Biksemad
Af min madopskrift
Til 2 – 3 personer
Biksemad efter traditionel dansk opskrift med kartofler, løg, oksekød og røget bacon. Denne ret er en rigtig ”Manderet” enkel (få ingredienser), nem at lave, og meget velsmagende serveret med en kold øl til.
Ingredienser biksemad:
600 g kolde kogte kartofler
2 groft hakkede løg i tern eller i ringe
400 kød fra middagen dagen før. f.eks. oksekød, kylling, lam, gris. Bruges kød med svær, skæres sværen fra, og smides ud.
150 g røget bacon
Smør til stegning
salt
peber
Klassisk tilbehør til biksemad:
Engelsk Sauce er klassisk tilbehør.
Groft rugbrød
Smør
Syltede rødbeder i skiver
Spejlæg
Ekstra tilbehør:
Ketchup og remoulade er bare godt.
Fremgangsmåde pandestegning:
De kolde kogte kartofler skæres i små firkanter.
Det kolde stegte eller kogte kød skæres i passende mundrette firkanter.
Bacon skæres i strimler eller tern.
Smelt fedtstoffet på panden. Kom kødet og bacon i strimler eller tern på panden og steg det ved middel varme. Tilsæt de hakkede løg og lad det stege med et par minutter. Tag det af panden og hæld det i et fad. Lad noget af fedtstoffet blive tilbage på panden. Hæld nu de kolde kogte skårne kartofler op på panden, og steg kartoflerne godt igennem. Når kartoflerne har fået farve, tilsættes salt og peber. Under hele stegningen vendes kartoflerne af og til forsigtigt.
Når kartoflerne har fået den rigtige farve, tilsættes kødet og løg fra fadet. Det hele varmes op, og smages til med salt og peber.
Inden servering laves der nu det antal spejlæg som ønskes. Der beregnes Ca. 2 spejlæg per portion.
Servering:
Biksemad serveres rygende varm med Engelsk Sauce, groft rugbrød samt med syltede rødbeder og 2 spejlæg pr. portion.
Drikkelse: 1 pilsner øl.
Tips
Man kan også bruge bayerske pølser i biksemad. Giver en herlig smag til retten.
Kommentarer
Ingen kommentarer