Nøddekage
Af Min Madopskrift
Klassisk lækker kage som smager godt til en god kop kaffe. Kan også serveres sammen med vaniljeis og bær. Nøddekage er en kage, som også er dagen efter.
Ingredienser
- 350 gram mel
- 200 gram smør eller margarine, blødt
- 2 æg
- 100 gram chokolade
- 50 gram gær
- 1 tsk. vanilje
- 1 tsk. sukker
- Knivspids salt
- 2 tsk. kanel
- Fløde
- Springform
Fyld
- 100 gram smør
- 1 dl sukker
- 2 tsk. kanel
- 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
- 150 gram tørrede abrikoser
- 200 gram nødder
Æggesnaps
- 2 æggeblommer
- 2 spsk. sukker
Glasur
- 100 g flormelis
- 2 tsk. kakao
- 1 spsk. kogende vand
Fremgangsmåde
- Bland mel, sukker og salt sammen i en skål.
- Skær smørret i små stykker og kom det i skålen.
- Kom de to æg i og ælt det hurtigt sammen.
- Drys mel på bordet og rul dejen ud og tag et stykke fra som skal bruges som låg.
- Smør eller beklæd en springform med bagepapir og kom dej helt op til kanten og gerne lidt mere.
- Hak nødder groft og hold lidt nødder tilbage til at toppe kagen med til sidst.
- Rør nu fyldet sammen i en skål og pisk æg og sukker til en cremet æggesnaps i en anden skål.
- Fordel fyldet over bunden.
- Pisk æg og sukker til en æggesnaps og hæld æggesnapsen over.
- Bøj kanten ind over fyldet.
- Pensl kanterne med vand eller sammenpisket æg.
- Læg nu låget over og pres kanterne sammen.
- Pensl nu hele dejen med vand eller sammenpisket æg.
- Hak chokolade og nødder.
- Drys nu hakket chokolade blandet med hakkede nødder over.
- Bag kagen ved 200 grader i ca. 30 minutter eller indtil den er gennembagt.
- rør glasuren sammen og smør det over kagen.
- Pisk flødeskum og fordel det på kagen.
Prøv også drømmekage Danmarks bedste
Tips til Nøddekage fynsk
Du kan bruge de nødder du lige har i huset
Kommentarer
Ingen kommentarer