Napoleonshatte med mรธrk chokolade
Af Min Madopskrift
Klassisk napoleonshatte med mรธrdej og fyld af kransekagemasse.
Mรธrdej:
- 130ย g.ย hvedemel
- 30ย g.ย flormelis
- 80ย g.ย stuetempereret smรธr
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1ย stk.ย รฆg Str. L.
Kransekagemasse:
- 125ย g.ย ren rรฅ marcipan af bedste kvalitet. F. eks. Odense marcipan
- 50ย g.ย flormelis
- 1ย stk.ย รฆggehvide
Overtrรฆk chokolade:
- ca. 150ย g.ย god mรธrk tempereret chokolade
Mรธrdej:
Hvedemel og flormelis og vanilje sigtes meget grundigt sammen. Tilsรฆt resten af ingredienserne og รฆlt det sammen til en ensartet dej. Kom et vรฅdt viskestykke over skรฅlen.
Dejen stilles koldt en ยฝ time.
Hvis du ikke sigter mel og flormelis grundigt sammen, risikerer du, at kagen sprรฆkker og bliver tรธr.
Kransekagemasse:
Tag sukker og รฆggehvide og rรธr det grundigt sammen. Kom marcipanen i lidt efter lidt til massen er ensartet. Lad det trรฆkke ca. 1 time overdรฆkket, sรฅ sukker og marcipan kan โsmelteโ sammen.
Fremgangsmรฅde:
Tag mรธrdejen og rul den forholdsvist tyndt ud (4โ 5 mm). Tag nu en stor kop eller glas af ca. 8 cm i diameter og udstik dejen i cirkler,
Lรฆg dejcirklerne pรฅ en bageplade beklรฆdt med bagepapir. Kransekagemassen formes nu som smรฅ bordtennisbolde, (og det antal cirkler som du fik lavet) og lรฆgges ovenpรฅ cirklerne.
Dyp fingrene i lunt vand, sรฅ hรฆnger kransekagemassen ikke sรฅ nemt i.
Fold nu mรธrdejen op omkring kransekagekuglerne med et snuptag tre steder omkring bolden. (Se billede af kransekage)
Du bruger de tre fingre: venstre hรฅnds pege- og tommelfinger og hรธjre hรฅnds pegefinger.
Kagerne bages ved 200 grader i ca. 8 – 10 minutter, eller til de er let gyldne.
Tag kagerne ud af ovnen og lad dem afkรธle helt.
Stilles i kรธleskab indtil de dyppes i chokolade.
Chokoladeovertrรฆk med knapper:
Du kan bruge chokoladeknapper som du oplรธser i et vandbad, og derefter dyppe napoleonshatte i chokoladen.
Chokoladeknapper er dog ikke sรฆrlig fin chokolade.
Chokoladeovertrรฆk med mรธrk chokolade:
Tag chokoladen og hak den fint. Kom halvdelen i et vandbad der opvarmes til 48 grader.
Den anden halvdel kommes op i en stor skรฅl eller lign. Kom nu ca. โ af den smeltede del, op i skรฅlen med den finthakkede, men ej smeltede chokolade.
Rรธr det forsigtigt sammen med en opvarmet ske (vigtigt). ย Der tilfรธjes kun mere af den smeltede del, hvis chokolademassen ikke smelter sammen men klumper. Opvarm endelig ikke denne nu varsomt tempererede chokolade. Stivner den derimod for hurtigt, tilfรธjes mere af den smeltede del.
Fremgangsmรฅde:
Dyp nu napoleonshattene i chokoladen, rimeligt tjep, sรฅ chokoladen ikke nรฅr at stivne. Du dypper bunden og lidt af siderne med smeltet chokolade.
Tips
Overskydende chokolade kan gemmes og genbruges, eller spises nรฅr det er blevet koldt.
Napoleonshattene kan opbevares i tรฆtsluttende beholder pรฅ kรธl et par dage.
Kan ogsรฅ fryses ned i en tรฆtsluttende beholder et par uger.





Based on 8 Review(s)


















Kommentarer
Ingen kommentarer