• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Alle madopskrifter

    Napoleonshatte

    Af Bjørn Nielsen Opdateret feb 28, 2018

    Napoleonshatte på småkage tallerken

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total4
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Napoleonshatte med mørk chokolade

    Af Min Madopskrift

     

    Napoleonshatte på småkage tallerken
    Napoleonshatte anrettet på småkage tallerken
    Napoleonshatte
    Napoleonshatte med mørk chokoladeovertræk

    Klassisk napoleonshatte med mørdej og fyld af kransekagemasse.

    Mørdej:

    • 130 g. hvedemel
    • 30 g. flormelis
    • 80 g. stuetempereret smør
    • 2 tsk. vaniljesukker
    • 1 stk. æg Str. L.

    Kransekagemasse:

    • 125 g. ren rå marcipan af bedste kvalitet. F. eks. Odense marcipan
    • 50 g. flormelis
    • 1 stk. æggehvide

    Overtræk chokolade:

    • ca. 150 g. god mørk tempereret chokolade

    Mørdej:

    Hvedemel og flormelis og vanilje sigtes meget grundigt sammen. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt det sammen til en ensartet dej. Kom et vådt viskestykke over skålen.

    Dejen stilles koldt en ½ time.

    Hvis du ikke sigter mel og flormelis grundigt sammen, risikerer du, at kagen sprækker og bliver tør.

    Kransekagemasse:

    Tag sukker og æggehvide og rør det grundigt sammen. Kom marcipanen i lidt efter lidt til massen er ensartet. Lad det trække ca. 1 time overdækket, så sukker og marcipan kan ”smelte” sammen.

    Fremgangsmåde:

    Tag mørdejen og rul den forholdsvist tyndt ud (4– 5 mm). Tag nu en stor kop eller glas af ca. 8 cm i diameter og udstik dejen i cirkler,

    Læg dejcirklerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Kransekagemassen formes nu som små bordtennisbolde, (og det antal cirkler som du fik lavet) og lægges ovenpå cirklerne.

    Dyp fingrene i lunt vand, så hænger kransekagemassen ikke så nemt i.

    Fold nu mørdejen op omkring kransekagekuglerne med et snuptag tre steder omkring bolden. (Se billede af kransekage)

    Du bruger de tre fingre: venstre hånds pege- og tommelfinger og højre hånds pegefinger.

    Kagerne bages ved 200 grader i ca. 8 – 10 minutter, eller til de er let gyldne.

    Tag kagerne ud af ovnen og lad dem afkøle helt.

    Stilles i køleskab indtil de dyppes i chokolade.

    Chokoladeovertræk med knapper:

    Du kan bruge chokoladeknapper som du opløser i et vandbad, og derefter dyppe napoleonshatte i chokoladen.

    Chokoladeknapper er dog ikke særlig fin chokolade.

    Chokoladeovertræk med mørk chokolade:

    Tag chokoladen og hak den fint. Kom halvdelen i et vandbad der opvarmes til 48 grader.

    Den anden halvdel kommes op i en stor skål eller lign. Kom nu ca. ⅔ af den smeltede del, op i skålen med den finthakkede, men ej smeltede chokolade.

    Rør det forsigtigt sammen med en opvarmet ske (vigtigt).  Der tilføjes kun mere af den smeltede del, hvis chokolademassen ikke smelter sammen men klumper. Opvarm endelig ikke denne nu varsomt tempererede chokolade. Stivner den derimod for hurtigt, tilføjes mere af den smeltede del.

    Fremgangsmåde:

    Dyp nu napoleonshattene i chokoladen, rimeligt tjep, så chokoladen ikke når at stivne. Du dypper bunden og lidt af siderne med smeltet chokolade.

    Tips

    Overskydende chokolade kan gemmes og genbruges, eller spises når det er blevet koldt.

    Napoleonshattene kan opbevares i tætsluttende beholder på køl et par dage.

    Kan også fryses ned i en tætsluttende beholder et par uger.

     

    Del meget gerne
    • Total4
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    Kort beskrivelse
    recipe image
    Navn på opskrift
    Napoleonshatte
    Udgivet den:
    2013-10-22
    Forberedelsestid:
    1H15M
    bagetid:
    10M
    Totaltid
    1H25M
    Rating:
    51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)
    « Brombærmousse
    Napoleonshatte med Grand Marnier »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Bagværk Tags: Napoleonshatte, Napoleonshatte med mørk chokolade

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind