• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Grød

    Øllebrød med flødeskum (klassisk øllebrød)

    Af Bjørn Nielsen Opdateret feb 27, 2021

    Øllebrød med fløde

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total11
    • 6
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Øllebrød er en af de ældste retter i det danske køkken, og øllebrøden stammer helt tilbage til dengang, at menneskene lærte at bearbejde kornprodukter. Øllebrøden er et rigtig godt alternativ til morgenmad eller dessert. Øllebrød med flødeskum smager rigtigt godt og er tilmed et billigt måltid at lave, da mørkt rugbrød af god kvalitet er meget billigt.

    • Øllebrød i gryde
      Øllebrød i gryde
    • Rugbrød skåret i skiver
      Rugbrød skåret i skiver
    • Øllebrød med fløde
      Øllebrød med fløde
    Øllebrød med fløde

    Klassisk øllebrød med flødeskum.

    Opskrift på øllebrød med flødeskum lavet af god gammeldags sønderjysk rugbrød.
    Din skærm er tændt hele tiden
    4.5 fra 2 stemmer
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 10 min
    Samlet tid 15 min
    Ret Grød
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 31 %

    Ingredienser
      

    • 400 g Rugbrød (sønderjysk mørkt uden kerner)
    • 4 dl Vand
    • 1 stk. Hvidtøl (Mørkt eller maltøl)
    • 1 dl. Rørsukker
    • ¼ liter Piskefløde

    Sådan gør du
     

    • Rugbrødet skæres i stykker og kommes i en gryde. Dæk rugbrødet med vand. Rugbrødet skal suge vandet. Lad det trække en times tid.
    • Bring det nu i kog sammen med en flaske øl under låg. Skru ned på mindste blus og lad det simre 5 til 10 minutter. Tag et piskeris og rør nu rundt i gryden, ønskes der klumper i grøden, røres der mere forsigtigt rundt i gryden. Skal øllebrøden være helt glat, så giv den en tur i blender eller brug håndmikser.
    • Grøden skal over varmen igen, og koges op med sukker.
    • Er øllebrøden for tyk, kommes mere vand eller øl i.
    • Pisk nu den kvarte piskefløde til luftigt flødeskum.
    • Hæld nu øllebrød og i en dyb tallerken. Ved servering kommes en klat let pisket flødeskum ovenpå.
    • Tilbyd evt. ekstra fløde eller mælk, som nogle bruger til at hælde op for at afkøle øllebrød.
    • Spises straks.

    Noter

    • Du kan udskifte mørkt hvidtøl med maltøl.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 617kcal (31%) | Kulhydrater: 78g (26%) | Protein: 10g (20%) | Fedt: 28g (43%) | Mættet fedt: 16g (100%) | Fiber: 6g (25%) | Sukker: 29g (32%) | Vitamin A: 970IU (19%) | Vitamin C: 1mg (1%) | Calcium: 122mg (12%) | Jern: 3mg (17%)
    Keyword Øllebrød med flødeskum
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Prøv også byggrød

    Vi plejer at bruge mørkt hvidtøl eller nisseøl i vores øllebrød. Der bør ikke at være så meget alkohol i grøden, hvis den skal serveres for børn.

    Del meget gerne
    • Total11
    • 6
    • 5
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Kylling i karry, kokos og ris (Umami)
    Madpakke opskrifter og smørrebrød opskrifter »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Billig mad, Dansk mad, Desserter, Grød, Gryderetter, Rester, Vegetar og veganer Tags: fløde, øl, Rugbrød

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind