Smørbirkes
Giver ca. 30 stk.
Af Min Madopskrift
I gamle opskrifter kan en smørbirkes bestå af op til 10 lag af tynd dej og er en noget tidskrævende proces. Vi nøjes med tre lag dej, men det går ikke ud over smagen kun konsistensen som vil minde lidt om et rundstykke.
Ingredienser Smørbirkes
- 600 gram mel
- 50 gram gær
- 2 dl. Mælk
- Lunken vand
- 1 glas birkes
- 1 tsk. salt
- 2 æg
- 200 gram smør, blødt
Pensling
- Æg
Fremgangsmåde Smørbirkes
- Rør gæren ud i lidt lunt vand og lad det stå indtil gæren bruser.
- Hæld gæren i en skål og kom mælk sukker og æg med og rør det hele sammen.
- Skær smør i små stykker og kom det i skålen.
- Bland salt og mel og kom det i skålen og ælt dejen indtil den er blank.
- Er dejen for blød tilsættes ekstra mel. Er dejen tør, tilsættes ekstra vand eller mælk.
- Del dejen i to stykker og rul begge ud så de bliver aflange på ca. 20 cm bredde.
- Pensl dem med sammenpisket æg og Begynd med den ene dej.
- Fold den lange side ind til midten af dejen og fold derefter den anden helt over og pensl med æg.
- Vend dejen så bunden nu er opad. Med kagerullen kører og trykker du dejen let sammen.
- Pensl bagsiden med sammenpisket æg.
- Strø birkes over hele stangen og skær den ud i cirka 15 stk.
- Sæt dem under et fugtigt klæde på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Hæver nu i ca. 30 minutter.
- Bages nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter eller indtil de er gennembagte.
- Køler af på bageristen.
Franskbrød, den gamle luftige
Tips til smørbirkse
- Kan fryses ned
Kommentarer
Ingen kommentarer