Mørbrad i tomatsauce
Af Min madopskrift
Hovedret til 4 personer
Mørbrad i fad er en dejlig klassisk dansk ret som smager fantastisk. Selve mørbraden smager ikke af så meget, men lavet på den helt rigtige måde og med de rigtige ingredienser bliver dette “Kongemad”.
Dette er en lidt anderledes variant med krydret tomatsauce.
Se også: Mørbrad i fad – klassisk.
Ingredienser mørbrad i fad :
- 1-2 stk. svinemørbrad (ca. 750 g)
- 2 spsk. smør
- 1 tsk. Gourmet salt
- Friskkværnet peber
Ingredienser sauce:
- 1 dåse økologisk hakkede tomater
- 1 lille dåse koncentreret tomatpure
- 200 g champignoner i skiver
- 1 finthakket løg
- 125 g bacon i skiver
- 2 fed presset hvidløg
- ½ tsk. gourmet salt
- ½ tsk. cayennepeber
- 1 spsk. paprika
- 2 ½ dl. god fond eller bouillon
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. vineddike eller saften af en lemon/citron
Tilbehør til mørbrad i fad:
- 3 ½ dl langkornede ris
- 500 g dampede grøntsager (Blomkål, broccoli og gulerødder)
Fremgangsmåde mørbrad i fad:
Kig mørbraden efter for sener og hinder, fjern det. Skær mørbraderne ud i mundrette bøffer.
Nu skal mørbraden bankes, men ikke på den flade side. Sæt skiverne af mørbrad på højkant. Bank dem flade til ca. 1 ½ cm højde. Dette gøres for at gøre bøfferne ekstra møre. Det står ikke i så mange kogebøger, men det bør gøres.
Smelt smørret på en stegepande og lad det blive gyldent og steg mørbradbøfferne ved jævn varme i ca. 3 min. på hver side. Tag dem af panden og krydr med salt og peber. Hold mørbraderne varme i en skål med folie over.
Fremgangsmåde sauce:
Svits først bacon på panden, kom så paprika, champignon, løg, og hvidløg ned i panden og svits det i et par min. Kom det koncentrerede tomatpure i, og rør det rundt på panden, til det hele er rørt sammen.
Kom tomater, mørbradbøffer, sukker, salt og peber i, og hæld fond eller bouillon ved.
Lad retten simre ved svag varme og under låg i ca. 25 min. Smag til med friskkværnet peber, salt og saften af lemon/citron.
Server bøffer og sauce samlet i et fad. Ris og dampede grøntsager anrettes hver for sig i to andre skåle.
Tips
Man kan komme en ¼ piskefløde i saucen for at jævne den af og samtidig komme mindre bouillon eller fond ved. Giver en dejlig god smag. Til gengæld bliver retten ikke så fedtfattig mere.
Husk at banke bøfferne fra højkant.
Kommentarer
Ingen kommentarer