejen med æg.
Bemærk: butterdejen skal ikke under fisken også.
- Stil ovnen på 225 grader. Kom pladen øverst i ovnen og giv dem ca. 15 minutter eller indtil butterdejen er gylden og sprød.
Servering:
Anret Torsk med butterdej sammen med fyldte squash på en tallerken. Pynt med terninger af rød peber
Prøv også Laks i butterdej frakke
Tips til Torsk i butterdej
- Torsk kan udskiftes med anden fisk, f.eks. makrel, sej, laks eller ørred.
- Ønskes tilbehør som kogt kartoffel til, kan der laves dejlig fiskesauce til. Opskriften kan du finde under Laks med fiskesauce
Kommentarer
Ingen kommentarer