Myntegele Grøn
Giver ca. lidt over en liter myntegele
Af Min Madopskrift
Grøn myntegele, er uundværligt tilbehør, til lam og retter med vildt.
Her får du opskriften på Myntegele, hvor der er brugt æbler og frisk mynte. Bruger du færdig æblemost, springer du blot længere ned i opskriften.
Du skal bruge din egen friske mynte, for at et perfekt resultat.
Myntegeléen kan evt. tilsættes grøn frugtfarve. Se vejledningen på flasken.
Ingredienser Myntegele:
- 100 gram mynteblade, pebermynte og/eller æblemynte
- 1,5 kg lidt umodne æbler, som laves til 1 liter Rå filtreret æblemost.
- 8 spsk. citronsaft, eller god æblecidereddike
- Gul melatin, Se vejledning på posen
- 800 gram sukker
Fremgangsmåde Myntegele:
- Skræl og skær æbler ud i æblestykker og kom dem i en stor gryde uden låg, med vand og mynte.
- Bring det langsomt i kog og reducer indholdet ved at koge det i ca. 20 minutter, og indtil æblerne er bløde og møre.
- Tilføj citronsaft eller eddike, og lad det simre under låg i ca. 5 minutter mere.
- Brug en gaffel eller lign, til at mose æblestykker til en tynd æblemos.
- Hæld æblemosen op i et klæde eller finmasket si, ophængt over en stor skål eller gryde.
- Lad det stå i nogle timer eller til dagen efter. Lad være med at klemme på posen, da saften skal have lov at løbe selv.
- Kom de frisk mynteblade op i en stor gryde.
- Mål saften op og hæld det derefter op i den store gryde med mynten.
- Lad det koge i ca. 5 min. Tag bladene op og smid dem ud.
- Tilsæt sukker som svarer til mængden af æblemosten.
- Varm forsigtigt op og rør hele tiden, for at sikre sukkeret bliver opløst og ikke klæber til bunden af gryden og brænder på.
- Man kan lade blandingen koge op over kogepunktet, i et stykke tid, for at aktivere pektin og geleprocessen, men det er nemmere, blot at tilsætte gul melatin. Se evt. specielle opskriftsbøger, hvis dette ønskes.
- Saften er nu i kog. Den Gule Melatin tilsættes under omrøring, og gives et opkog på 1 min. eller hvad vejledningen på posen siger.
- Myntegele kommes i skoldede Atamon skyllede glas, der lukkes med låg, når den er kold.
Måske du vil prøve vores Solbærmarmelade med vanilje
Tips til myntegele
- Der er flere måder at sterilisere glas på. Du kan komme glas gennem en kort cyklus i en opvaskemaskine.
- Du kan placere glas i en stor gryde og koge glas i 10 minutter. Pas på med at glas står stabilt og ikke ryster.
- Eller du kan skylle krukker, tørre dem, og komme dem i en 200 grader varm ovn i 10 minutter.
- Bemærk, det er kun glas der skal skoldes og i ovnen. Ikke låg, da de typisk består af metal og plastik.
Kommentarer
Ingen kommentarer