Landgangsbrød med lækker pålæg
Antal ca. 6 stk. til 12 personer
Af min madopskrift
Der skal bruges flutes eller lign. af god kvalitet og en dejlig let røget skinke til landgangsbrød med skinke. Der kan også bruges andet pålæg, men for at få den helt rigtige smag, skal ingredienser være bedste kvalitet.
Ingredienser landgangsbrød:
- 10 g gær
- 3½ dl lunken vand
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. olivenolie
- 150 g hvedemel af typen Durummel.
- ca. 400 g 00 hvedemel af 00 typen
Fyld til landgangsbrød:
- Smør og hvid dressing
- Mayonnaise
- Sprød grøn salat
- Skiver rullepølse
- Skiver af leverpølse
- Skiver af god ost
- Skiver af skinke (gerne forskellige typer)
- Hønsesalat, skinkesalat, eller rejesalat
- Aspargessnitter
- Grøn, gul eller rød peber
- Karse
- Sky
- Radiser
- Æg
- Roastbeef
Fremgangsmåde landgangsbrød:
- Udrør gæren i håndvarmt vand, og tilsæt resten af ingredienser.
- Ælt dejen igennem, til den er smidig.
- Stil dejen til hævning et køligt sted ca. 3 timer.
- Form seks ovale brød i ca. 3 cm tykkelse, 6 cm bredde og 15 cm lange.
- Brødene sættes igen til hævning og i ca. 20 min.
- Bag derefter brødene ved 225 gr. på midterste ribbe i ovnen i ca. 18-20 min.
Fremgangsmåde Fyld:
- Skær brødene igennem, og smør dem. Læg salatblade på og herefter pålæg. Spørg evt. hvad der ønskes i landgangsbrød og fordel derefter pålæg.
- Pynt med grønt som rød, grøn, gul peber, karse og sky. Sky kommes på rullepølsen. Karse og radiser eller peber kommes på osten.
Kommentarer
Ingen kommentarer